Assessments - informatie voor werkgevers


Een assessment is erop gericht om talent, ontwikkelmogelijkheden en capaciteiten te ontdekken bij een kandidaat. Al meer dan 28 jaar nemen wij assessments af bij managers, werknemers en zzp’ers. Bij Dijk & Van Emmerik geven we je als werkgever duidelijke en objectieve inzichten in de kwaliteit van je (potentiële) medewerkers. Professioneel, persoonlijk en evidence based.

Wat een assessment je oplevert


We krijgen regelmatig de vraag naar de meerwaarde van een professioneel assessment center. Drie redenen om onze arbeids- en organisatiepsychologen een assessment center te te laten afnemen bij de werknemer, bestuurder of zelfstandige die je voor een functie op het oog hebt:

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Een assessment voorkomt mis-hires


Het aannemen van de verkeerde persoon is erg vervelend. Zowel voor jou als voor de betreffende werknemer. De kosten van een mismatch kunnen ontzettend oplopen onder meer door het opnieuw werven en selecteren, inwerken, salaris en de kosten van de ontslagprocedure. Het is daarom verstandig om extra te investeren in het aannemen van de juiste kandidaat. Een assessment na sollicitatie is daarbij een betrouwbaar hulpmiddel.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

Een assessment leidt tot hogere prestaties


Wanneer je assessments afneemt bij potentiële werknemers, is de kans een stuk groter dat je betere kandidaten selecteert. Kandidaten die qua capaciteiten, interesses en instelling het best in deze functie, bij de organisatie en in het eventuele team passen. Hierdoor zullen op termijn de prestaties van de organisatie als geheel toenemen.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Assessments leren je talenten kennen


Assessments kun je uiteraard ook laten afnemen bij je huidige werknemers. Een assessment geeft inzicht in hun talenten en capaciteiten. Zo kom je er misschien wel achter dat bepaalde werknemers niet op de juiste plek zitten en veel beter tot hun recht komen in een andere functie. Talenten binnen de organisatie worden zo veel effectiever ingezet.

De kwaliteitsgaranties van Dijk & Van Emmerik


Onze assessments worden door werkgevers toegepast tijdens sollicitatieprocedures, voor het brengen van helderheid bij loopbaanvraagstukken en in ontwikkel- en re-integratietrajecten. Onze kwaliteitsgaranties:

  • Voor ieder assessment selecteren we kritisch een combinatie van wetenschappelijk onderbouwde instrumenten en capaciteitentesten specifiek passend bij de vraag en doelgroep (we volgen hierbij de COTAN-beoordeling).
  • Het assessment center wordt afgenomen door ervaren, vakkundige psychologen (NIP-geregistreerd).
  • Onze persoonlijke en professionele aanpak verhoogt het draagvlak voor de uitkomsten.
  • We bieden duidelijke en herkenbare rapportages met ontwikkelperspectieven (ook bij assessments met selectiedoeleinden): inzichten waar zowel de opdrachtgever als de kandidaat mee verder kan.
  • We zorgen voor een transparante, vlotte procesgang met over het algemeen binnen een week een assessment.

De opzet een assessment


Een assessment neemt in de meeste gevallen een gehele werkdag in beslag en vindt meestal plaats op ons kantoor in Amsterdam. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het assessment of een gedeelte daarvan online of op een andere locatie te doen. Het volledige programma bestaat uit de volgende onderdelen.

Onderdelen assessment

  • Minimaal twee gesprekssimulaties
  • Een schriftelijke opdracht
  • Een interview
  • Diverse intelligentietesten, zoals een cognitieve capaciteitentest
  • Verschillende persoonlijkheidsvragenlijsten en interessetesten

Terugkoppeling na het assessment

Direct na het assessment analyseren onze specialisten alle testen en wordt een volledig eindbeoordelingsrapport opgesteld. De uitslag en terugkoppeling van het assessment vindt altijd binnen een week na afname plaats, tenzij anders besproken met de opdrachtgever. Voor selectierondes of spoedassessments leveren wij de resultaten binnen één dag.

Tarieven assessments


Bij Dijk & Van Emmerik stellen we elk assessment gericht samen vanuit de vraag en behoefte van de opdrachtgever, de functie, de organisatie en de kandidaat. Tijdens het intakegesprek met jou als HR-professional of werkgever worden alle mogelijkheden die we bieden besproken. Ook bieden we graag extra service, zoals een assessment op zaterdag of de eindbeoordeling op dezelfde dag.

Competentieassessment

Selectie & ontwikkel
€ 1565 ,-

Het competentie-assessment is zeer geschikt om kandidaten te onderzoeken op competentie of talent. Tijdens dit assessment kijken we naar 1 of 2 specifieke competenties die van belang zijn voor de functie.

Assessment center

Selectie & ontwikkel
€ 1885 ,-

Het assessment center gaat breder en dieper dan het competentie-assessment. We toetsen op 6 tot 8 competenties waardoor we meer kunnen zeggen over de geschiktheid van de kandidaat voor een functie of ontwikkeltraject.

Executive assessment

Selectie & ontwikkel
€ 2425 ,-

Het executive assessment is specifiek gericht op directie- en bestuursfuncties en uitgebreider dan een regulier assessment center. Ook liggen de eisen aan de kwaliteit en inhoud die kandidaten laten zien bij dit assessment hoger.

Re-integratie assessment (RAC)

Belastbaarheid & ontwikkel
€ 1885 ,-

In het RAC onderzoeken we naast iemands kwaliteiten, capaciteiten en drijfveren ook wat de oorzaak is van de uitval. Naar aanleiding daarvan geven we gericht advies. Zo kan er een goed preventie- of re-integratieplan opgesteld worden.

Zzp-assessment

Selectie
€ 1565 ,-

In dit assessment staan andere competenties centraal dan in assessments voor werknemers (bijvoorbeeld ethisch handelen en het vermogen tot cross-selling). Ook toetsen we of de zzp’er verantwoordelijk en betrouwbaar is.

Assessment center op zaterdag

Alle doelen
€ 2425 ,-

Heeft de selectievraag haast of kan een kandidaat helaas niet op werkdagen? We bieden al onze assessments en assessment centers op aanvraag ook op zaterdag aan. Informeer naar de verschillende mogelijkheden bij ons officemanagement.

Beroepskeuzetest

Werknemers en particulier
€ 1350 ,-

Een beroepskeuzeonderzoek helpt bij het (her)oriënteren op beroepsmogelijkheden. We kijken samen naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in werk.

Studieloopbaanonderzoek

Scholieren/studenten
€ 1214 ,-

Dit onderzoek bestaat uit testen en een diepgaand gesprek waarin we samen met de jongere op zoek gaan naar welke opleidingen passen bij diens interesses, sterke punten en uitdagingen.

Spreken met een specialist


Wij adviseren je graag over welk assessment past bij jouw specifieke vraagstuk.

Julia Emmer
Psycholoog NIP, coach & trainer

Gerelateerde pagina’s

Alles over assessments


Alle informatie over onze assessments in Amsterdam. Van tools, onderdelen en ons assessmentteam tot veelgestelde vragen.

Assessments en diversiteit


Een goed, professioneel assessment zorgt ervoor dat je selectie eerlijk verloopt. We leggen je graag uit hoe we dit doen.

Online assessments


Maak vanuit het hele land – of daarbuiten – gebruik van onze expertise. Zonder reistijd, vanuit een vertrouwde (thuis)omgeving.