Coronatijd: Iedere dag 'Neem je kids naar het werk'-dag


Vandaag is het, jawel, ‘Neem je kids naar het werk’-dag. Gezien het verzoek van onze overheid om zoveel mogelijk thuis te werken en de gesloten scholen tot 11 mei is het echter momenteel voor velen iedere dag ‘kinderen op het werk’-dag. Zo ook voor onze eigen teamleden met jonge kinderen. In dit mini-blog delen ze wat tips & tricks.

Datum

Leestijd

2 min

Type

Artikel

Saskia (zoon van 8, dochter van 6):


“Áls je met zijn tweeën bent, kun je elkaar in goed overleg afwisselen en (indien mogelijk) in een andere ruimte gaan zitten om te werken. Is dit niet het geval, ga dan met je laptop aan tafel zitten met je kind(eren) naast je en geef ze wat te doen waar ze meestal wel even zoet mee zijn. Je moet wel je verwachtingen bijstellen over langere tijd ongestoord werken, anders raak je alleen maar gefrustreerd als het niet lukt.”

“Als je iemand van je eigen collega’s spreekt op beeld of via de telefoon, is het niet zo erg als er een kind tussendoor komt, bij externe personen is het wat vervelender. Maar ik denk wel dat iedereen daar tegenwoordig meer begrip voor heeft.”

En anders: zie de foto hieronder 😉

Aimen (baby/dreumes van 1)


“Mijn tips:

  • Als je een kleintje hebt én in een appartement woont: zorg dat je een goede koptelefoon hebt zodat je je kunt concentreren.
  • Zet je microfoon uit als je tijdens een vergadering niets zegt, zodat een random schreeuw van je kind niet te horen is.
  • Probeer bij het plannen van afspraken met klanten of cliënten rekening te houden met het ritme van je baby. Bijvoorbeeld tijdens een middagdutje of wandeling.
  • En mocht het een optie zijn: ga naar het verlaten kantoor :)”

Casper (2 kinderen in de basisschoolleeftijd)


“Volgens mij is het belangrijkste om werken en de kinderen níet te willen combineren. Mijn twee kinderen in de basisschoolleeftijd kan ik prima begeleiden in hun schoolwerkjes, maar dan ook nog toekomen aan mijn eigen werk zou niet lukken. Eigenlijk is het bij ons zo dat de een werkt en de ander bij de kinderen is. Dan werkt het prima.”

“Leuke filmpjes? Dag spin (het origineel was van Klein Orkest) is wel een soort van Corona classic aan het worden, tenminste in mijn sociale kring.

Team Dijk & Van Emmerik Psychologen, coaches & officemanagement