Goede voornemens op de werkvloer: wij hebben er alvast wat voor je verzameld.


Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor goede voornemens. We kennen ze inmiddels wel: meer sporten, minder drinken of meer tijd met familie doorbrengen. Maar heb jij wel eens nagedacht over goede voornemens op carrièregebied? Het einde van het jaar is hét moment om stil te staan bij je werk. Wij hebben alvast een aantal goede voornemens voor je verzameld.

Datum

Leestijd

3 min

Type

Artikel

1. Een gezonde work-life balance creëren


Veel mensen vinden het lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Carrière maken, maar ook genoeg tijd doorbrengen met familie en vrienden. Hoe zorg je dat dit elkaar niet in de weg zit? Hoewel het bijna onmogelijk is om werk en privé als twee compleet verschillende zaken te zien, is het toch verstandig om ze zo min mogelijk door elkaar heen te laten lopen. Zet je werktelefoon thuis uit en maak op werk geen boodschappenlijstjes of weekendplannen. Op die manier ben je zowel thuis als op je werk op je best.

2. Minder werkstress ervaren


Veel mensen ervaren werkstress en elk jaar lopen meer dan een miljoen Nederlanders risico op een burn-out. Behoor jij tot die groep werknemers die (af en toe) het gevoel heeft te bezwijken onder het werk? Dan wordt het tijd om hier iets aan te doen. Probeer allereerst te achterhalen waar je stress vandaan komt. Heb je echt te veel werk, zit je niet op de juiste plek of heb je geen goede band met je collega’s? Pas als je het probleem hebt gevonden, kun je het oplossen. Vind je het lastig om het probleem bij je werkgever aan te kaarten? Je kunt een assertiviteitstraining volgen, waarbij je leert om voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven.

3. Sta eens stil bij je loopbaan


Wanneer heb jij voor het laatst kritisch naar je functie gekeken en nagedacht of deze wel helemaal bij je past? Waarschijnlijk is dat al een tijdje geleden. Veel werknemers staan namelijk niet of nauwelijks stil bij hun loopbaan. En dat is best vreemd: we werken namelijk het grootste deel van ons leven. Hoeveel gelukkiger zou je zijn als je iets doet waar je écht helemaal voor gaat en waar je energie van krijgt? Sta eens stil bij je loopbaan en kijk kritisch naar je werk. Past je huidige baan echt bij je en word je er gelukkig van? Of twijfel je hieraan en denk je dat iets anders jou gelukkiger kan maken?

Neem gerust contact met ons op


Spreken deze goede voornemens jou aan, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitvoeren ervan? Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een goed gesprek over je loopbaan? Kom dan eens praten met een van onze coaches. Ze nodigen je graag uit voor een kop koffie en een goed gesprek.

Team Dijk & Van Emmerik Psychologen, coaches & officemanagement