9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Dijk & Van Emmerik op lijst van beste zakelijke dienstverleners van Nederland

12 December, 2019 11:25

Vandaag werd bekend dat we in de top 5 staan van de MT1000-lijst in de categorie ‘HR-assessment & recruitment runner up’, samen met onze concullega’s LTP en GITP! We zijn blij met de behaalde plaats; de MT1000 is het grootste onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners onder zakelijke beslissers in Nederland. Het wordt uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam*.

In deze derde editie van de MT1000 vroeg Managementteam (MT) meer dan vijfduizend zakelijke beslissers naar hun ervaringen met dienstverleners. Wie heeft de beste producten, wie is het klantvriendelijkst en wie heeft de meest excellente uitvoering? Dat gecombineerd met de Net Promotor Score (die meet of mensen de dienst ook bij anderen aanraden), levert een boeiend overzicht op.

Klantervaringen, niet slechts reputatie

In totaal participeerden sinds de start van het onderzoek 5.100 beslissers aan de MT1000. Zij beoordeelden 2.081 verschillende bedrijven op basis van hun ervaringen met die bedrijven in de afgelopen drie jaar. Ervaringen, niet slechts reputaties, vormen dus de basis voor de MT1000. Het gaat niet om de omvang van het marketingbudget, de omzet, of het personeelsbestand, maar om de mening van de klant: de inkoop-verantwoordelijken van de betreffende dienst.

Wat kun je als werkgever met deze lijst?

De MT1000-lijst voorziet naast een totaal-ranglijst ook in verschillende ranglijsten per vakgebied. Met deze lijsten kun je gemakkelijk aanbieders per vakgebied vergelijken. Respondenten werd ten eerste gevraagd om hun leveranciers te waarderen op een schaal van 1 tot 10: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u deze dienstverlener zou aanbevelen aan een vriend of collega?’ De respondenten beoordeelden de leveranciers daarnaast op drie inhoudelijke aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering (de dimensies van Treacy en Wiersema). Tot slot verwerkte MT in de resultaten hoeveel klanten voor de bedrijven kiezen (aantal respondenten).

Meer over de MT1000

Benieuwd geworden naar onze plaats en die van andere leveranciers? Bekijk de volledige lijst van de MT1000 op mt.nl, daar vind je ook onze categorie HR-assessment & recruitment. De lijst en alle sublijsten zijn daarnaast te vinden in het nieuwste nummer van MT. Het hele nummer, inclusief artikelen over hoe je een goede zakelijk dienstverlener vindt en behoudt, bestel je hier.

* Amsterdam Centre for Business Innovation is een van de kennis- en valorisatiecentra van Universiteit van Amsterdam. Het centrum wordt geleid door hoogleraar Strategic Management & Innovation, prof. dr. Henk Volberda. 

< De zweep erover! Een pleidooi voor meer discipline in je werk en leven Een warm welkom – de magie van goede onboarding >