Mariska van IJzerloo

Arbeids- en organisatiepsycholoog

Naast familie is werk voor mensen een van de grootste invullingen van hun leven. Ik vind het belangrijk dat mensen werk vinden of creëren dat betekenisvol voor hen is. Betekenisvol betekent voor mij dat mensen een essentiële bijdrage kunnen leveren aan iets dat zowel voor henzelf, de organisatie en onze maatschappij, van belang is. En daarbij ook persoonlijk kunnen groeien; dat is een belangrijke levensbehoefte van ons allemaal. In mijn werk staat het eigen talent en het ‘unieke’ van mensen centraal. Betekenis geven aan werk is een individueel proces. Dat is voor mij misschien wel het mooiste van dit vak. Dat ik mensen mag helpen bij het vinden van hun eigen nieuwsgierigheid, hun eigen energie en het ‘aanzetten’ van hun vermogen om betekenis te geven.

“We worden allemaal simpelweg gelukkiger van betekenisvol werk

Achtergrond als (executive) carrièrecoach en HR-directeur

De laatste 20 jaar heb ik ingevuld met een aantal HR-rollen bij internationale, vaak snelgroeiende, innovatieve bedrijven. Het ontwerpen van carrièrepaden, het zoeken naar talent en het begeleiden van managers en executive teams naar een succesvolle invulling van hun baan was een groot onderdeel van mijn werk. De laatste 7 jaar ben ik werkzaam geweest als HR-directeur. Fantastisch om psychologie zo praktisch en essentieel te mogen toepassen. En om te kunnen waarborgen dat zowel de organisatie als de mensen op een positieve manier groeien.

Eén van mijn specialiteiten is de capaciteiten van mensen snel en betekenisvol te laten groeien door de persoon goed te matchen met zijn of haar volgende rol. Door deze ervaringen heb ik goed zicht op de arbeidsmarkt en op de vele leuke, nieuwe rollen en banen die er nu verschijnen.

“Organisaties groeien alleen als hun mensen groeien

Waar ik verder in geloof

  • Ik zie het vermogen om diepe vragen te blijven stellen – aan elkaar en vooral ook aan onszelf – als de kern van een enthousiast en energiek leven. We stellen elkaar in ons volwassen leven nog niet genoeg goede en wezenlijke vragen!
  • Er zit een zekere schoonheid in ongemakkelijke stiltes…die nodig zijn om dieper te komen.
  • Mensen onderschatten vaak hun eigen beste kwaliteiten, omdat dat stukje hen zo gemakkelijk afgaat dat ze niet eens door hebben dat niet iedereen dit zo goed kan.
  • De komende jaren is het hebben of aanleren van een growth mindset een van de belangrijkste capaciteiten op het werk en de arbeidsmarkt. → https://www.dijkenvanemmerik.nl/coaching-en-training/online-trainingen#online-training-growth-mindset
  • Het vinden en waarderen van je eigen uniekheid (onlyness zoals Nilofer Merchant het zo mooi verwoordde) geeft heel veel kracht.
  • Naast werk is het ook belangrijk om andere betekenisvolle activiteiten, hobby’s en liefdes te hebben.
  • Talent en potentieel komen tot hun recht in de juiste baan én de juiste context. De vraag is dus niet alleen: heeft iemand potentieel en hoe ziet dat eruit? De vraag is ook: potentieel voor wát?
  • Het onderzoeken van de betekenis van werk is een individueel proces, regelmatig wezenlijke vragen stellen en wat zelfonderzoek doen hoort daarbij. Zeker nu de arbeidsmarkt zo snel verandert.
  • Er is de laatste decennia zoveel goede wetenschappelijke kennis voortgebracht in de psychologie op het gebied van werk, laten we dat gebruiken!