UWV Werkfit maken


Wil je graag weer aan het werk, maar zijn er belemmeringen die je eerst aan moet pakken om echt weer klaar te zijn voor de arbeidsmarkt? Samen met je werkcoach van het UWV stelde je hiervoor een werkplan op. En nu mag je een Werkfit-maken traject volgen. Wij kijken graag samen met jou hoe we de stappen uit je werkplan concreet invullen.

Wat biedt een Werkfittraject jou?


Een Werkfit, of Werkfit Maken-traject bij Dijk & Van Emmerik biedt je een voor jou op maat gemaakt programma en begeleiding door een ervaren, vaste coach. In de coaching krijg je beter inzicht in wat je wilt en kunt en ga je actief aan de slag. Dus niet alleen praten, maar vooral ook in beweging komen. Ook krijg je concrete handvaten om zelf de regie te nemen en om te gaan met jouw uitdagingen. Wij zorgen er samen met jou voor dat je weer klaar bent om een betaalde baan te gaan zoeken.

Voor wie is het traject Werkfit Maken?


Het traject Werkfit Maken is een  re-integratietraject  voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG) of een ziektewetuitkering (ZW) van het UWV, die wel de arbeidsmarkt weer op willen, maar daar nog niet klaar voor zijn. Wij begeleiden je bijvoorbeeld bij:

  • Het omgaan met fysieke beperkingen waardoor je inzetbaarheid wisselt (bijvoorbeeld hernia of chronische pijnklachten)
  • Het onderzoeken van wat bij je past: interesses, drijfveren, talenten en valkuilen.
  • Het bewaken van je grenzen op een prettige manier. Hoe loop je jezelf niet voorbij?
  • Het aanleren van coping-strategieën voor herstel/ter voorkoming van burn-out, depressie, angst, arbeidsconflicten of pesten op de werkvloer.
  • Het omgaan met mentale uitdagingen, bijvoorbeeld als je stress- of conflictgevoelig bent.

Wat cliënten zeggen


“Dijk & Van Emmerik is een deskundige en warme plek geweest voor mij. Mijn re-integratiecoach was bijzonder attent en sloot flexibel en deskundig aan op mijn behoeften.”

Mardil Volgde een Werkfittraject bij Dijk & Van Emmerik

Hoe ziet het re-integratietraject eruit?


Hoe het traject eruitziet, hangt voor een groot deel af van de doelen die staan beschreven in het werkplan van het UWV en jouw wensen. We maken bij Dijk & Van Emmerik het traject altijd voor jou op maat. We bepalen op basis van je UWV-werkplan samen op welke activiteiten voor jou de focus zal liggen. Onderdelen van het traject kunnen zijn:

  • Een loopbaanonderzoek met diverse testen (bijvoorbeeld capaciteitentesten, persoonlijkheids- en interessevragenlijsten) en loopbaangesprekken
  • Werken aan persoonlijke effectiviteit: coping, grenzen aangeven, omgaan met stress etc.
  • Eventuele beperkingen, hoe ga je hier bij het solliciteren en werken mee om?
  • Het verkennen van je positie op de arbeidsmarkt
  • Het vinden van een werkervaringsplaats

Van ‘Werkfit’ naar ‘Naar Werk’


Vaak biedt het UWV je het ‘Werkfit Maken’ als los traject aan. Aan het einde van dit traject ben je als kandidaat in staat zelfstandig de arbeidsmarkt op te gaan en te solliciteren. Kun je bij dit laatste extra hulp gebruiken? In sommige gevallen kun je na ‘Werkfit Maken’ een aansluitend traject volgen: Naar Werk. In dit traject ligt de focus meer op solliciteren en netwerken en begeleiden we je naar een betaalde baan.

Weer op weg


“Coach Irene heeft mij in het Werkfit-traject op weg geholpen waar ik zelf vastliep. Ze luisterde goed naar mijn verhaal en zette haar ervaring in. Zo gaf ze mij wat ik nodig had om weer op een positieve manier verder te kunnen in mijn leven. Deze coaching gaf me handvaten waar ik in het dagelijks leven gebruik van kan blijven maken.”

E. Volgde een Werkfittraject bij Dijk & Van Emmerik

Spreken met een specialist


Voor meer informatie over de Werkfit Maken-trajecten van Dijk & Van Emmerik kun je altijd bij ons terecht.

Nataša Vučenić
Loopbaanbegeleider & re-integratiecoach

Gerelateerde pagina’s

Alles over re-integratie


Alle informatie over onze trajecten: van de voordelen van externe begeleiding, de opbouw van de re-integratie tot opties en perspectieven voor jou als kandidaat.

UWV Naar Werk


Het Naar Werk-traject is bedoeld om een passende betaalde baan voor je te vinden. Solliciteren kan immers best een uitdaging zijn wanneer je er even uit bent geweest.

UWV Modulaire trajecten


Als je voor je gevoel al te lang buiten de maatschappij staat voor een Werkfit maken- of Naar werk-traject, dan helpen we je met modulaire re-integratie.