9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Eet & weet sessies

De volgende Eet & Weet-sessie is op 5 maart 2020

Speciaal voor onze relaties! Reserveer je plaats nu: dat kan via een reply op de e-mail die je van ons ontvangen hebt, een eigen e-mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl of telefonisch: 020 - 609 77 00.

Uitnodiging bijeenkomst duurzame inzetbaarheid

Meld je direct aan via deze link.

De volgende sessie is op 16 mei 2019

Speciaal voor onze relaties! Reserveer je plaats nu: dat kan via een reply op de e-mail die je van ons ontvangen hebt, een eigen e-mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl of telefonisch: 020 - 609 77 00.

Eerdere Eet & weet-bijeenkomsten:


 

Dinsdag 23 juni 2016, namiddag
Onderwerp: Psychologische begeleiding bij stress & burn-out. Arbeid & Gezondheid
Locatie: Ons kantoor in Amsterdam
Tijdstip: 16.00 - 19:00 uur

Psychologische begeleiding bij stress & burn-out
Irene Platteel geeft voorbeelden van oefeningen waarbij het gaat om bewust worden van veroorzakende factoren en stressvolle gedachten- en gedragspatronen, zodat deze doorbroken kunnen worden. De oefeningen zijn afkomstig uit de cognitieve gedragstherapie en Acceptance & Commitment therapie (ACT).

Arbeid en Gezondheid
Maud van Aalderen geeft in een workshop voorbeelden van oefeningen voor het versterken van zelfvertrouwen, het tot rust komen en minder stress ervaren.

Daarnaast stimuleren we de smaakpapillen. We hebben gerechten gezocht die aansluiten bij de stemming die we met onze workshops willen oproepen: een pittige energiegever, een kalmerende rustbrenger. Gezond leven en gezond eten vinden we belangrijk, graag laten we jullie hiervan ook proeven. En na afloop natuurlijk een drankje voor onbekommerde luchtigheid.

Vrijdag 13 februari 2015 

Wij vierden ons 20-jarig bestaan! Ook werd het boek Leve het tweede leven gelanceerd.
Locatie: Het Sieraad (Trouwzaal) Postjesweg 1, 1057 DT, Amsterdam
Tijdstip: 19:30 – 00:30 (zaal is open vanaf 19:00)

Dinsdag 25 juni 2013, namiddag
Onderwerp: Ontslag en outplacement
Locatie: Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, Amsterdam
Tijdstip: 16.00 - 18.00 uur, naborrel tot 19.00 uur.

Ontslag: het einde. Of juist een nieuw begin? Maar bovenal: hoe? Hoe zet je de stap naar het onbekende? Er is geen organisatie meer die tegenwoordig niet bezuinigt. Vooral ook op ‘de factor arbeid’. Baanzekerheid is er niet meer. Werknemers èn werkgever zullen moeten omgaan met die nieuwe realiteit. Wat betekent het om ontslagen te worden? En – om iemand te ontslaan? Deze Eet & Weet sessie was samen met de lancering van het boekje ‘Tijd voor iets nieuws’. Lees hier het openingswoord van Flores van Emmerik en het verslag door onze gastsprekers van Van Till advocaten.

Dinsdag 23 oktober 2012, namiddag
Onderwerp: Psychologie voor managers; motiveren in onzekere tijden
Locatie: Regardz – Olympisch Stadion 24-29, 1076 DE Amsterdam
Tijdstip: 15.30 uur – 19.00 uur, naborrel bij VakZuid

Van managers wordt steeds meer verwacht, tegenwoordig op zijn minst dat zij in staat zijn medewerkers te begrijpen en te motiveren. Maar hoe doe je dat? En vooral: hoe doe je dat in tijden van onzekerheid? Hoe houd je de werksfeer positief, prettig en productief? Lees hier het verslag door Flores van Emmerik over de Eet & Weet van dinsdag 23 oktober 2012 welke wij organiseerde in samenwerking met Toine Al & Focus Conferences.

Donderdag 7 juni 2012, lunch
Onderwerp: De meerwaarde van psychologie bij ziek zijn en beter worden.
Locatie: De Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam
Tijdstip: 11.00 – 14.00 uur (incl. lunch)

Lees hier het verslag door Flores van Emmerik over de Eet & Weet van donderdag 7 juni 2012.


Dinsdag 20 september 2011, prinsjesdag: De boodschap van Prinsjesdag dit jaar: kan het ietsje minder? Dat klinkt zuinig. Toch zijn besparingen niet meteen slecht, vinden wij bij D&vE. Ze doen een beroep op creativiteit van mensen: hoe bereiken we (minstens) hetzelfde, met minder middelen? Bezuinigingen spreken verantwoordelijkheid aan, zelfstandigheid en innovatievermogen. Er is een valkuil: financiële beperkingen mogen niet leiden tot een sfeer van ‘ieder voor zich’, gebrekkige communicatie en ellebogenwerk. Tijd voor hernieuwd citizenship. Dit was het thema van ons prinsjesdag ontbijt. Bekijk hier de samenvatting van deze ochtend.

Donderdag 10 maart 2011:  Stond in het teken van: ’1e klas Re-integratie 2e spoor’. In deze interactieve workshop hoorde u alle regels, van ziekmelding tot herstel (of WIA). Mensen namen zelf een deel van de kennis mee, hebben kennis gemaakt met bedrijfsartsen, HR-adviseurs, werkgevers en natuurlijk met Dijk & Van Emmerik! Bekijk hier de best practice van deze eet & weet sessie