Vergoedingen loopbaanadvies


Wil je een ontwikkeltraject, vitaliteitstraining of loopbaancoaching bij ons volgen? Of wil je dit als werkgever aan je medewerkers bieden? Dit kan op een aantal manieren kosteloos of tegen een sterk gereduceerd tarief. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de verschillende beschikbare vergoedingen, subsidies en financieringsopties.

Regeling Loopbaanadvies A+O fonds Rijk (kosteloos)


Deze regeling vanuit het Het A+O fonds Rijk is bedoeld voor rijksmedewerkers die minimaal 3 jaar onafgebroken in dienst zijn van het rijk.

Focus

Via dit fonds kun je een loopbaanadvies aangaan zonder tussenkomst van je leidinggevende, zodat je zelf bepaalt wat je met het loopbaanadvies doet. Mogelijk houd je het voor jezelf en trek je je eigen plan, of je kaart het aan bij je jaarlijkse loopbaangesprek. Anonimiteit is in ieder geval verzekerd.

Met de regeling Loopbaanadvies ontvang je een vergoeding tot 1500 euro (inclusief btw) voor een loopbaanadvies.

Aanmelden

Je kunt je tot 31 december 2023 aanmelden via loopbaanadvies.aofondsrijk.nl.

Sterk in je werk (kosteloos)


Sterk in je Werk is een initiatief van CNV en RegioPlus voor mensen die de overstap overwegen naar de zorg- en welzijnssector óf daar al in werken en een loopbaan- of vitaliteitsvraag hebben.

Focus

Je krijgt in een persoonlijk gesprek met een loopbaancoach informatie over opleidingen, baankansen bij jou in de buurt, maar ook advies hoe je je werk in de zorg beter kunt organiseren. Sterk in je werk is onafhankelijk. Er wordt geen informatie gedeeld met werkgevers.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via sterkinjewerk.nl.

VitaalBedrijf (kosteloze start)


Dit programma voor mkb-bedrijven en hun werknemers is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland, de ministeries van Volksgezondheid en van Sociale Zaken en van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!

Focus

Kosteloze vitaliteitsscan voor werkgevers en uitgebreide scans voor werknemers. Tevens gratis intakegesprek op basis van deze scans.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op vitaalbedrijf.info.

Werktuig PPO (1/3 deel vergoed)


Via het PPO-fonds (Permanente Professionele Ontwikkeling) financiert de overheid ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector- dit is breed: in sommige gevallen valt communicatie hier bijvoorbeeld ook onder. Zowel voor werknemers als zzp’ers.

Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief btw). PPO gaat ervan uit dat jouw werkgever of opdrachtgever ook 1/3 bijdraagt en dat je het resterende bedrag zelf betaalt.

Focus

Wil je je positie op de arbeidsmarkt verstevigen met een professioneel ontwikkeltraject? PPO helpt je met een financiële bijdrage.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op werktuigppo.nl.

Andere regelingen


Naast de landelijke subsidieregelingen zijn er ook nog andere opties voor (gedeeltelijke) vergoeding van trajecten.

Externe loopbaanbegeleiding via het UWV (kosteloos)


Ontvang je een WW, WIA of WaJong uitkering? Ook het UWV heeft contracten met HR-adviesbureaus zoals Dijk & Van Emmerik; via deze weg kun je mogelijk een Naar Werk-traject volgen. Op deze pagina lees je meer over onze Naar Werk-trajecten.

Via een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds


In veel branches zijn Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) actief. Ook deze fondsen hebben vaak regelingen voor loopbaanadviestrajecten. Bekijk de lijst van O&O-fondsen per branche en informeer naar de mogelijkheden.

Via je vakbond


Ben je aangesloten bij een vakbond? Er zijn vakbonden die trajecten als deze financieren; het loont de moeite om daar even contact over op te nemen met de leden-servicedesk van jouw vakbond.

Gespreid betalen


Zijn er voor jou geen opties via de bovenstaande wegen? Dan is het goed om te weten dat Dijk & Van Emmerik gespreide betaling aanbiedt. Bel of mail ons, dan zoeken we samen naar een maatwerkoplossing voor jou.

Spreken met een specialist


Heb je nog vragen over onze trajecten of een mogelijke vergoeding?

Tiurlan Tobing
Officemanager en assessmentassistent