Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ofwel MVO, is hot. Maar eigenlijk vinden we het bij Dijk & Van Emmerik heel vanzelfsprekend. Toen we in 2009 eens op een rijtje zetten wat wij doen om bijvoorbeeld het milieu te sparen, bleek dat voldoende om genomineerd te worden voor de Ondernemers Milieuprijs van (toen nog) stadsdeel Slotervaart. De prijs ging aan onze neus voorbij, maar we zijn natuurlijk niet opgehouden met het uitdoen van de lichten buiten kantoortijd, dubbelzijdig printen en schrijven op kladblokken van gerecycled papier. Ook vervoeren we onszelf zo veel mogelijk per fiets. Van huis naar kantoor, maar zeker ook naar klanten. Kijk dus niet verbaasd op als we wat verwaaid bij u aankomen. MVO gaat niet alleen over het milieu, het gaat ook over bewustzijn. Hoe gaan we met elkaar om? Hoe kunnen we samen zorgen dat het ‘beter werkt’? Maar natuurlijk doen we vooral activiteiten op dit gebied als het een raakvlak met werk heeft, voortkomend uit onze visie op duurzame inzetbaarheid (goede motivatie en afstemming tussen mens en organisatie leidt tot meer inzetbaarheid, zelfs als de gezondheid tegenzit).

In 2012 sponsorden wij een sportief initiatief van Zorginstelling Heliomare: Of je nu een beperking hebt of niet, een professionele sporter bent of amateur, in groepsverband sport of elke dag alleen een half uurtje beweegt; er kan meer dan je denkt! Heliolympics laat u graag de mogelijkheden zien.

Wij werken ook samen met Qredits, door startende ondernemers met een microkrediet vrijwillig te coachen in het succesvol maken van hun onderneming.

Daarnaast zetten we sinds 2009 ook onze professionele kennis en ervaring in voor ideële organisaties. Zo verzorgen medewerkers van Dijk & Van Emmerik met enige regelmaat gastlessen bij de Weekendacademie in het stadsdeel.