Dijk & Van Emmerik bestaat 25 jaar!


Wie jarig is trakteert, daarom geven we 25 dagen lang 25% korting.

Bekijk de actievoorwaarden!

Angst en onzekerheid

Af en toe angstig en onzeker zijn is heel normaal en menselijk. Maar als spanningen en twijfel op de voorgrond staan, dan kan dat je leven erg beperken. Je piekert veel, voelt je steeds gespannen en je ziet alle rampscenario’s al helemaal voor je. Het gevolg kan zijn dat je het gevoel hebt dat je vastzit en dat je je niet meer vrij voelt om dat te doen wat belangrijk of nodig voor je is. Je gaat lastige situaties uit de weg of bereidt ze uitgebreid voor zodat je zeker weet dat er niks mis kan gaan. Deze manier van omgaan met je angsten is heel begrijpelijk, maar werkt de spanningen ook weer in de hand. Je voelt je steeds kwetsbaarder.

Wat voor iemand lastige situaties zijn is heel persoonlijk. Het kan bijvoorbeeld gaan over zelfstandig grote beslissingen nemen, zeker zijn over je werk, nee zeggen, opkomen voor jezelf, je mening geven, je profileren of spreken in het openbaar. Bij al deze situatie speelt onzekerheid over je eigen kunnen of over de reacties van anderen een rol. Je bent bang om fouten te maken (faalangst) en je geeft jezelf snel op de kop. Vaak resulteert dit in weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld.

Tijdens begeleiding bij Dijk & Van Emmerik onderzoeken we hoe jij moeilijke situaties op een ontspannen manier aan kunt gaan. Je leert je bewust te zijn van je kwaliteiten en je leert adequater om te gaan met je twijfels en gevoeligheden. Op die manier neemt je veerkrachtigheid toe en krijg je geleidelijk aan meer vertrouwen in jezelf.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Dijk & Van Emmerik, of bel 020-6097700.