Coaching - informatie voor werknemers


Coaching biedt in veel situaties uitkomst. We hebben dan ook diverse vormen: van begeleiding op het gebied van beroepskeuze, solliciteren en loopbaan tot coaching op assertiviteit, werk-privébalans en vitaliteit. Onze coachingstrajecten hebben altijd een link met werk, maar we kijken ook naar wat er breder speelt in je leven en de organisatie. Onze coaches brengen je in beweging!

Wanneer is coaching iets voor mij?


Er zijn verschillende situaties waarin coaching heel behulpzaam kan zijn:

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Als je een loopbaanvraag hebt


Coaching helpt je bij het beantwoorden van vragen over je werk en loopbaan en is nuttig wanneer je uitdaging mist of toe bent aan een volgende stap in je carrière, maar nog twijfelt over welke weg je precies in wilt slaan.

Coaching en loopbaancoaching is er, kortom, als je behoefte hebt aan loopbaanbezinning, reflectie en zelfonderzoek.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

Bij het vinden van een nieuwe baan


Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Vaak is het prettig en sneller om dit niet alleen te doen. Onze coaches helpen je graag bij het (door)ontwikkelen van sollicitatie- en netwerkskills en bij het opstellen van je motivatiebrief/video, online profielen en cv. Ook het oefenen en evalueren van sollicitatiegesprekken maakt deel uit van onze begeleiding, net als het helpen verwerken van tegenslagen in het sollicitatieproces.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Bij uitdagingen op het werk


Coaching is ook heel behulpzaam wanneer je tegen je eigen grenzen of die van de werkdruk aanloopt, of merkt dat de samenwerking met collega’s regelmatig niet helemaal soepel loopt. Of als je juist nieuwe uitdagingen aan wilt gaan, maar daarvoor nog bepaalde vaardigheden moet ontwikkelen. In de coaching stellen we samen een persoonlijk ontwikkelplan op en zet je stappen waardoor jij weer optimaal functioneert.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 4

Om fitter aan het werk te blijven


Voel je je regelmatig weinig fit en moe? Is de reden waarom je ooit koos voor je werk en deze branche wat naar de achtergrond verschoven? Bewegen, slapen en gezond koken kunnen erbij inschieten, zeker als er minder collega’s beschikbaar zijn door uitval, tekorten en/of ziekte en het privé ook gewoon druk is. Vitaliteit is belangrijk om gezond aan de slag te blijven; onze coaches helpen je er graag bij.

Soorten coaching


Ons aanbod aan coaching is ruim, hieronder vind je de verschillende vormen die we aanbieden.

Sollicitatiebegeleiding
per uur

Kandidaten
€ 162 ,-

In onze sollicitatiebegeleiding ontwikkelen kandidaten hun sollicitatievaardigheden. Van netwerken en gespreksvoering tot het schrijven/filmen van motivaties en cv’s; het komt allemaal aan bod.

Vitaliteitscoaching
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Deze coaching bestaat uit een intake, vitaliteitsscan en gesprekken. Deelnemers gaan aan de slag met zaken die stress veroorzaken, maar ook met de dingen die hen juist motiveren. Ze zetten concrete stappen naar fitter werken en leven.

Sterk in je werk

Kandidaten
Kosteloos

Het project Sterk in je werk biedt zorg- en welzijnsmedewerkers kosteloze loopbaanbegeleiding. Ook voor mensen die nog niet in de zorg werken, maar geïnteresseerd zijn om in deze sector aan de slag te gaan.

Loopbaanbegeleiding
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Loopbaancoaching helpt medewerkers bij het beantwoorden van vragen over hun werk en loopbaan. Bijvoorbeeld bij het zetten van een volgende stap in hun carrière, het beter omgaan met druk of het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Assertiviteitscoaching
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Tijdens assertiviteits-coaching leren deelnemers voor zichzelf opkomen en zelfbewuster op te treden, met respect voor de ander.

Coaching for internationals

Internationale professionals
€ 162 ,-

We helpen internationals bij jobsearch, loopbaanvragen en solliciteren, met ruimte voor de psychologische aspecten van hun transitie naar een ander land en cultuur. Het bovenstaande tarief is een uurtarief.

Psychologische coaching
per uur

Werknemers
€ 162 ,-

Coaching wanneer een medewerker vastloopt, dreigt uit te vallen of al is uitgevallen waarbij duidelijk is dat deze iets anders nodig heeft dan alleen begeleiding door de bedrijfsarts of reguliere coaching.

Hoe ziet de coaching eruit?


De sessies vinden meestal plaats op onze locatie in Amsterdam, maar kunnen ook (gedeeltelijk) online plaatsvinden.

Intake


We beginnen met het in kaart brengen van je vraag, de coach stelt hierna een persoonlijk plan voor je op en een offerte.

Vragenlijsten


Bij verschillende coachingstrajecten zetten we vragenlijsten in. Bijvoorbeeld om een beeld te krijgen van hoe het staat met je vitaliteit op dit moment of om bij loopbaanbegeleiding inzicht te krijgen in je persoonlijke interesses, vaardigheden en motivatie.

Gesprekken, oefeningen, werkboeken


In de sessies maakt de coach gebruik van diverse wetenschappelijk bewezen methoden die passen bij jouw vraag en jou als persoon. Van gesprekken en lichaamsgerichte coaching tot ACT, stresscoaching, cognitieve gedragsmethoden en mindfulness. Ook krijg je soms ‘huiswerk’ mee in de vorm van een werkboek of apps met inspiratie, vragen en oefeningen.

Hoe lang duurt coaching?


Bij Dijk & Van Emmerik bieden we altijd maatwerktrajecten aan, die helemaal zijn ingericht op jouw situatie en behoeftes. De duur en het karakter van een coachingstraject kan dus variëren. We voeren minimaal drie gesprekken, maar het gemiddelde is zes. Onze coachingstrajecten duren maximaal een jaar (al komt zo’n lang traject heel weinig voor).

Wat cliënten zeggen


“Ik vond dit traject erg waardevol en ga met meer energie naar mijn werk. Bedankt voor alle hulp en ik zal jullie zeker aanbevelen bij mijn collega’s.”

Danique Kamerman Volgde een traject vitaliteitscoaching bij Dijk & Van Emmerik

Kosten en budget voor coaching


De kosten voor loopbaan-, assertiviteits- en vitaliteitscoaching worden meestal vergoed via je werkgever. Veel organisaties werken met persoonlijke ontwikkelplannen, waarbij jaarlijks budget is gereserveerd voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast is het mogelijk vergoedingen te krijgen via andere wegen. We hebben deze voor je op een rij gezet.

De coaches van Dijk & Van Emmerik


Veranderen en komen tot nieuw gedrag is voor veel mensen een uitdaging. We vinden het daarom belangrijk dat jij je gezien en op je gemak voelt tijdens de coaching. Goed om te weten: veel van onze coaches zijn arbeids- of organisatiepsycholoog; ze kunnen je helpen met diepere inzichten en persoonlijke vaardigheden als jouw traject daarom vraagt. Verder werken we onder de kwaliteitsstandaarden en vertrouwelijkheidsregels van het NIP, OVAL en CEREO.

Spreken met een specialist


Wil je weten welk type coaching bij jouw situatie past? Neem gerust met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Flores van Emmerik
Psycholoog NIP & directeur