Coaching - informatie voor werkgevers


Coaching zorgt ervoor dat je medewerkers hun talenten en capaciteiten optimaal benutten, zo gezond mogelijk leren omgaan met werkdruk en goed op hun plek zijn én blijven in de organisatie. Bij Dijk & Van Emmerik hebben we een breed pakket aan coaching. Van loopbaan- en sollicitatiebegeleiding tot vitaliteits- en assertiviteitscoaching. Verder begeleiden we internationale professionals en zijn we sparringpartner voor MT en bestuur.

Wanneer is coaching geschikt?


Aanleidingen voor coaching kunnen zijn:

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Ontwikkelvragen


Dit is bijvoorbeeld het geval als een medewerker verder wil groeien in de organisatie, maar nog niet goed weet hoe, of daarvoor nog bepaalde competenties moet ontwikkelen. Binnen iedere organisatie liggen kansen om de match tussen werkgever en werknemer te verbeteren.

Ook wanneer medewerkers helemaal op hun plek lijken te zijn is het niet verkeerd om eens goed te kijken of dit ook echt zo is. Een gemotiveerdere werknemer zorgt namelijk voor betere output en samenwerking.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

Uitdagingen in het werk


Wanneer een werknemer last heeft van stressklachten en beter wil leren omgaan met werkdruk (stresscoaching) of iemand moeite heeft met het balanceren van verschillende rollen en eens met een coach wil kijken naar de indeling werk en privé (vitaliteit). Maar ook als een medewerker zich meer wil durven uitspreken (zelfvertrouwen & assertiviteit) of zich als international onzeker voelt in de nieuwe omgeving met (werk)cultuurverschillen, andere gewoontes en taal (coaching voor internationals).

Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Conflictsituaties en/of een verstoorde samenwerking


Wanneer de samenwerking niet goed loopt rond een medewerker of in een team is het prettig om eens met een coach te onderzoeken wat de patronen zijn en hoe je daar samen verandering in kunt brengen. Ook maakt coaching en loopbaanbegeleiding onderdeel uit van onze outplacementtrajecten, mocht blijken dat verdere samenwerking niet wenselijk is.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 4

Leiderschapsvragen en organisatieverandering


Als werkgever sta je soms voor een vraagstuk dat dermate complex is dat je daarbij wel een goede, onafhankelijke sparringpartner met een nieuw perspectief kunt gebruiken. Onze leiderschapscoaches en organisatieadviseur hebben ruime ervaring in het bijstaan van mt-, rvt- en bestuursleden bij leiderschapsvragen, organisatieveranderingen en reorganiseren.

Wat coaching oplevert


Coaching levert niet alleen beter werk op voor je medewerker, maar ook voor jou als werkgever. De belangrijkste voordelen:

  • Werknemers krijgen een beter beeld van hun kwaliteiten en leren hun talenten nog beter in te zetten voor de organisatie. Ook krijg je als werkgever beter inzicht in de toegevoegde waarde van je medewerkers.
  • Goed zorgen voor de persoonlijke balans en ontwikkeling van je medewerkers helpt uitval voorkomen.
  • Je krijgt inzicht in wat medewerkers tegenhoudt in hun ontwikkeling en hoe je ze daarbij kunt ondersteunen.
  • De tevredenheid van werknemers stijgt, zelfs als er niet direct concreet iets verandert. Medewerkers voelen zich namelijk gehoord en gesteund en ontwikkelen nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan.
  • Je werknemers worden pro-actiever en zelfverzekerder en trekken sneller aan de bel wanneer ze tegen iets aanlopen op of rond het werk. Op die manier kun je meedenken en houd je talent binnen boord.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?


De duur en het karakter van coaching varieert. We richten onze trajecten specifiek in op de situatie en behoeften van de medewerker of, bij leiderschaps- of organisatievraagstukken, van jou als werkgever. Veel van onze coaches zijn arbeids- & organisatiepsycholoog; ze kunnen coachees helpen met diepere inzichten en persoonlijke vaardigheden als een traject hierom vraagt.

Intake & coachingsvraag


Het belangrijkste onderdeel van de coaching is misschien wel het formuleren van een goede coachingsvraag. Deze vraag vormt namelijk het uitgangspunt van het gehele coachingstraject. Op basis van de intake stelt de coach een plan en offerte op voor de coaching. 

Gesprekken, tools en methoden


Tijdens individuele sessies gaan we aan de slag met het bereiken van de doelen van de coachee. Dat doen we in de vorm van gesprekken en oefeningen vanuit diverse werkvormen als ACT, Co-Active® Coaching, cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte coaching en mindfulness. Ook zetten we vragenlijsten, werkboeken en apps in binnen de trajecten. De coaching kan ook op groepsbasis worden gevolgd.

Executive coaching: een stap verder


In onze sparringstrajecten met mt-, rvt- en bestuursleden gaat het vaak om complexe en/of hardnekkige kwesties. Naast een reeks constructieve onderzoekende gesprekken bieden we daarom data-analyse aan en begeleiding bij veranderprocessen met aandacht voor alle stakeholders, inclusief ondernemingsraad en vakbonden.

Hoelang duurt coaching?


Een volledig coachingstraject bestaat uit minimaal drie, en gemiddeld uit zes gesprekken. Het traject duurt maximaal een jaar, maar gezien de doelgerichte opzet van onze coaching is de duur van een traject meestal aanzienlijk korter.  

Soorten coaching en tarieven


Onderstaand vind je ons volledige aanbod aan coaching.

Loopbaanbegeleiding
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Loopbaancoaching helpt medewerkers bij het beantwoorden van vragen over hun werk en loopbaan. Bijvoorbeeld bij het zetten van een volgende stap in hun carrière, het beter omgaan met druk of het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Vitaliteitscoaching
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Deze coaching bestaat uit een intake, vitaliteitsscan en gesprekken. Deelnemers gaan aan de slag met zaken die stress veroorzaken, maar ook met de dingen die hen juist motiveren. Ze zetten concrete stappen naar fitter werken en leven.

Assertiviteitscoaching
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Tijdens assertiviteits-coaching leren deelnemers voor zichzelf opkomen en zelfbewuster op te treden, met respect voor de ander.

Coaching for internationals

Internationale professionals
€ 162 ,-

We helpen internationals bij jobsearch, loopbaanvragen en solliciteren, met ruimte voor de psychologische aspecten van hun transitie naar een ander land en cultuur. Het bovenstaande tarief is een uurtarief.

Executive coaching
per uur

Mt, bestuurder & toezichthouder
€ 210 ,-

Onze executive coaches zijn professioneel gesprekspartner voor bestuurders, toezichthouders en mt’s. Samen komen we tot werkbare oplossingen op individueel en organisatieniveau.

Sterk in je werk

Kandidaten
Kosteloos

Het project Sterk in je werk biedt zorg- en welzijnsmedewerkers kosteloze loopbaanbegeleiding. Ook voor mensen die nog niet in de zorg werken, maar geïnteresseerd zijn om in deze sector aan de slag te gaan.

Sollicitatiebegeleiding
per uur

Kandidaten
€ 162 ,-

In onze sollicitatiebegeleiding ontwikkelen kandidaten hun sollicitatievaardigheden. Van netwerken en gespreksvoering tot het schrijven/filmen van motivaties en cv’s; het komt allemaal aan bod.

Studieloopbaanonderzoek

Scholieren/studenten
€ 1214 ,-

Dit onderzoek bestaat uit testen en een diepgaand gesprek waarin we samen met de jongere op zoek gaan naar welke opleidingen passen bij diens interesses, sterke punten en uitdagingen.

Verschil reguliere coaching en psychologische coaching


Naast coaching op het gebied van loopbaankeuze, vitaliteit, assertiviteit en leiderschap bieden we ook psychologische coaching aan. Bij deze coaching is er vaak wat meer nodig dan bij een ‘regulier’ coachingstraject. Extra aandacht voor de vraag achter de vraag bijvoorbeeld of dieperliggende patronen die voor belemmeringen zorgen. Intern maken we het onderscheid tussen de diverse coachingsvormen minder; we kijken vooral wat een traject nodig heeft.

Spreken met een specialist


Wil je meer weten over de diverse coaching of een keer van gedachten wisselen over welke coachingstrajecten jouw medewerkers kunnen ondersteunen? 

Flores van Emmerik
Psycholoog NIP & directeur