Over Het Nieuwe Werken

18 Juli, 2017 15:39

De assessments van Dijk en Van Emmerik meten de meest uiteenlopende competenties en talenten. We houden hierbij uiteraard rekening met de behoeftes van de werkgever en de ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven voeren Het Nieuwe Werken (HNW) in en wij krijgen hier dan ook veel vragen over. Werkgevers willen bijvoorbeeld graag weten wat hun medewerkers nodig hebben om goed te functioneren in deze werkvorm.

Het Nieuwe Werken: niet zo nieuw

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Het Nieuwe Werken inmiddels niet zo nieuw meer. De term werd voor het eerst gebruikt door Bill Gates in een whitepaper die hij in mei 2005 schreef. HNW houdt in het kort in dat werknemers werken waar, wanneer en hoe ze dat zelf willen. Het gaat daarbij niet meer om de uren die je aanwezig bent op kantoor, maar om het resultaat dat je levert.

De opkomst van technologie

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT-technieken is het eigenlijk niet meer nodig om op kantoor te werken. Met de opkomst van draadloos internet, smartphones en laptops kan er overal gewerkt worden: thuis, in de trein, in het koffietentje op de hoek en zelfs op je vakantiebestemming.

Voor- en nadelen van HNW

Werken zonder gebonden te zijn aan een bepaalde tijd en plaats brengt uiteraard veel voordelen met zich mee. Zo leidt HNW tot minder reiskosten en reistijd, meer flexibiliteit, minder kosten voor kantoorruimtes en meer tevreden werknemers. Uiteraard kleven er ook verschillende nadelen aan deze manier van werken. Er is minder contact met collega’s, veel afleiding (vooral bij thuiswerken) en de scheiding tussen werk en privé kan vervagen.

Het nieuwe werken is inmiddels niet meer nieuw, maar begint steeds meer de norm te worden. Werkgevers hebben daarom steeds meer behoefte aan uitspraken over HNW in een Assessment Center.

Competenties

In onze Assessment Centers meten we voor bedrijven die Het Nieuwe Werken hebben ingevoerd vaak andere competenties dan bij reguliere Assessment Centers. Vaak zijn er aanvullende vragen op het vlak van:

  • Vermogen tot taakconcentratie
  • Schriftelijke (online) communicatie
  • Zelfdiscipline
  • Work-life balance

Wil je meer informatie over de competenties die belangrijk zijn bij HNW en over de manier waarop wij deze meten? Neem dan contact met ons op via 020 609 77 00 of via info@dijkenvanemmerik.nl.

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Sterk in je werk >