9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Onzekerheid op het werk

Af en toe onzeker zijn op je werk is heel normaal en menselijk. Maar als spanningen en twijfel op de voorgrond staan, dan kan dat je heel erg beperken in je functioneren. Het kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je vastzit en dat je je niet meer vrij voelt om dat te doen wat belangrijk of nodig is. Je gaat lastige situaties uit de weg of bereidt ze zó uitgebreid voor dat je zeker weet dat er niks mis kan gaan. Deze manier van omgaan met je onzekerheden en angsten is heel begrijpelijk, maar werkt de spanningen ook weer in de hand. Je voelt je steeds kwetsbaarder.

Psychologische begeleiding bij Dijk & Van Emmerik

Wat voor iemand lastige situaties zijn, is heel persoonlijk. Het kan bijvoorbeeld gaan over zelfstandig grote beslissingen nemen, zeker zijn over je werk, nee zeggen, opkomen voor jezelf, je mening geven, je profileren of spreken in het openbaar. Bij al deze situaties speelt onzekerheid over je eigen kunnen of over de reacties van anderen een rol. Je bent bang om fouten te maken (faalangst) en je geeft jezelf snel op de kop. Vaak resulteert dit in weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld.

Tijdens de psychologische coaching onderzoeken we samen hoe jij moeilijke situaties op een ontspannen manier aan kunt gaan. Je leert je bewust te zijn van je kwaliteiten en je leert adequater om te gaan met je twijfels en gevoeligheden. Ook lichaamsgerichte oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je letterlijk steviger in je schoenen komt te staan. In het coachingstraject neemt je veerkracht toe en krijg je geleidelijk aan meer vertrouwen in jezelf.

Informeer naar de mogelijkheden

Ben je benieuwd of onze psychologische begeleiding wat voor jou kan zijn? Of wil je graag een intakegesprek plannen? We staan je graag te woord via 020 - 609 77 00 of receptie@dijkenvanemmerik.nl. Of vul ons contactformulier in.

contactformulier

Op de pagina Psychologische begeleiding vind je verder uitgebreide informatie over onze werkwijze en antwoorden op veelgestelde vragen.