UWV Modulaire re-integratie


Je zou wel weer graag aan het werk willen. Maar door ziekte of arbeidsongeschiktheid is die stap nog best groot. Als je voor je gevoel al te lang buiten de maatschappij staat om een Werkfit maken of Naar werk-traject te gaan doen, dan kunnen we je helpen met een modulair re-integratietraject. Met je werkcoach van het UWV stelde je daarvoor een werkplan op. Wij kijken graag met jou hoe we met dit werkplan aan de slag gaan.

Vier modules voor re-integratie vanuit het UVW


Er zijn vanuit het UWV vier modules, hieronder lees je waar deze modules over gaan.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Participatie interventie


In deze module kijken we naar wat jou op dit moment nog tegenhoudt bij het leggen en onderhouden van contacten. We bieden je handvatten om met belemmeringen om te gaan. En we gaan samen op zoek naar kleine stappen die jij kunt zetten in het vinden van aansluiting en contact.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

Bevorderen maatschappelijke deelname


Het einddoel van deze module is dat je mee gaat doen aan een groepsactiviteit buitenshuis. Daar werken we rustig, samen naartoe. Hoe ziet je leven er nu uit en wat is een activiteit die daarbij past? We bereiden je goed voor en helpen je uiteindelijk weer deel te nemen aan iets wat aansluit bij jouw interesses.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Praktijkassessment


In deze module brengen we in kaart of, en op welke termijn je weer aan het werk zou kunnen. Dat doen we via verschillende gesprekken, maar ook via een aantal testen die je online kunt maken.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 4

Begeleiding bij scholing


Je gaat via het UWV een opleiding volgen. Het kan zijn dat je al een tijd uit het leerproces bent of in het verleden moeite had met studeren. Wij helpen je bij je opleiding door je te begeleiden en te oefenen met praktische en theorie-studievaardigheden. Zodat jij de opleiding met succes afrondt.

Voor wie zijn de modulaire trajecten?


De modulaire trajecten zijn re-integratietrajecten voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wajong, WIA, WAO) of een ziektewetuitkering (ZW) van het UWV. Mensen die wel weer graag willen werken en meedoen, maar daar nog niet helemaal klaar voor zijn. Bijvoorbeeld omdat ze door ziekte of psychische klachten voor langere tijd aan huis gebonden zijn geweest. Waar begin je dan? Samen met jou gaan we op zoek naar wat past en wat haalbaar is.

Waarom Dijk & Van Emmerik?


Dijk & Van Emmerik heeft ruim 28 jaar ervaring in het ondersteunen van kandidaten in re-integratietrajecten. Onze coaches zijn psycholoog (NIP-gecertificeerd) en de testen en coaching waarmee ze je helpen zijn wetenschappelijk getest en bewezen. Naast professioneel en deskundig, werken we vooral ook informeel. We zijn er immers voor jou! Met elke afspraak helpen we je om zelf een kleine volgende stap te zetten, vanuit een veilige plek. Wij geloven dat je als kandidaat zelfvertrouwen krijgt door het opbouwen van ervaring, vaardigheden en successen.

Spreken met een specialist


Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via de knop hiernaast!

Annemieke Dekker
Loopbaan- en re-integratiecoach

Gerelateerde pagina’s

Alles over re-integratie


Alle informatie over onze trajecten: van de voordelen van externe begeleiding, de opbouw van de re-integratie tot de opties en perspectieven die je als kandidaat hebt.

UVW Werkfit maken


Een re-integratietraject voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een ziektewetuitkering, die wel de arbeidsmarkt op willen, maar daar nog niet klaar voor zijn.

UWV Naar werk


Het Naar Werk-traject is bedoeld om een passende betaalde baan voor je te vinden. Solliciteren kan immers best een uitdaging zijn wanneer je er even uit bent geweest.