Psychologische begeleiding

Het doel van onze psychologische begeleiding is het verminderen van (werkgerelateerde) psychische en fysieke klachten. Wij zetten onze begeleiding zowel in ter preventie als genezing van deze klachten. De psychologen van Dijk & Van Emmerik gebruiken cognitieve gedragstherapie. Onze psychologen zijn aangesloten bij De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt).

Professionele begeleiding van onze psychologen

De basis van onze psychologische begeleiding is cognitieve gedragstherapie. Dit is, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, de meest effectieve vorm van psychologische begeleiding. Deze therapie gaat er van uit dat het niet de vervelende gebeurtenis of situatie is die klachten veroorzaakt, maar de manier waarop iemand daar naar kijkt. De sleutel tot verbetering ligt in het veranderen van de gedachten (cognities) en het gedrag. Wij vinden het belangrijk dat elk traject precies aansluit bij de vraagstelling van de betreffende kandidaat. Daarom werken we niet met vaste protocollen, maar maken we een traject op maat. Hierbij maken we ook gebruik van elementen uit specifieke stromingen binnen de cognitieve gedragstherapie, zoals:

  • Rationeel-Emotieve Therapie (RET)
  • Oplossingsgerichte therapie 
  • Mindfulness

Tijdens het traject behandelen we de verschillende thema’s van je klachten, zoals bijvoorbeeld:

Wil je meer weten over onze psychologische begeleiding? Neem dan contact op met Flores van Emmerik via 020 609 7700 of vul het contactformulier in