Stress en frustratie


Stress en frustratie horen bij het leven en iedereen heeft er wel eens last van. Wanneer je echter voortdurend irritatie en gejaagdheid ervaart en je het gevoel hebt dat je structureel onder druk staat, dan is dit ongezond.

Balans versus stress


Balans is een thema dat vaak terugkomt in onze psychologische coaching. Misschien herken je het wel: structureel (te) weinig rust nemen, naast je werk ook andere stressfactoren hebben, zoals mantelzorg en/of de zorg voor de kinderen en daarnaast gewoon een leuk sociaal leven willen hebben.

Als je voortdurend over je grens gaat raken de energie en de reserves van het lichaam uitgeput en ontstaan er klachten zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, somberheid, emotionaliteit, verminderd incasseringsvermogen, moeite met concentreren, slaapproblemen en piekeren. Vaak bouwen deze klachten zich ongemerkt op.

Psychologische coaching bij Dijk & Van Emmerik


De coaching door onze arbeids- en organisatiepsychologen is erop gericht om je beter met lastige situaties, gevoelens en emoties te leren omgaan. Je leert je stress tijdig te herkennen en aan te pakken, zodat jij je stevig en energiek blijft voelen. Je krijgt handvatten om zelf de regie te nemen om in balans te blijven. Dat doen we door te praten en samen naar patronen te kijken, maar ook met effectieve oefeningen.

Instrumenten en methoden

We richten een psychologisch coachingstraject altijd voor jou op maat in. Daarbij maken we gebruik van onder meer de volgende instrumenten en methoden:

  • ACT
  • Cognitieve gedragstherapie/RET
  • Voice dialogue
  • CSR-methodiek voor stress- en burn-out

Spreken met een specialist


Je vindt hieronder meer informatie over onze trajecten, neem bij vragen gerust even contact met ons op.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina’s

Psychologische coaching -
informatie voor werknemers


Psychologische coaching geeft je inzicht in de patronen die jou in de weg staan bij wat je wilt doen en bereiken.

Psychologische coaching -
informatie voor werkgevers


Psychologische coaching is erop gericht zowel de medewerker als de organisatie weer in beweging te krijgen.

Lichaamsgerichte coaching -
informatie voor werknemers


In deze  coaching staat niet het ‘praten over’ centraal, maar het voelen van wat er in je lichaam gebeurt. Dat kan heel veel verschil maken.