Loopbaanbegeleiding voor de HR professional

Waarom?

Gefeliciteerd, je hebt de eerste stap naar verandering gezet. Want, zoals je weet uit de dagelijkse HR-praktijk: het vinden van een nieuwe baan begint met het open stellen van jezelf voor verandering. Met afscheid nemen van de vaste overtuiging dat ‘dit het is’.

Openstellen is dus stap één. Maar daarbij hoort meteen stap twee: zelfreflectie. Het is heel goed om, juist als je bezig bent om de bakens te verzeten, tijd te nemen om na te denken over je ambities en je kwaliteiten. Jezelf de vragen te stellen waar je in de dagelijkse routine van je baan niet aan toekomt. Ben ik wel die bevlogen coördinator personeels- en salarisadministratie? Is de stap naar HR Business Partner werkelijk voor mij weggelegd? Wil ik nog wel met mensen werken of is het tijd om mijn andere kwaliteiten aan te spreken?

Actief zoeken naar passende functies – stap drie – lukt het best als je jezelf kent. Als je weet wat je missie is en hoe jij jezelf wilt manifesteren in de wereld. Droge woorden misschien – maar de manier waarop jij jezelf aan de wereld toont is afhankelijk van de kennis die je over jezelf hebt. Als je weet wie je bent en waarom je doet wat je doet. Wat het ook is.

Soms blijkt je loopbaankeuze maar al te vanzelfsprekend te zijn – je vader was een PZ-er, jij treedt in zijn voetsporen. Een vriendin raadde me ooit aan om te solliciteren op deze baan en ik had behoefte aan vastigheid. De vraag is: zou je, nu, dezelfde keuze maken? Als je twijfelt over het antwoord op die vraag, is meer onderzoek nodig.

Wat heeft jou bewogen tot de keuzes die je tot nog toe hebt gemaakt? Wat zijn de keuzemogelijkheden nu je ervaren bent? Schijnt er licht tussen ‘kunnen’ en ‘willen’? Je kunt die reflectieperiode natuurlijk alleen aangaan. Maar juist in die belangrijke fase van herbezinning helpt het, om advies in te winnen bij een loopbaanexpert. Vooral als die expert bijna twintig jaar ervaring heeft met HR-vraagstukken. Dat is het uitgangspunt geweest voor het – nieuwe – Persoonlijke Loopbaanprogramma voor de HR-professional van HR-adviesbureau Dijk & Van Emmerik.

Hoe?

Psychologen Flores van Emmerik en Maud van Aalderen begeleiden je tijdens dat programma bij je bij de zoektocht naar wat voor jou de meest passende stap is. Ze leggen je diepere drijfveren bloot, onderzoeken met jou wat je werkelijk motiveert, welke competenties je hebt ontwikkeld en hoe je het geheel vertaalt naar werk – in een nieuwe vaste baan, als zzp’er of als ondernemer. Binnen of buiten je vakgebied.

Vanuit onze achtergrond als psycholoog en loopbaancoach, helpen we je met een intensief en verhelderend zelf- én marktonderzoek. Dat is er uitsluitend op gericht, beter te kunnen kiezen welke mix van passie, talent en ontwikkelmogelijkheden bij jou past.

Het Persoonlijke Loopbaanprogramma voor de HR-professional bestaat uit zes sessies. Daarin gaan we in op jouw talent, jouw passies en jouw volgende stappen. We gaan flink de diepte in, waarbij we het contact met marktkansen en dagelijkse praktijk goed in het oog houden.

Kosten?

Kosten: €1250 excl. BTW

Aantal sessies: zes inclusief werkboek

Werkzame bestanddelen: jijzelf, de doortastende coaches Flores & Maud, doelgerichte en inzichtgevende opdrachten die hun waarde hebben bewezen (evidence based), de tijd die je neemt om te reflecteren.

Start: wanneer je maar wilt. Bel ons op 020 609 77 00  of stuur Flores of Maud een e-mail.