Apps voor persoonlijke & professionele ontwikkeling


We horen het steeds vaker: smartphones geven veel stress, veroorzaken mentale klachten en zijn verslavend. Optimistisch als we bij Dijk & Van Emmerik zijn, brengen wij daarom graag een positief bericht over dit onderwerp. Want smartphones kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo zijn er diverse apps die je meer zelfkennis geven, bewuster maken of je helpen te ontspannen. In dit artikel delen een aantal van onze medewerkers hun favoriete apps.

Datum

Leestijd

3 min

Type

Artikel

Apps voor meer zelfkennis


Zelfkennis is erg waardevol, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Het is de basis voor je ontwikkeling. Als je jezelf kent, weet je immers wat je sterke en zwakke punten zijn en waar je aan kunt werken. De app Core Quality richt zich op zelfreflectie en bewustwording en geeft je direct inzicht in je goede en minder goede eigenschappen. Een andere interessante app is iMission: in deze app krijg je onder andere tips voor het ontdekken van je drijfveren. Met behulp van deze informatie formuleer je vervolgens een persoonlijk doel.

De app Personality Match helpt je inzicht te krijgen in je persoonlijkheid. Je vult een uitgebreide vragenlijst in en krijgt op basis daarvan een overzicht van kernwoorden die bij jou passen met daarbij een uitgebreide uitleg.

Concentreer je en plant een boom


“Ik ben fan van de app Forest. Hiermee kun je instellen hoelang je geconcentreerd wilt blijven. In de zin van: niet op je telefoon zitten. Als je dat haalt, wordt er een boom geplant in je eigen ‘forest’ en verdien je muntjes. Bij 2500 muntjes wordt er een echte boom geplant ergens in de wereld waar dat nodig is.”

Laura Lieve Psycholoog en adviseur

Apps voor ontspanning


In ons drukke leven is het vaak een uitdaging om tot rust te komen en te ontspannen. Gelukkig zijn er een heleboel apps die je daarbij kunnen helpen. De app Buddhify is bijvoorbeeld een ontzettend populaire meditatie-app. Je kunt kiezen uit 32 verschillende meditaties en de app is speciaal ontwikkeld voor mensen met een drukke levensstijl. Een andere app die je helpt bij het vinden van rust in je hoofd is Headspace. Opvallend aan deze app zijn de leuke animaties in talloze video’s met meditatietips.

Fijne meditatie-app


Calm vind ik een ontzettend fijne meditatie-app. Er staan heel veel verschillende soorten meditaties op, waaronder veel bodyscans, wandelmeditaties, slaapmeditaties, maar ook meditaties die je helpen omgaan met verschillende emoties. En er staan zelfs bedtime stories voor volwassenen op. Een betaalde app, maar het geld dubbel en dwars waard.”

Juul Rutten Officemanager Dijk & Van Emmerik

Apps voor personal branding


Een sterk personal brand is tegenwoordig erg belangrijk als je gaat solliciteren. Een eenvoudige brief met cv is vaak niet genoeg om op te vallen. Gelukkig zijn er een heleboel apps de je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je personal brand. Met de app TextingStory maak je een video van een zelfgeschreven WhatsApp-gesprek om op een creatieve manier solliciteren. Clips is een leuke app om een opvallende sollicitatievideo van jezelf te maken.

Mindfullness coach-app


“Ik gebruik zelf de VGZ Mindfulness coach-app en adviseer deze ook vaak aan cliënten. De app heeft een speciaal programma en verschillende losse oefeningen om mindfuller te zijn. Voor meditaties is de website van Ger Schurink een goede tip. Hierop vind je audiobestanden met meditatieoefeningen.”

Irene Platteel Psycholoog en adviseur

Contact met Dijk & Van Emmerik


Meer weten over persoonlijke en professionele ontwikkeling? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je personal brand of het verkrijgen van zelfkennis? Neem dan contact met ons op.

Team Dijk & Van Emmerik Psychologen, coaches & officemanagement