Lego® Serious play® teamsessies en coaching


Soms zijn de antwoorden op onze vragen niet meteen tastbaar en in woorden uit te drukken. Lego® Serious play®, afgekort LSP, helpt teams en individuele medewerkers om op een speelse manier letterlijk vorm te geven aan deze ontastbare antwoorden. Je bouwt de antwoorden op de vragen met behulp van de Lego® blokjes. Tijdens het bouwen krijgen de antwoorden een vaste vorm.

Lego® Serious play® met je team


Met de LSP-methode werk je met je team op een speelse manier aan het vinden van antwoorden op complexe vraagstukken. Lego® Serious play® garandeert 100% participatie, elke stem wordt gehoord, iedereen draagt zijn steentje bij. De methode kan toegepast worden op allerlei soorten vraagstukken, de facilitator helpt jullie om richting te geven aan het denkproces door het geven van bouwopdrachten. De deelnemers bouwen de antwoorden en vertellen wat zij gebouwd hebben. In de reflectie halen we de inzichten op.

Hoe ziet het programma voor teams eruit?


Het programma voor groepen collega’s en teams kent vier onderdelen.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Intakegesprek


De LSP-facilitator plant een intake waarin deze met leidinggevende en/of deelnemers de onderzoeksvraag vaststelt. Afhankelijk van de onderzoeksvraag worden afspraken gemaakt over de tijdsinvestering.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

De LSP-sessie


Deelnemers maken in het eerste gedeelte kennis met de methodiek. Ze wennen aan het bouwen, vertellen en reflecteren. Vervolgens gaan ze in verschillende korte bouwrondes aan de slag met de onderzoeksvraag. Na elke bouwronde vertelt iedere deelnemer het verhaal over het gebouwde model en gezamenlijk halen we de inzichten op.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Documentatie


De uitkomsten van de LSP-sessie worden gedocumenteerd.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 4

Evaluatie


Na 3 maanden evalueert de LSP-facilitator de uitkomsten van de sessie met de groep. Welke inzichten hebben geholpen, waar is nog ruimte voor verbetering?

Wat levert Lego® Serious play® op?


De LSP-methode helpt deelnemers om complexe vraagstukken op een speelse manier op te lossen. Tijdens het bouwen denken de deelnemers met de handen na, dit vergroot creativiteit en innovatie van de antwoorden. Deze methode is uitermate geschikt voor teams en individuen die hun eigen potentieel willen ontdekken.

Coaching Lego® Serious play® op individuele basis


We bieden Lego® Serious play® ook aan op individuele basis voor werknemers en particulieren. De LSP-methode kun je toepassen op allerlei soorten vraagstukken, de coach helpt je door middel van bouwopdrachten richting te geven aan jouw denkproces.

Hoe ziet het coachingtraject er uit?


De individuele coaching op basis van LSP bestaat uit twee onderdelen:

  1. Intake: De coach neemt telefonisch contact met je op voor een intake waarin we de coachvraag bepalen.
  2. LSP-sessie: De LSP-sessie vindt plaats op locatie. Je maakt eerst met een paar korte oefeningen kennis met de methodiek en vervolgens ga je aan de slag met jouw eigen coachvraag. De coach geeft je bouwopdrachten, jij bouwt het antwoord en vervolgens leg je uit wat je hebt gebouwd. Samen kijken jullie welke inzichten dit oplevert.

Tarieven Lego® Serious play®


De kosten van onze teamprogramma’s zijn verbonden aan de grootte van het team/de groep. Onderstaand vind je ter indicatie het tarief per deelnemer bij een groepsgrootte van 10 deelnemers, deze prijs is inclusief materialen. Zowel voor het team- als individuele traject stellen we graag een vrijblijvende offerte op.

Lego® Serious play® teamtraject
Inclusief testen
per deelnemer
€ 335 ,-
Offerte aanvragen

Spreken met een specialist


Heb je vragen over de mogelijkheden van Lego® Serious play® of wil je graag een intakegesprek? Neem contact met ons op.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching