Weblog

Arbeidsmarktdiscriminatie is zó 2020. Daarom: de beste interventies in werving & selectie
Lang leek het publieke gesprek over arbeidsmarktdiscriminatie op het klimaatdebat: het was maar de vraag of je gesprekspartner geloofde dat dit type discriminatie bestond. De vele onderzoeken van de afgelopen jaren – naar benadeling van sollicitanten op geslacht, leeftijd en afkomst – maakten een einde aan deze ontkenning. En dat biedt ruimte voor oplossingen. TNO onderzocht welke interventies meer diversiteit brengen in werving & selectie. In dit blog deel ik de belangrijkste.
Nieuw werk vinden? Vergoot je zichtbaarheid op LinkedIn

LinkedIn heeft bijna 5 miljoen leden in Nederland, waarvan ruim een half miljoen dit sociale medium dagelijks gebruikt. Zoek je een nieuwe baan of ben je als zzp’er of kleine ondernemer op zoek naar nieuwe opdrachtgevers? Dan is een goed LinkedIn-profiel onmisbaar. Maar met alleen een profiel aanmaken ben je er nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat je ook echt zichtbaar wordt voor potentiële klanten of werkgevers?

Belangrijk bericht dienstverlening Dijk & Van Emmerik

Het is je vast niet ontgaan: de maatregelen rondom het coronavirus zijn aangescherpt. Bij Dijk & Van Emmerik houden we ons aan de regels en daarom voeren wij (vanaf heden) afspraken weer veel op afstand uit. Natuurlijk gaan onze adviesgesprekken, begeleidingen en assessments gewoon door. Daarbij beperken we echter de face-to-face-contacten zoveel als mogelijk. Dit om de veiligheid van onze medewerkers en cliënten te beschermen.

Baby op komst? 4 redenen om gebruik te maken van het nieuwe geboorteverlof

Sinds 1 juli dit jaar is het partnerverlof voor werknemers uitgebreid. Naast de eerste week verlof na de bevalling hebben partners nu ook recht op 5 weken aanvullend geboorteverlof dat voor 70% wordt doorbetaald. De overheid wil partners hiermee ondersteunen bij het vinden van een beter evenwicht in de verdeling van werk en zorgtaken. Maar helpt dit ook echt? Arbeidspsycholoog Aimen Bayoumi, zelf net voor de tweede keer vader, zocht het uit.

Wat doe ik toch verkeerd? Eerste hulp bij omgaan met sollicitatie-afwijzingen

Regelmatig heb ik gesprekken met kandidaten over hun afwijzingen voor sollicitaties. Al die moeite gestoken in brieven, in je cv, in je LinkedIn-profiel. Al die voorbereidingstijd voor het gesprek en toch ben je het niet geworden. Deze teleurstelling hoort bij solliciteren, maar vaak voelt een afwijzing toch elke keer weer vervelend. In dit artikel ga ik in op de illusie van controle bij sollicitaties en wat de rol van toeval is. Dit kan je helpen milder naar jezelf en naar de afwijzing te kijken.                      Door Casper Hoorn       

Eens een burn-out, altijd een burn-outrisico? Think again.

Uit recent onderzoek van Universiteit Gent kwam naar voren dat sollicitanten met een burn-out-geschiedenis minder kans maken op een vervolggesprek dan kandidaten die door andere, bijvoorbeeld fysieke, redenen uitgevallen waren. De recruiters namen aan dat kandidaten die een burn-out doormaakten minder stressbestendig en ook minder zelfstandig waren. Hoe waar is die aanname? En hoe ga je hier als sollicitant mee om?                                                  Door Laura Lieve

Overstappen naar een kansberoep? Zo pak je dat aan.

Kansberoepen. Een mooi, hoopvol woord met een logische redenering erachter. Als er in je huidige functie of branche geen werk meer is, dan stap je toch lekker over naar een beroep waar wel vraag naar is? Uit ervaring met honderden cliënten die een carrièreswitch maakten, weten we dat deze beslissing en het traject van overstappen meestal niet zó eenvoudig is. Het kan behoorlijk impact hebben: emotioneel, financieel en op je (gezins)leven. In dit artikel zetten we op een rij hoe je zo’n overstap zo prettig en succesvol mogelijk kunt maken.

Succesvolle offboarding: uit het oog, niet uit het hart

We kennen inmiddels allemaal het belang van een goed onboardingstraject. We schreven hier al eerder dit artikel over met tips voor het verwelkomen van nieuwe medewerkers. Maar een net afscheid van medewerkers – in HR-termen ook wel offboarding genoemd – is minstens zo belangrijk. Het vertrek van medewerkers goed regelen kan je organisatie heel veel opleveren. Wat dat is, en wat de elementen van een goed offboardingstraject zijn, lees je in dit blog.

Eerlijke arbeidsmarkt: hoe inclusief zijn assessmenttesten eigenlijk?

De wereldwijde protesten na de dood van George Floyd, Riah Milton en Dominique Fells hebben inclusiviteit, gendergelijkheid en het uitbannen van racisme stevig op vele agenda’s gezet. De arbeidsmarkt is van oudsher een plek waar bewust en onbewust veel discriminatie plaatsvindt. Ook in Nederland. Vaak wordt geroepen: laat sollicitanten capaciteitentesten doen, daarmee voorkom je bias! Maar dat is wellicht te gemakkelijk. Want: zijn deze testen zelf wel zo objectief?

5 cruciale punten bij online solliciteren

Door Casper Hoorn
Online solliciteren is onderdeel van het nieuwe normaal. Net als de meeste andere contacten die we momenteel hebben met collega’s, klanten of leidinggevenden gaat online solliciteren via videobellen. Hoeveel verschilt zo solliciteren nu echt van ‘live sollicitaties’? In de online sollicitatie- workshops voor onze cliënten benadruk ik een aantal cruciale punten die je als sollicitant moet onthouden bij je gesprek, of je dat nu online hebt of niet. Daarnaast zijn er ook wat slimme dingen die je kunt doen om prettig online te solliciteren. In dit blog deel ik voor beide een aantal tips!

Getoond 1–10 van 4921234567...4950