Korte workshops


Inspelend op de actualiteit ontwikkelden we een aantal korte workshops die inmiddels bij verschillende opdrachtgevers draaien. Op inspirerende wijze online of incompany aan de slag met je werk, je resultaten en je mentale welzijn! Wij geloven: als mensen in staat zijn goed voor zichzelf en hun mentale welzijn te zorgen, dan zijn ze ook op de langer termijn in staat hun werk goed te doen. Gezonde medewerkers houden zo je organisatie gezond.

Aanbod korte workshops


Klik op de workshopnaam voor meer informatie:

 

Aanbod inspiratiesessies


Klik op de sessie voor meer informatie:

Workshop Balans voor thuiswerkers


Kunnen jouw thuiswerkvaardigheden of die van je team nog wel een kleine boost gebruiken? In samenwerking met DiVitaal geven we de workshop ‘Houd werk & privé in balans als thuiswerker’. In een uur tijd gaan we met een kleine groep deelnemers in op de belangrijkste thuiswerkvragen:

 • Timemanagement – Hoe zorg je dat je je niet laat leiden door je volle inbox of vele telefoontjes (en het opgejaagde gevoel plus de ineffectiviteit die dit met zich meebrengt voorkomt)?
 • Gezonde balans – Welke opties zijn er om werk en privé goed te scheiden?
 • Sociaal contact – Hoe organiseer je het laagdrempelig contact of overleg met collega’s nu je moet bellen of appen voor advies of een praatje?

Kenmerken workshop

Tijdsinvestering: 1 uur, individueel en per groep te volgen.

Workshop Veerkracht


Momenteel wordt er een extra groot beroep gedaan op onze veerkracht. Tegenslag is de beste manier om te tonen dat je karakter hebt, zei filosoof Seneca al. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. Hoe ga je om met een situatie die je nooit eerder hebt meegemaakt? Hoe hanteer je al de onprettige gevoelens en gedachten die erbij komen kijken? Veerkracht begint bij het herkennen én accepteren van alles wat je denkt en voelt. Met geen oordeel vellen over jezelf of je omgeving.

In deze workshop leer je op een andere manier te kijken naar gedachtes en gevoelens. Daarmee maak je een start met het veerkrachtiger omgaan met emoties en tegenslagen.

Kenmerken workshop

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is ook beschikbaar in een live (vaak incompany) variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt deze workshop 2 uur.

Workshop Gedrevenheid


Waar wil je meer van? Wat vind jij echt belangrijk? Waarmee kun je waardevol zijn in je werk? In periodes van onzekerheid en crisis komen er soms andere antwoorden op deze vragen. Toch zijn jouw (kern)waarden waarschijnlijk hetzelfde gebleven. Misschien ervaar je sterker wat eigenlijk belangrijk voor je is en lukt het je heel goed vanuit deze waarden te werken, maar misschien heb je wat hulp nodig om deze koers vast te houden.

In dit korte workshopprogramma krijgen deelnemers inzicht in hun persoonlijke waarden. We kijken naar wat nu echt belangrijk is voor hen in hun werk, waar ze meer van kunnen en willen en welke ambitie er juist op dit moment is. Wat kunnen medewerkers betekenen voor de organisatie en hoe kunnen ze dit realiseren? We besteden ook aandacht aan het omzetten van waarden in doelen en acties.

Kenmerken workshop

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een online en een live (vaak incompany) variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Workshop Growth mindset


Welke mindset heb jij… Geloof jij dat je alles kunt leren? Dat je van fouten maken groeit? En word je geïnspireerd door succes van collega’s? Of vermijd je fouten maken liever en werk je vooral aan opdrachten waarvan je weet dat je ze aankunt? Oftewel: werk jij met een ‘growth’ of een ‘fixed’ mindset?

Als je de wereld bekijkt vanuit een growth mindset heb je de overtuiging dat je capaciteiten kunt ontwikkelen (Murphy, 2008). Je mag van jezelf leren en gelooft ook dat je kúnt leren. Een growth mindset kan voor betere prestaties zorgen; het hebben van deze mindset helpt bij het ontwikkelen van kritisch denken en samenwerken. Hoe kunnen medewerkers een growth mindset ontwikkelen? Het komt nog vaak voor dat mensen zeggen: ‘dat kan ik niet’ of: ‘daar ben ik nooit goed in geweest’. Dit kan een blokkade vormen om tot leren en ontwikkelen te komen.

 

It’s not always the people who start out the smartest who end up the smartest.- Sociaal psycholoog Carol S. Dweck

 

In deze workshop gaan we dieper in op de twee typen mindsets (growth en fixed) en vertalen we deze naar de praktijk. Deelnemers leren hoe ze een growth mindset kunnen creëren en hoe ze deze kunnen omzetten in gedrag en prestatie. Ook behandelen we hoe deelnemers ermee om kunnen gaan als bij hen de fixed mindset overheerst en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze niet terugvallen in een fixed mindset.

Kenmerken workshop

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een live (vaak incompany) en online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Workshop Creativiteit


Creativiteit is een belangrijke succesfactor, met name in een turbulente werkomgeving. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat personen die creatief kunnen reageren op uitdagende situaties succesvoller zijn in hun werk. In het bedrijfsleven wordt creativiteit gezien als een van de belangrijkste 21st century skills. Uit een rapport van het Institute for Business Value (IBM) blijkt dat creativiteit een van de kenmerken is waar de grootste vraag naar is in het hedendaagse ondernemingsklimaat.

CRE-W test

De Amerikaanse wetenschappers James C. Kaufman en Roni Reiter-Palmon ontwikkelden de CRE-W, een test waarmee creativiteit gemeten kan worden. De CRE-W meet de creative attitude. Met de uitslag van deze test kunnen we vaststellen in hoeverre iemand geneigd is om creatief te handelen bij een probleem, dilemma of uitdaging op het werk.

 

You can’t wait for inspiration, you have to go after it with a club.- Jack London, auteur

Deelnemers aan deze workshop maken van tevoren de test. In de bijeenkomst wordt er nader ingegaan op de verschillende vormen van creativiteit. We hebben scores op twee verschillende creatieve denkstijlen: de origineel-creatieve en de innovatief-creatieve denkstijl. Bij het meten van de origineel-creatieve denkstijl kijken we in hoeverre iemand in staat is om radicaal nieuwe ideeën te bedenken en risico’s te nemen. Personen die hier hoog op scoren worden vaak getypeerd als outside the box-denkers.

De score op de innovatief-creatieve denkstijl laat zien of iemand het vermogen heeft om bestaande ideeën, processen, producten of diensten aan te passen en te verbeteren.
Voor een team zijn zowel werknemers met de voorkeursdenkstijl innovatief-creatief als werknemers met de voorkeursdenkstijl origineel-creatief waardevol. Wetenschappelijke studies tonen aan dat de combinatie van de denkstijlen in een team het beste resultaat biedt. Creativiteit is tot op zekere hoogte te ontwikkelen.

Kenmerken workshop

 • In de workshop is er, naast voor uitleg over creativiteit, ook ruimte voor oefeningen om de creative attitude te verbeteren.
 • Tijdsinvestering: 1 uur Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een live (vaak incompany) en online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Workshop Focus


Juist als in het werk de belangen groot zijn, creëert ons brein talloze afleiders die allemaal relevant lijken. Van angstige gedachten (‘wat als deze offerte niet akkoord is’) tot hoopvolle (‘hoe gaan we al dit werk verdelen’). Zowel angst als euforie houden je af van je best mogelijke prestatie. Hoe houd je je aandacht vast zodat je beter presteert?

In deze workshop werken we aan taakconcentratie. We bieden inzicht over hoe concentratie werkt en doen oefeningen om dit bij jezelf te stimuleren. Zodat je bij jezelf het gevoel van volledig opgaan in je werk kunt oproepen (flow, zoals beschreven door psycholoog en grondlegger Csikszentmihalyi). Lees er alvast meer over in dit blog over sportpsychologie.

Kenmerken workshop

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een live (vaak incompany) en online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Workshop Commercie


Bij het begrijpen van klanten, gaat het om alert zijn en constant schakelen. In deze sessie stellen we de klant centraal. Hoe kom je erachter wat de klant beweegt en wat moet jij doen om zo goed mogelijk jouw meerwaarde voor de klant te laten zien?

Als expert is het zaak om je kennis te laten zien. Zenden, dus. Anderzijds wil een klant weten dat een professional volledig inspeelt op zijn behoeften. Die moet je achterhalen. Vragen, dus. Deze afwisseling tussen vragen stellen en expertise etaleren is voor veel experts één van de cruciale competenties die je nodig hebt voor optimaal relatiemanagement. En sales.

In deze workshop delen we succeservaringen op dit gebied via de methodiek van waarderend interviewen. Daarnaast bieden we inspirerende voorbeelden en nemen we je mee in korte oefeningen om jouw vermogen tot het goed schakelen naar klantvragen te versterken.

Kenmerken workshop

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een live (vaak incompany) en een online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Workshop Leidinggeven op afstand/ hybride leidinggeven


Als manager ben jij verantwoordelijk voor de resultaten van je afdeling. Hoe zorg je dat je medewerkers hun resultaten bereiken als ze op afstand van je werken? Te veel sturen werkt averechts en zorgt ervoor dat mensen zich gecontroleerd voelen. Vertrouwen is een sleutelbegrip bij het leidinggeven op afstand, maar hoe zorg je voor vertrouwen onder je medewerkers als je te maken hebt met een onzekere tijd?

In deze workshop gaan we in op hoe je effectief kunt leidinggeven op afstand. We bespreken perspectieven van diverse leiderschapsdenkers onder meer over coachend leiderschap, leidinggeven aan professionals en performance management. Verder gaan we in op vragen die we momenteel veel van managers krijgen:

 • Hoe zorg ik voor rust, terwijl mijn medewerkers zich zorgen maken om hun resultaten, hun baan of hun toekomst?
 • Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers zich gesteund voelen, terwijl de druk juist toeneemt?
 • Hoe blijf ik zelf staande nu de druk op mijn positie ook groter wordt?
 • Is het puur sturen op resultaten voldoende als de resultaten tegenvallen?

Na deze workshop heb je inzicht in de diverse methoden van leidinggeven op afstand/ hybride leidinggeven en hun effect. Ook heb je helder wat het voor jou als leidinggevende betekent om medewerkers op afstand aan te sturen, en hoe je om kunt gaan met de dilemma’s die daarbij horen.

Kenmerken workshop

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een live (vaak incompany) en online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de online workshop 2 uur.

Inspiratiesessie: Samenwerken in een digitale tijd


We weten allemaal dat echte samenwerking pas van de grond komt als je een gemeenschappelijk doel ervaart. En als je van elkaar afhankelijk bent om dat doel te bereiken. Hoe werk je aan deze aspecten als je op afstand bent van je teamgenoten? Hoe groot is het risico dat iedereen steeds meer werkt als ‘ieder voor zich’? Hoe blijf je verbonden met elkaar en aan het grotere doel als je elkaar voor langere tijd veel minder of helemaal niet ziet?

In deze inspiratiesessie laten we grote denkers over samenwerken de revue passeren en passen we deze inzichten toe op online samenwerken. Veel mensen geloven dat deze nieuwe manier van werken de toekomst is. In de sessie leer je wat het betekent om online samen te werken, waar je op kunt letten en welke zaken je toch beter offline kunt organiseren.

Kenmerken sessie

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • De groepsworkshop is beschikbaar in een live (vaak incompany) en online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Seminar: De wetenschap achter intuïtie


Veel mensen vinden het lastig om besluiten te nemen in onzekere tijden. Je wilt kunnen terugvallen op situaties die je al eerder hebt meegemaakt en waarvan je weet wat de uitkomst was. Periodes van crisis dagen je uit om te vertrouwen op je intuïtie: een voorgevoel over een uitkomst van een besluit dat je in eerste instantie maar lastig kunt verklaren.

Juist wanneer de onduidelijkheid toeneemt richten we ons liever op rationele argumenten om de voors en tegens tegen elkaar af te wegen en te komen tot een gewogen besluit. Soms blijkt dat die aanpak inderdaad leidt tot de beste beslissing. Toch valt regelmatig de kracht van intuïtie of het onderbewuste op: ‘Ik voelde/wí dat dit de juiste keuze was, ook al was het niet de meest logische’. Hersenonderzoekers als Ab Dijksterhuis laten zien dat achter intuïtie een grote denkmotor zit die het bewuste brein continu voorziet van ingevingen. Ingevingen die berusten op vele leerervaringen en kennis.

In deze sessie gaan we in op de vraag: wanneer kun je vertrouwen op je intuïtie en wanneer kun je dat beter niet doen? Bestaat er zoiets als verkeerde intuïtie? Hierbij passeren de inzichten Kahneman’s ‘Feilbare Denken’ de revue. Kahneman maakt onderscheid tussen het snelle denken (intuïtie) en het langzame denken (rationeel, bewust denken). Concreet leer je hoe je meer gebruik kunt maken van je intuïtie in het werk en hoe je die kan combineren met rationeel bewust denken.

Kenmerken seminar

 • Tijdsinvestering: 1 uur
 • Individueel en per groep te volgen
 • Het seminar is beschikbaar in een live (vaak incompany) en online variant. Vanwege het meer interactieve karakter duurt de live workshop 2 uur.

Tarieven workshops en inspiratiesessies


Voor deze workshops en sessies hanteren we het onderstaande tarief.

Korte workshops
voor medewerkers
Inclusief testen
Maatwerk
Offerte aanvragen

Spreken met een specialist


Is een van deze korte workshops of sessies iets voor jouw organisatie?

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina’s

Trainingen -
informatie voor werkgevers


Versterk de verbondenheid en breng de competenties van meerdere medewerkers tegelijkertijd naar een hoger niveau met onze incompany en online trainingen.

Trainingen -
informatie voor werknemers


We bieden incompany en online trainingen op maat gemaakt voor jouw branche en organisatie. Zo heb je in je eigen werkomgeving direct profijt van wat je leert.

Vitaliteitsworkshops


Onze vitaliteits-programma’s bestaan uit drie onderdelen: een vitaliteitsscan, workshops en vitaliteitscoaching. Allen aangepast op de vraag en wensen van de organisatie en de medewerkers.