9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Weblog

Mag je medewerkers verplichten om over te werken?
Veel bedrijven kampen met een flink aantal zieken op het moment. Kun je medewerkers verplichten om dit op te vangen door een paar uur over te werken tegen een hogere compensatie? “De griep heeft er bij ons flink ingehakt; een kwart van onze medewerkers ligt ziek op bed. En dan hebben we ook nog een aantal medewerkers in quarantaine. We hebben een aantal opdrachten weten te verplaatsen en we hebben wat mensen kunnen inhuren, maar daar redden we het niet mee. Daarom hebben we gevraagd of onze medewerkers aankomende week een paar uur willen overwerken tegen 125% loon.
Wat is het verschil tussen een carrière en een loopbaan?

De termen carrière en loopbaan worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar komen niet per se overeen. Een carrière verloopt meestal verticaal: de werknemer krijgt in de loop der tijd nieuwe functies met steeds meer verantwoordelijkheden en een hoger salaris. Een loopbaan kan ook horizontaal verlopen, de werknemer vervult dan in de loop der tijd wisselende functies van ongeveer hetzelfde niveau. Als werkgever kijk je per werknemer wat wenselijk en mogelijk is: een carrière- of juist een loopbaanperspectief.

Ben jij een pluviofiel? Het psychologische effect van regen

Het is vandaag ‘Wandel naar je werk’-dag. Een deel van jullie zal denken: “Dacht het niet heej. Heb je het weer gezien?!” De volkswijsheid zegt ook dat regenachtige dagen mensen somber en chagrijnig maken, maar dat klopt niet helemaal. Gedragswetenschapper Theo Klimstra deed er onderzoek naar en ontdekte

Heel Holland coacht. Maar: De ene coach is de andere niet

En nu is het afgelopen met die wildgroei aan discutabele coaches! Vindt Arjen Lubach in zijn avondshow van deze week, maar ook NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches, die hier recent een whitepaper over publiceerde. ‘Coach’ is nog geen beschermd beroep en sinds 2014 is het aantal coachingaanbieders meer dan verdubbeld. Hoe scheid je het kaf van het koren?

Hoera mijn medewerker neemt ontslag!

Waarom je zou kunnen juichen als (jong) talent vertrekt

Duurzame inzetbaarheid is blijven inzetten op de ontwikkeling van je mensen – en oog houden voor hun gezondheid, vitaliteit en werk-privébalans. Zo houd je in een snel veranderende omgeving het kennisniveau, werkplezier en de capaciteiten in je organisatie op peil en blijf je een aantrekkelijke werkgever. Echter, de nieuwe generaties medewerkers blijven gemiddeld slechts 2,5 jaar bij een organisatie. Zijn al die duurbetaalde managementtrainingen en speciale cursussen die zij mogen volgen geen weggegooid geld als ze zo gemakkelijk overstappen naar de concurrent?

Vakantiedagen doneren voor Oekraïne, kan dat?

Sinds maart 2020 lijken we geabonneerd op een doorlopende levenscursus ‘omgaan met machteloosheid’. Eerst alle beperkende maatregelen en de impact van corona, nu de oorlog in Oekraïne. Het helpt dan om te zoeken naar wat je wél kunt doen. Zo ontstonden er veel initiatieven om de mensen in en uit Oekraïne te helpen. Ook het idee om – voor wie dat wil – vakantiedagen te doneren. Maar kan dat zomaar? En hoe werkt dat?

Het Pygmalion-effect

Wist je dat je als manager of leidinggevende je medewerkers kunt beïnvloeden door jouw verwachtingen en gedachtes? Als jij potentie ziet in één van jouw medewerkers, heb je kans dat de betreffende medewerker gaat groeien. Maar als je twijfels hebt over iemands functioneren, kan dit ook invloed hebben op zijn of haar prestaties. Dit staat bekend als het Pygmalion-effect. - door Kitty van der Ploeg

Kun je als werkgever een zieke werknemer zelf ziek melden?

Kun je een medewerker ziek melden als diegene last heeft van long COVID (langdurige coronaklachten), maar – overduidelijk uitgeput – wil blijven werken?

Productiever werken? Probeer de Pomodoro-methode

Tientallen binnenkomende mailtjes verwerken, tussentijds verschillende taken oppakken en tegelijkertijd dienstverlenend zijn naar onze cliënten én ondersteunend naar mijn collega’s toe. Als officemanager moet ik vaak snel kunnen schakelen en stressbestendig zijn. Juist omdat ik zoveel dingen tegelijk doe, is het soms lastig mijn focus te houden voor het afronden van doorlopende werkzaamheden, zoals administratie. Is voor jou concentratie op het werk ook een uitdaging? De Pomodoro-techniek kan uitkomst bieden. – door Saskia de Ruijter

5 TIPS: Hoe maak je een goede sollicitatievideo?

Een goede sollicitatievideo maken is niet moeilijk, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Met deze 5 tips maak je een succesvol motivatiefilmpje.

Getoond 1–10 van 5191234567...5152