Beroepskeuzetest


Twijfel je welk beroep bij jou past of zit je niet meer op je plek bij je huidige werkgever? Ben je toe aan een carrièreswitch? De loopbaancoaches van Dijk & Van Emmerik helpen je bij het maken van loopbaankeuzes met behulp van een professionele beroepskeuzetest.

Waarom een beroepskeuzetest?


Een beroepskeuzeonderzoek helpt bij het (her)oriënteren op je beroepsmogelijkheden. We kijken samen naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in werk. Denk aan: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen; het persoonlijk functioneren, aard en stijl; en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in werk. Aan de hand van de onderzoeksresultaten doen we realistische suggesties voor je beroepskeuze en -uitoefening.

Hoe ontdek jij welk beroep bij je past?


Met een potentieelbeoordeling ontdek je door middel van één of meer interviews, persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentie- en interessetests welk beroep bij je past. Het onderzoek leidt tot de drie onderstaande profielen en vindt plaats op ons kantoor in Amsterdam.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Persoonlijkheidsprofiel


Bij een beroepentest brengen we je persoonlijkheid in kaart door middel van speciale vragenlijsten:

 • Sta je open voor nieuwe ontwikkelingen?
 • Ben je gericht op andere mensen of juist niet?
 • Hoe ga je om met stressvolle situaties en onverwachte problemen? Werk je gestructureerd of juist niet?
 • Hoe scoor je op stressbestendigheid en stabiliteit?
Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

Capaciteitenprofiel


De intellectuele capaciteiten meten we tijdens het beroepskeuzeonderzoek door middel van een aantal intelligentietests:

 • In hoeverre ben je in staat abstracte informatie te hanteren?
 • Ben je praktisch of meer theoretisch ingesteld?
 • Kun je overzicht behouden in complexe situaties?
 • Neem je nieuwe informatie snel op of heb je daar wat tijd voor nodig?
Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Interesseprofiel


(Beroeps)interesses en drijfveren meten we bij de loopbaankeuzetest door vragenlijsten, die antwoord geven op de volgende vragen:

 • Waar gaat je interesse naar uit?
 • Voor welke functies en werkzaamheden heb je wel of geen belangstelling?
 • Wat vind je belangrijk in je werk en loopbaan?

Uit de verf


“Kom er dankzij een beroepskeuzetest achter in welke functies jij het beste uit de verf komt.”

Team Dijk & Van Emmerik Amsterdam

Voor wie is de beroepskeuzetest?


De beroepentest is bedoeld voor mensen die een nieuwe keuze willen maken in hun loopbaan. Twijfel je over het beroep dat je uitoefent, weet je nog niet wat je nu eigenlijk leuk vindt om te doen, wil je een nieuwe studie volgen of heb je het gevoel dat je niet op je plek zit bij je huidige baan of in de huidige branche? Met het onderzoek bekijken we realistische beroepskeuzes. Dijk & Van Emmerik onderzoekt in welke branche, bij welk type bedrijf en in welke functie jij je prettig zult voelen.

Resultaat van de beroepskeuzetest


Met de profielen die we vormen op basis van de beroepskeuzetest is er een aantal beroepen te vinden dat bij jouw persoonlijkheid, capaciteiten en interesses past. Hierover adviseert een specialist van Dijk & Van Emmerik je.

Met de uitslag van het onderzoek kun je vervolgens stappen ondernemen. Er zijn vaak meerdere functies waar je geschikt voor bent, en na ons advies kun je met deze opties zelf bekijken wat er nu de beste keuze is. Verdiep je in de beroepen die er uitkomen: zoek op internet informatie op, bekijk vacatures en praat met mensen die deze beroepen uitoefenen. Of loop een tijdje mee op een werkervaringsplek of stage.

Tarief beroepskeuzetest


Voor deze test hanteren we het onderstaande tarief. Dit tarief is inclusief tussentijdse gesprekken, eindgesprek en een persoonlijke eindrapportage.

Beroepskeuzetest
Inclusief testen
€ 1350 ,-
Offerte aanvragen

Spreken met een specialist


Neem voor meer informatie en vragen over ons of de beroepskeuzetest contact op!

Flores van Emmerik
Psycholoog NIP & directeur

Gerelateerde pagina’s

Alles over assessments


Een assessment is een onderzoek om de talenten en capaciteiten van een (potentiële) werknemer, bestuurder of zzp’er te ontdekken.

Studieloopbaanonderzoek


Vanuit onze arbeidsmarktervaring en expertise in persoonlijkheids-, interesse- en beroepentesten helpen we je bij je studiekeuze.

Loopbaanbegeleiding


Wil jij een volgende stap zetten in je carrière, beter omgaan met druk of nieuwe uitdagingen aangaan? Onze loopbaancoaches helpen je graag!