9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Groepstraining Solliciteren kan altijd

De training

De doorlopende sollicitatietraining van Dijk & Van Emmerik geeft deelnemers elke week de kans om hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen. De opbouw is modulair. Afhankelijk van de behoefte en interesse van een deelnemer kunnen modules apart worden afgenomen. En bij afname van alle 6 modules kan elke week worden ingestapt.

Achtergrond

Deze training kwam tot stand om twee redenen. We merkten dat deelnemers aan onzer reguliere trainingen direct willen kunnen starten. Bovendien kwam naar voren dat niet elke deelnemer hetzelfde nodig heeft. De ene deelnemer heeft moeite om een toepasselijk netwerk op te bouwen, de ander wordt wel uitgenodigd voor gesprekken maar wordt niet gekozen voor de baan, een volgende heeft al zo lang niet gesolliciteerd dat een hele training toepasselijk is met speciale aandacht voor social media.

 Modules

Module 1 Zelfinzicht

De module zelfinzicht biedt inzicht aan wat een kandidaat wil en kan. Veel deelnemers worstelen met de vraag wat ze nu eigenlijk willen en nog meer kunnen dan hun opleiding en ervaring hen vertelt. Resultaat van deze module is een professioneel profiel, een omschrijving van iemands beroepsmatige identiteit inclusief ambities en competenties en een zogenaamd ‘elevator pitch’, een pakkende samenvatting van wat iemand kan en wil.

Module 2 Social media & Job search

Sociale media zijn niet meer weg te denken, zeker als het gaat om het zoeken van werk. Steeds meer banen worden aangeboden en gevonden via sociale media zoals LinkedIn. Maar ook banen die op vacaturesites worden aangeboden bieden een grote hoeveelheid kansen. Omgaan met die hoeveelheid kansen en adequaat reageren op mogelijkheden is een kunst en een must als je zoekt naar een nieuwe baan.

Module 3 Netwerken

Netwerken gaat de ene persoon gemakkelijker af dan de andere. Maar het is ook aan te leren en dat is nodig als je meer kansen wil afdwingen dan je vindt via traditionele vacatures. Een sterk netwerk brengt je contact met mensen met ideeën, interessante ervaringen en natuurlijk in contact met mensen die werk aanbieden. In deze module wordt zowel digitaal netwerken op internet als het netwerken op bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten getraind.

Module 4 Brief & CV

Een sterke sollicitatiebrief en een strak opgesteld cv blijven van grote toegevoegde waarde bij het vinden van werk. Kandidaten voor een baan laten ermee zien wie ze zijn en hoe zij zichzelf presenteren. De combinatie van een goede brief en cv is nog altijd een belangrijke stap naar een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Aandacht besteden aan deze communicatiemiddelen is dus geen overbodige luxe, maar van fundamenteel belang.

Module 5 en 6 Gespreksvaardigheid

Dijk & Van Emmerik besteedt niet voor niets 2 modules aan gespreksvaardigheden. ‘Oefening baart kunst’ is bij deze module het meest van toepassing. Met behulp van deskundig advies van onze professionals en met videofeedback wordt u zich bewust van uw presentatie. Zowel vorm als inhoud van uw communicatie worden daarbij onder de loep genomen. Videofeedback is hierbij een geducht maar zeer probaat hulpmiddel. Deze fragmenten ontvangt u ook thuis. Een fragment voor het advies en een fragment na het advies. Het resultaat is dat u leert over te komen zoals u wilt overkomen.

Tarieven

De hele training bestaat uit 6 modules. Als u er zeker van wil zijn dat u niets mist en zich op alle fronten ontwikkelt, is dat voordeliger dan afname van afzonderlijke onderdelen. Voordeel van afzonderlijke afname van minder dan 3 modules is dat u precies kan kiezen wat u nodig heeft.

De tarieven zijn:

  • € 475,- voor 6 modules
  • € 275,- voor 3 modules
  • € 100,- per module

Je kunt je altijd aanmelden, dan bespreken we wat voor jou het gunstigste instroommoment is.