9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Weblog

Brrr koud op kantoor! Drie verwarmende tips uit de psychologie

Ben jij één van die mensen die deze winter zit te kleumen op je werkplek? Veel organisaties hebben de thermostaat minimaal twee graden lager staan. Beter voor het milieu, de energierekening en het maakt ons minder afhankelijk van Russisch gas. Maar met name voor vrouwen en oudere medewerkers is dit niet nou altijd bevorderlijk voor hun werkplezier en productiviteit. Drie psychologische tips om je op te warmen.

Onvriendelijke taal in je hoofd? Probeer deze drie oefeningen

Voer jij ook zoveel gesprekken in je hoofd? Als we praten gebruiken we taal en als we denken net zo goed. Dit vermogen om te reflecteren, te analyseren en vooruit te denken heeft ons veel en ver gebracht. Tegelijkertijd is ons interne taalgebruik ook de reden van veel (onnodig) lijden. Dat hoeft echter niet: drie oefeningen voor effectievere gesprekken met jezelf.

Flores draait het om!

Met vandaag: neem vooral eens je privéproblemen mee naar het werk.

Kijk niet te STAR(R) naar iemands werkverleden

Bijna elke HR-adviseur of leidinggevende kent inmiddels wel de voordelen van een gestructureerd interview met de STARR-methode. Wees je echter wel bewust van de valkuil om in je STARR-interview vooral eerdere werksuccessen uit te vragen. Want: niet iedere goede kandidaat heeft de kans gehad om zakelijke succeservaringen op te doen in bepaalde competenties. Hoe ga je daar flexibel mee om? Een aantal handige tips om deze kandidaten te beoordelen op hun wérkelijke geschiktheid. – door Julia Emmer

Je bent succesvoller dan je denkt: zo excelleer je in STARR-vragen

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? We geven je graag vijf praktische tips om al in je voorbereiding de STARR-methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie) goed toe te passen. Je op deze manier voorbereiden verhoogt je zelfkennis en zelfvertrouwen. Ook als je op bepaalde vlakken minder ervaring hebt of er bijvoorbeeld door omstandigheden een tijd tussenuit bent geweest.

Nieuw werk vinden? Vergroot je zichtbaarheid op LinkedIn

LinkedIn heeft bijna vijf miljoen leden in Nederland, waarvan ruim een half miljoen dit sociale medium dagelijks gebruikt. Zoek je een nieuwe baan of ben je als zzp’er of kleine ondernemer op zoek naar nieuwe opdrachtgevers? Dan is een goed LinkedIn-profiel onmisbaar. Maar met alleen een profiel aanmaken ben je er nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat je ook echt zichtbaar wordt voor potentiële klanten of werkgevers?

Aannemen is zilver, behouden is goud - Hoe cultural fit ervoor zorgt dan je nieuwe medewerker blijft

Richard leek de perfecte hire. Ruime ervaring in een soortgelijke functie, competenties die vrijwel naadloos aansloten op wat ze zochten en bovendien: een aimabel persoon. Toch vertrok hij binnen een jaar en kon de organisatie wéér een sollicitatieprocedure opstarten. Bekend verhaal? ‘Cultural fit’ is een belangrijke sleutel om vroegtijdig vertrek van nieuwe medewerkers te voorkomen. In dit eerste – maar vast niet het laatste! – blog voor D&VE leg ik uit hoe je dit effectief toepast.  - door Julia Emmer

Checklist Overgangsvriendelijke Organisatie

Download 'm hier.

Nieuwe baan = limited edition sneakers: wat werkgevers allemaal doen om werknemers aan te trekken - maar werkt het ook?

In deze krappe arbeidsmarkt doen werkgevers de gekste dingen om werknemers te werven en behouden. In dit blog een paar ludieke acties die werkgevers recent inzetten. Als arbeidspsychologen konden we het niet laten om de acties langs de lat van de extrinsieke en intrinsieke motivatie te leggen – om de vraag te beantwoorden: werkt het ook?

Herfst: zo laat je die vervelende werksituatie los

De meteorologische herfst is alweer drie weken onderweg, en vannacht om 03.04 precies begint ook de astronomische herfst. De natuur hult zich in fraaie herfstkleuren en de blaadjes vallen van de bomen. Loslaten is een mooie traditie in de herfst. Maar: hoe laat je eigenlijk een vervelende werksituatie – of preciezer: je gedachten en gevoel daarbij – los? Tips van onze teamleden!

Getoond 1–10 van 5331234567...5354