1e klas Re-integratie 2e spoor

11 Maart, 2011 13:42

Terugblik Eet & Weet bijeenkomst 10 maart 2011

Op donderdag 10 maart (voor de snelle lezers ‘gisteravond’) vond de eerste Eet & Weet bijeenkomst van 2011 plaats. Dit keer was het thema ‘re-integratie 2e spoor’, het gemeenschappelijk doel om deze op een 1e klas niveau te laten verlopen, de sprekers deskundig en animerend en de sfeer ontspannen.

De locatie van de samenkomst was ‘Polder’ in het Science park. Hier is, zoals men ook gewend is van Flores, vooraf over nagedacht: ‘Het Science park’ omdat er wel wat meer wetenschap en kennis kan bij externe re-integratie. ‘Polder’ om het Oer-Hollandse van dit onderwerp aan te geven.

De opkomst was groot, de zaal gevuld. Flores van Emmerik opende met een casus uit de eigen dossierstapel:

“Een kandidaat is inmiddels 18 maanden lang bezig met een traject. Sinds de eerste dag van ziekmelding is het aantal betrokken deskundigen bij deze kandidaat opgelopen tot 9. Velen staan erbij, kijken ernaar of werken zich het apezuur, maar een succesvolle re-integratie blijft uit”.

Nu wij met vele deskundigen en betrokkenen bij elkaar zaten, was er de mogelijkheid om eens met elkaar in gesprek te gaan over ‘hoe een traject van re-integratie succesvol te maken en op een eersteklas niveau te brengen’. Flores introduceerde de sprekers die de avond inleidden met een inhoudelijk verhaal, gericht op de kaders en doelen van hun expertise. Daarna namen de deskundigen plaats aan een van de tafels en werd er onder het genot van drank en spijs gediscussieerd over hoe de expertise van de desbetreffende deskundige in het ideale geval ingezet zou moeten worden.

Het volledige re-integratietraject werd op deze manier volledig en vanuit verschillende invalshoeken belicht: Juriste Mariska Aantjes, bedrijfsarts Bas Alberts, HR specialist Annalies Zwart, arbeidsdeskundigen Charlotte Boersma en Marcel Keijser en EVC deskundige Maarten Nijboer zetten, in de vorm van een presentatie, kort en bondig neer wat hun rol inhoudt en waarom hun rol zo belangrijk is in het proces. De volgorde van moment van spreken was de betrokkenheid van de deskundige in het proces van re-integratie. Van het moment van uitval, de signalering van het probleem, de rechten en plichten van de betrokkenen tot aan een (volledig geslaagde) re-integratie bij een andere werkgever.

Per deskundigheidsgebied werden, na de discussie aan de tafels, plenair de belangrijkste punten genoemd van het optreden van de deskundige. Wat hier verder ter tafel(s) kwam volgt na het weekend. Het bleek in deze korte mogelijk om veel tips te geven over hoe één en ander ingevuld kan worden. Hiermee hebben we input voor zoiets als een best practice, als waardevolle en praktijkgedreven aanvulling op de STECR richtlijn.

De maag gevuld, de zaal liep leeg. Velen op de fiets, ploeterend door de polder, om weer succesvol met de stad te re- integreren.

Fijn dat u er was, dank voor uw bijdrage aan kennis en sfeer en natuurlijk graag tot de volgende Eet & Weet. Overigens, we hebben geen sfeerfoto’s; de voorbereiding was uitgebreid maar op het laatst schoot dit er toch bij in!

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Duurzame inzetbaarheid of vitaliteit? >