Outplacement back up

Met outplacement adviseren en begeleiden we bij Dijk & Van Emmerik ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers op professionele wijze naar een nieuwe functie. Vanuit de kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van jou als werknemer maken wij een outplacement of re-integratietraject op maat. Vervolgens zetten we ons én jouw netwerk in om een baan te vinden die bij je past.

 • Persoonlijke aanpak en benadering
 • Meer dan 20 jaar ervaring en succes op het gebied van outplacement
 • Wij voeren het Blik op Werk-keurmerk

Onze outplacementtrajecten zijn gericht op een snelle en effectieve begeleiding naar nieuw werk, waarbij de werknemer als kandidaat aan het roer blijft staan. Outplacement biedt ook uitkomst als werkgever en werknemer vastlopen op de werkvloer door ontwikkelingen, een conflict of door boventalligheid.

Vind snel een nieuwe baan met de outplacementmethode van Dijk & Van Emmerik

Voor wie is een outplacement geschikt?

 • Personen die momenteel geen werk hebben en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging
 • Personen die dreigen ontslagen te worden en dit een stap voor willen zijn
 • Personen die op zoek zijn naar nieuw werk door een conflict met de werkgever
 • Voor meerdere personen die op zoek zijn naar nieuw werk: onze groepsoutplacement is toereikend tot 50 personen

Outplacement voor de werknemer en werkgever

De aanleiding van een outplacement is het afscheid van een werknemer. Dit kan komen door een reorganisatie of doordat de verwachtingen van de werkgever niet meer overeenkomen met de prestaties van de werknemer. Een outplacement heeft zowel voor de werknemer als voor de werkgever voordelen.

Voordelen outplacement werknemers

 • Kosteloze en professionele begeleiding
 • Positief anticiperen op het ontslag
 • Doorgroeimogelijkheden in nieuwe functie
 • Geen onprettige werksfeer

Voordelen outplacement werkgevers

 • Positief effect op de bedrijfsreputatie
 • Werknemer rondt werkzaamheden af
 • Geeft invulling aan goed werkgeverschap
 • Werknemer neemt ontslagvoorwaarden aan

Neem direct contact op

Kosten outplacement

Wij maken ieder outplacementtraject op maat en daarom variëren de kosten voor outplacement. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in plaats van een volledig outplacementtraject ook slechts onderdelen uit het outplacementaanbod af te nemen tegen uurtarief. Over het algemeen wordt outplacement vergoed door de werkgever. Meer informatie over de kosten van een outplacement vind je op onze tarievenpagina.

Duur van de outplacement Tarief (exclusief btw)
6 maanden € 2.825,-
9 maanden € 4.200,-
12 maanden € 5.575,-

Hoe verloopt het outplacementtraject?

1. Intake

Eerst brengen we jouw huidige situatie in kaart. Dit doen wij op basis van een analyse van jouw mogelijkheden en uitdagingen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens deze eerste periode ook het ontslag verwerkt. Dit heb je namelijk nodig om vooruit te kijken.

2. Training en coaching

Vervolgens starten we met het trainings- en coachingtraject, waardoor jij als kandidaat zelf in beweging komt en gemotiveerd wilt werken aan je toekomst. Je leert (als het nodig is) een netwerk op te bouwen en te onderhouden, zodat je op zoek kunt naar de perfecte match voor een nieuwe baan.

3. Sollicitatie

We kunnen je bij veel dingen helpen, maar het solliciteren moet je toch echt zelf doen. Natuurlijk helpen we je bij de voorbereidingen voor het gesprek. Als je het sollicitatiegesprek hebt gehad, zullen we dit met je evalueren zodat we de goede punten maar ook de verbeterpunten kunnen doornemen.

4. Nieuwe baan

Met outplacement vergroot je je kans op het vinden van een geschikte baan. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je na je eerste sollicitatie al direct werk hebt, maar ook dit hoort bij het proces. Zo leer je omgaan met afwijzingen en dit maakt je uiteindelijk alleen maar sterker.

Direct aanvragen

Outplacement is maatwerk

Elke situatie is verschillend en ook elk individu is anders. Daarom wordt een outplacement altijd voor jou op maat gemaakt. We maken hierbij gebruik van de volgende instrumenten:

 • Oriëntatie op de arbeidsmarkt
 • Netwerken en online profilering
 • Sollicitatietraining
 • Netwerken en bemiddelen
 • Jobsearch

Outplacement mogelijkheden

Wij hebben veel verschillende mogelijkheden op het gebied van outplacement, van gebruikelijke outplacementbegeleiding naar een nieuw loondienstverband tot het begeleiden naar de positie van zelfstandig ondernemer of zzp’er. Ook het afnemen van outplacementonderdelen, zoals bijvoorbeeld alleen sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding of het leren aangaan van netwerkgesprekken, behoort tot de mogelijkheden.

Re-integratie eerste spoor

Re-integratie eerste spoor is een re-integratietraject binnen je huidige organisatie. Bijvoorbeeld als je nog in dienst bent bij je werkgever, maar door ziekte of psychologische problemen niet meer in staat bent om te werken. Wij begeleiden je dan naar nieuw werk binnen je huidige bedrijf of organisatie.

Re-integratie tweede spoor

Soms is het niet mogelijk dat je terugkeert bij je huidige werkgever. Je moet dan op zoek naar een nieuwe baan, maar wat als je arbeidscontract wel doorloopt? Dit noemen we re-integratie tweede spoor. Jij en je werkgever kunnen ervoor kiezen om onze hulp in te schakelen om een voor jou en je werkgever zo passend mogelijk plan te maken en hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

Ook wanneer je in de WW of gedeeltelijke WIA zit, kunnen wij je re-integratiebegeleiding bieden. Je vindt meer informatie over deze trajecten op de pagina outplacement re-integratietraject van Dijk & Van Emmerik.

Outplacement na een burn-out

Ga je gedurende een langere periode over je eigen grenzen heen, dan kan er een burn-out ontstaan. Burn-out is complex en wij helpen je daarom bij het herstel. Past je huidige functie niet bij je omdat deze te veel stress oplevert? Dan gaan we samen met jou een traject in en zoeken we samen naar een geschikte nieuwe baan. Lees meer over dit type traject op de pagina burn-out outplacement traject.

Loopbaanbegeleiding

Sta je voor je gevoel stil in je huidige werk? Ons loopbaanonderzoek- en adviesplan kan dan uitkomst bieden. We onderzoeken daarin je ontwikkelmogelijkheden en kijken hierbij specifiek naar je competenties en talenten binnen een organisatie. Op deze manier helpen we je om de volgende stap te zetten in je carrière en leveren we een bijdrage aan je eigen ontwikkeling.

Soorten outplacement

Er komen in een bedrijf verschillende soorten outplacement voor. We benoemen ze hieronder:

Vrijwillige outplacement

Het kan voorkomen dat je als werknemer veranderd bent qua wensen of instelling of het gevoel hebt uitgegroeid te zijn. Ook kun je het gevoel hebben dat je werkgever en jij niet meer bij elkaar passen. Maak dit bespreekbaar met je werkgever en er wordt een passende vertrekregeling opgesteld, inclusief een outplacement.

Gedwongen outplacement

Een gedwongen outplacement vindt plaats wanneer er binnen het bedrijf een reorganisatie aangekondigd is. Daardoor komen er veel arbeidsplaatsen te vervallen. Als de werkgever zijn zaken goed wil regelen, stelt hij een plan op inclusief een outplacement. Hierdoor word je als werknemer begeleid naar een nieuwe baan.

Groeps-outplacement

Wanneer er bij een werkgever meer dan tien arbeidsplaatsen komen te vervallen, spreken we van een groeps-outplacement. Op deze manier worden de werknemers tegelijk begeleid in hun weg naar een nieuwe baan.

Individuele outplacement

Ben je als een van de weinigen ontslagen in je huidige functie, dan kun  je vaak zelf kiezen met welk outplacementbureau je op zoek wilt naar een nieuwe baan.

Veelgestelde vragen over outplacement

Wij krijgen dagelijks vragen over onze outplacementmethode en daarom hebben we er hieronder een aantal voor je verzameld. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan op onze veelgestelde vragen pagina.

Hoelang duurt het voordat ik weer werk heb?

Onze outplacementadviseurs zullen een op maat gemaakt programma voor je samenstellen. Tijdens dit programma vinden er individuele gesprekken plaats met de adviseur. De duur van trajecten loopt uiteen en is afhankelijk van je situatie. Soms vinden mensen binnen een maand werk, soms duurt het langer. Gemiddeld genomen duurt onze begeleiding voor een outplacement zes maanden.

Ga ik nieuw werk vinden?

Dijk & Van Emmerik heeft outplacementadviseurs die op zoek gaan naar je sterke en minder sterke kanten. Op deze manier wordt duidelijk in kaart gebracht welke baan en/of werkgever geschikt is voor jou. Wij kunnen jou met een gerust hart zeggen dat de kans op een nieuwe baan erg groot is. Over de jaren heen vindt meer dan 90% van de outplacementkandidaten een nieuwe baan.

Ontwikkel ik mezelf tijdens jullie traject?

Gedurende ons outplacementtraject doe je mee met verschillende testen en trainingen. Eén van deze trainingen is de sollicitatietraining. Tijdens deze training zullen wij je de kneepjes van het vak leren op het gebied van solliciteren. Denk daarbij aan presentatie, het leren schrijven van een sterke sollicitatiebrief en het correct opmaken van je cv. Tijdens onze trajecten ontwikkel je jezelf dus op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Mijn werkgever weet nog niet dat ik weg wil, kan ik dan ook een outplacement doen?

Een outplacement is geschikt voor iedereen die op zoek is een nieuwe uitdaging. Het maakt dus niet uit of je werkgever hiervan op de hoogte is. De specialisten van Dijk & Van Emmerik gaan discreet te werk. Natuurlijk zullen we in dit geval niet de rekening naar je werkgever sturen! Zoek wel uit wat de mogelijkheden zijn rond de transitievergoeding.

Neem contact op over het outplacementtraject

Neem voor meer informatie en vragen over ons outplacement contact op via 020 609 7700 of vul het contactformulier in.