9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Creatief denken & Improviseren

Bij het forceren van veranderingen en vinden van werk, kan iemand vastlopen in eigen gewoontes. Iemand is gewend om mentaal en fysiek zich steeds hetzelfde op te stellen: een houding raakt verkrampt en denkpatronen worden lopende banden. Er is weinig variatie en spontaniteit en zeker als die persoon daarbij enige druk ervaart, zal nog vaker gekozen worden voor die gewoontes.

Om los te komen van geijkte paden, kan een cliënt kiezen voor een nieuwe individuele training binnen de begeleidingstrajecten van Dijk & Van Emmerik: Creatief denken en Improviseren. Dit is een training van 3 sessies van elk 1,5 uur. De kosten voor deze training vindt u hier.

Als aanvulling op begeleiding naar nieuw werk, is deze training een verfrissende stap opzij binnen een bestaand begeleidingstraject. Met behulp van gevarieerde schrijf- en improvisatieopdrachten, wordt een cliënt gestimuleerd om van vertrouwde patronen af te wijken. Daarmee verrast iemand zichzelf en leert zich losser te gedragen. U kunt denken aan schrijfopdrachten waarbij u kennis maakt met uw associaties: een vernieuwende blik! Nieuwe inzichten die inspirerend kunnen zijn en waarvan u ook in uw werk gebruik kunt maken. Improvisaties helpen u nog actiever om de mogelijkheden in uw denken en doen te ontdekken en te benutten.

Iemand met meer keuzes in gedachten en gedrag, voelt zich terecht zelfverzekerder.

Improvisatietraining? Wat is dat eigenlijk? Wat kan je ermee en waarom zou je er wat mee?

De ervaring van een kandidaat van D&vE: Vrouw, 58 jaar.

Op advies van een specialist, legde ik deze vraag bij Dijk & Van Emmerik voor: hebben jullie dat in jullie pakket? Ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, maar wel waarom ik dit wilde proberen: uit je comfortzone komen en een beroep op je creativiteit doen. Dat kan je namelijk helpen te vertrouwen op die creativiteit, zodat je daarop terug kunt vallen in nieuwe of onverwachte situaties. In drie sessies heb ik gestoeid met diverse rollen – met een psycholoog van D&vE als medespeler – en heb in ieder geval veel plezier gehad! Uitdagende opdrachten, waarin ik me inleefde in allerlei rollen, en waarbij ik zowel moest switchen van houding als van persoon. ‘Speel nu diezelfde intellectuele benedenbuurman eens vanuit een slachtofferrol in plaats van de criticus of de filosoof.’ Of: ‘Probeer nou eens die asociale bovenbuurman, die geluidsoverlast veroorzaakt.’ Je weet niet waar je het vandaan moet halen, maar het komt er toch uit! Je leeft je in een rol in, vindt passende houding en spreekstem en zit ‘in je rol’. Het spel met je tegenspeler ontstaat dan bijna als vanzelf, heb ik gemerkt. Wat het spel me – naast plezier – vooral opleverde, was het vertrouwen dat ik wel degelijk een creatieve kant heb, waarmee ik vorm kan geven aan mijn inlevingsvermogen. Als die kant maar wordt geprikkeld! Dit smaakt naar meer…