Kennispartners & netwerk


Dijk & Van Emmerik werkt samen met diverse kennisorganisaties en partners op het gebied van psychologie, ondernemerschap, onderzoek en coaching. Met de input en intervisie van onze partners zorgen we voor de best mogelijke evidence based ondersteuning van organisaties, medewerkers en werkzoekenden. Je leest er alles over op deze pagina.

Direct naar:

Kennispartners


Onder meer het Nederlands Instituut van psychologen, CSR Centrum: stress- en burn-out en ACT Guide: effectieve gedragstherapie.

Nederlands Instituut van psychologen

Het Nederlands Instituut van psychologen (NIP) geeft de officiële registraties uit voor onder meer Arbeids- en Organisatiepsycholoog NIP en Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP. Al onze coaches zijn NIP-geregistreerd psycholoog. Dit betekent dat zij naast het afronden van de wetenschappelijke opleiding tot psycholoog ook deelnemen aan nascholing om hun kennis up-to-date te houden.

CSR Centrum: stress- en burn-out

Dijk & Van Emmerik is partner van CSR Centrum, een gerenommeerd kennisinstituut op het gebied van stress- en burn-outcoaching en preventie. Het CSR ontwikkelde een eigen methode voor coaching en preventie. In tegenstelling tot veel andere behandelingen op dit gebied, benadert deze methode stress en stressproblematiek niet alleen vanuit de psychologie, maar ook vanuit andere wetenschappen, zoals de neurologie, immunologie, endocrinologie en medische wetenschappen.

Hierdoor ontstaat een breder, volledig beeld van de oorzaken en gevolgen van de stress- en burn-outklachten. Zodat de behandelkeuzes naadloos aansluiten op wat de cliënt nodig heeft. Voordeel van het CSR voor onze coachees en cliënten:

  • Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die werkt.
  • Coaching volgens de laatste inzichten, dankzij voortdurende bijscholing en externe collegiale intervisie vanuit het CSR.

ACT Guide: effectieve gedragstherapie

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een vorm van gedragstherapie die cliënten helpt om op flexibele wijze om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptatie), zodat ze kunnen blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

ACT is erkend als evidence based therapievorm en vergroot de psychologische flexibiliteit/ veerkracht en het algemene welzijn van mensen. Wij passen ACT toe in onze re-integratietrajecten, psychologische begeleiding en (loopbaan)coaching.

Onze coachees en cliënten kunnen gebruikmaken van de Act Guide app met daarop een uitgebreide bibliotheek aan effectieve opdrachten uit deze methodiek. De app wordt wekelijks aangevuld met nieuwe oefeningen en tips.

Netwerk arbeid & loopbaan


Ook op het gebied van loopbaan, re-integratie en vitaliteit hebben wij een aantal sterke kennispartners: NOLOC, CEREO, OVAL en Vitaalbedrijf.

Noloc

De coaches van Dijk & Van Emmerik zijn lid van Noloc, de Nederlandse beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Noloc-erkende loopbaanprofessionals en jobcoaches voeren een kwaliteitskeurmerk en zijn opgenomen in een beroepsregister. Dit zorgt voor een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.

CEREO

CEREO (Centrum voor Re-integratie & Outplacement) is een landelijk netwerk van bureaus op het gebied van arbeidsdeskundigadvies, loopbaanbegeleiding, re-integratie en outplacement. Met elk onze eigen lokale en regionale netwerken bieden wij landelijke dekking en voldoen onze loopbaantrajecten aan dezelfde kwaliteitseisen. De voordelen voor onze opdrachtgevers en cliënten op een rij:

  • Landelijke dekking
  • Lokaal ondernemerschap en netwerk
  • Eén loket met centraal aanspreekpunt
  • Eenduidige kwaliteit en werkwijze

OVAL

Dijk & Van Emmerik is lid van OVAL. Dit netwerk bundelt de krachten van dienstverleners op het terrein van vitaliteit, activering en loopbaan. Tot de leden behoren arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus in outplacement, loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching, re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties. Samen zetten we ons in voor duurzame inzetbaarheid, arbeidsmobiliteit, kwaliteit van werk en leven en daarmee aan productiviteit van mensen.

OVAL heeft een groot aantal leden die onderling verschillen in aanbod, maar ook in omvang en aanpak. Ieder lid van OVAL wordt bij herhaling getoetst op dezelfde kwaliteitseisen door een onafhankelijke certificerende instelling. Dit zijn Cedeo/Lloyds, CIIO, DNV, TÜV. Kortom: kies je voor een OVAL­-lid, dan kies je voor kwaliteit.

Vitaalbedrijf

Op de website vitaalbedrijf.info vind je een kosteloze vitaliteitsscan voor Mkb-bedrijven en uitgebreide scans voor de medewerkers van deze bedrijven. Doe de scans om te zien hoe het is gesteld met de vitaliteit in jouw bedrijf en op welk gebied je winst kunt behalen. Aan de slag gaan met vitaliteit is belangrijk: fitte medewerkers zorgen immers voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim. Boek vervolgens op basis van de scans een gratis adviesgesprek bij ons of een van de vele andere VitaalBedrijf-partners.

Netwerk zorg, welzijn en Amsterdam


Tot slot werken we nauw samen met onze partners ORAM, VBZ KAM en VvAA.

ORAM

Als grootste zakelijke netwerk in de metropoolregio Amsterdam verbindt ORAM ondernemers met elkaar. De ruim 600 leden zijn een mooie afspiegeling van ondernemend Amsterdam. Van multinational tot zzp’er, van advocatenkantoor tot metaalbedrijf. Het lidmaatschap helpt onze coaches onder meer passende werkervaringsstages te vinden voor onze loopbaancoachees.

VBZ KAM

De vereniging samen Voor Betere Zorg is een interactief strategisch netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Samen hebben zij de gedeelde ambitie om de best mogelijke zorg en ondersteuning realiseren voor de inwoners in de regio. Dit doen ze door samen op te trekken in projecten, netwerken/platforms en programma’s.

Dijk & Van Emmerik is partner van VBZ Kam in onder andere Sterk in je Werk. Dit programma biedt zorg- en welzijnsmedewerkers kosteloos de kans om hun loopbaan een nieuwe positieve impuls te geven. Je kunt ook deelnemen aan dit project als je nu nog niet in de zorg werkt, maar wel geïnteresseerd bent om in deze sector aan de slag te gaan.

VvAA

VvAA is een Nederlandse vereniging die medici, paramedici en studenten voor die beroepen bijstaat met o.a. financieel, bedrijfskundig en juridisch advies, verzekeringen, teamcoaching en opleidingen. VvAA biedt haar leden via Dijk & Van Emmerik persoonlijke coaching en loopbaantrajecten aan.

Spreken met een specialist


Wil je meer weten over over Dijk & Van Emmerik of ons netwerk? Neem vrijblijvend contact op.

Tiurlan Tobing
Officemanager en assessmentassistent