Dijk & Van Emmerik bestaat 25 jaar!


Wie jarig is trakteert, daarom geven we 25 dagen lang 25% korting.

Bekijk de actievoorwaarden!

Netwerktips

Netwerken kan je veel opleveren, zoals een waardevol advies of een lucratieve opdracht. In tijden waarin de banen dun gezaaid zijn, is het bovendien dé manier om vacatures op het spoor te komen.

Daarom zijn wij bij Dijk & Van Emmerik een groot voorstander van netwerken. We leren je graag de fijne kneepjes van het vak!

Onze tips om je eigen netwerk goed te gebruiken

  1. Een goede netwerkrelatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Wees open en oprecht geïnteresseerd in anderen.
  2. Netwerken begint vaak met het meedenken met een ander, oftewel: je begint meestal met geven voordat je gaat nemen.
  3. Zorg ervoor dat je een goede naam hebt en houdt. Ga zorgvuldig om met contacten en verwijs geen mensen door naar jouw contacten als je twijfelt aan hun motieven.
  4. Denk bij netwerken ook aan de lange termijn. Misschien kun je nu nog niets met een contact, over een half jaar blijk je ineens een vraag te hebben waar dat contact je mee kan helpen. Heb geduld!
  5. Wees attent: bedank mensen die iets voor je hebben gedaan de volgende dag nog even via e-mail, en vertel wat je eraan gehad hebt. Laat ook eens iets van je horen als je niet direct iets nodig hebt, met bijvoorbeeld een kaartje voor iemands verjaardag.
  6. Houd je contacten warm. Krijg je een uitnodiging waarop je niet kunt ingaan, laat dat dan weten. Vraag of je over een paar maanden nog eens mag bellen en doe dat dan ook!
  7. Waardeer het als je van iemand een tip krijgt, ook al kun je er zelf niets mee. Misschien kun je een ander blij maken.

Netwerken doe je ook via social media

LinkedIn is een machtig middel bij het in kaart brengen, uitbreiden en benutten van je netwerk. Het Dijk & Van Emmerik-netwerk op LinkedIn is er speciaal voor jou. Door gebruik te maken van elkaars contacten, creëren we onverwachte kansen.

Twitter is ook een prima netwerk-plek. Volg Dijk & Van Emmerik op Twitter, dan volgen wij je terug. Wie weet wat dat voor mooie kansen oplevert!

Facebook is wat informeler maar kan ook zakelijk van betekenis zijn. Door pagina’s van bedrijven of merken die je interessant vindt te liken, volg je alle updates en kun je deze ook weer delen met je eigen Facebook-contacten.