Workshop Impactvol Solliciteren: laat zien wie je bent

20 December, 2017 08:31

Lukt het jou om je van je beste kant te laten zien tijdens je sollicitatie? Heb jij impact? Tijdens de workshop Impactvol Solliciteren op 7 december onderzochten de in totaal negen deelnemers wie ze zijn als ze op hun best zijn, waar hun toegevoegde waarde ligt en hoe ze deze kunnen overbrengen tijdens een sollicitatie. Aan het einde van de workshop, onder leiding van Esmee Verhagen, gingen onze deelnemers naar huis met een rugzak aan feedback over hoe ze aansluiten bij anderen en tegelijkertijd zichzelf blijven. 

Deel je droom

Om elkaar beter te leren kennen, hebben de deelnemers elkaar hun grootste droom verteld. Dit leidde meteen tot mooie gesprekken. Door je grootste wens met anderen te delen, creëer je verbinding en krijg je écht goed contact. Door te delen wat je werkelijk belangrijk vindt en waar je van droomt, laat je elkaar zien waar jij voor staat en wie jij bent. Het leermoment van deze introductie was dat wanneer je je écht aan iemand laat zien, je een blijvende en diepe indruk maakt.

Door de workshop Impactvol Solliciteren ben ik terug bij mezelf gekomen en heb ik stilgestaan bij wat belangrijk is voor mij als persoon.

Wat is jouw piekervaring?

Tijdens de eerste oefening vertelden de deelnemers over hun piekervaring uit het verleden: waar zijn ze het meest trots op en waar kijken ze met blijdschap op terug? Reflecteren op een piekervaring is een manier om je persoonlijke waarden te ontdekken. Bij waarden draait het om datgene wat jij werkelijk belangrijk vindt en waar je energie van krijgt: waar sta jij voor, waar kom je je bed voor uit? Eén van de deelnemers deelde haar piekervaring met de rest van de groep en de overige deelnemers schreven de waarden op die zij in dit verhaal ontdekten. Na het delen van de piekervaring kreeg de deelneemster de lijst met waarden te zien.

Het is altijd mooi om bij te kunnen dragen aan dat mensen los komen van belemmerende gedachten en meer ruimte maken voor dingen waar ze energie van krijgen. Zoals het ondernemen van acties die bijdragen aan leuk werk (vinden) en een fijne balans in het leven.

– Esmee Verhagen

Welke impact wil je hebben?

Na het delen van piekervaringen tijdens de workshop hebben we de koppeling gemaakt met de impact die je wilt hebben op anderen. Op basis van het geleerde hebben de deelnemers een persoonlijk profiel voor hun cv geschreven en zo de inzichten verwerkt in een concrete tekst. Deelnemers verlieten de workshop met meer inzicht in zichzelf, waar zij voor staan en hoe dit te vertalen naar een impactvol contact met potentiële werkgevers.

Esmee Verhagen: psycholoog en Co-Active Coach

Esmee is psycholoog. Ze begon haar loopbaan als selectiepsycholoog bij het Ministerie van Defensie. Daarna werkte ze negen jaar vanuit een groot trainingsbureau als consultant, trainer en coach voor klanten in diverse branches. Met haar aanpak waardeert ze mensen. Hierbij negeert ze problemen niet, maar bekijkt ze deze samen met cliënten vanuit een andere invalshoek. In haar workshops besteedt ze aandacht aan acceptatie van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden én tegelijkertijd doen wat je eigenlijk wilt doen.

Naast verschillende workshops kun je ook diverse trainingen volgen bij Dijk & Van Emmerik. Een training is bedoeld om in meerdere sessies (bestaande) vaardigheden (verder) te ontwikkelen.

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Gratis loopbaanadvies tijdens de Week van de Loopbaan >