Duurzame inzetbaarheid of vitaliteit?

9 Maart, 2011 13:43

Of zou het misschien duurzame vitaliteit moeten zijn?
Via een groep op linkedin (linkedinhrnl) worden met enige regelmaat ook live bijeenkomsten georganiseerd. In de maanden mei en juni zullen er twee worden belegd over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. De grote trekker van de groep, Remco Mostertman, heeft een aantal mensen verzameld om over deze thema’s goede bijeenkomsten te organiseren. In de eerste bijeenkomst ging het over hoe we dat zouden kunnen en willen aanpakken.

Bij de begrippen gaat het al heel snel over afbakening. Waar hebben we het over? Er bleken meerdere liefhebbers van kroketten en kaassoufle’s aan tafel te zitten wat ons er in ieder geval meteen toe bracht om het begrip ‘ vitaliteit ‘ als breder te zien dan een gezonde kantine. Vitale organisaties, dat is meer de denkrichting.

Het nadenken over deze thema’s sluit wel heel goed aan op waar we zelf mee bezig zijn. Net voor het schrijven van deze blog, legde ik de laatste hand aan het voorbereiden van onze Eet & Weet sessie over externe re-integratie.  Voor wie het niet weet: externe re-integratie is het begrip dat hoort bij medewerkers die door ziekte niet langer bij het eigen bedrijf kunnen werken. Dat klinkt eigenlijk gemakkelijk en overzichtelijk maar er komt soms veel bij kijken. Kort geleden meegemaakt: voordat de medewerker ziek werd, ging het al wat minder goed. De leidinggevende weet dat aan de persoonlijkheid van de medewerker (1e attributiefout, voor psychologieliefhebbers) en wil haar zeker niet meer terug. De personeelsadviseur droeg haar over aan de interne loopbaanadviseur, die moest binnen het bedrijf maar eens kijken wat er mogelijk was. De bedrijfsarts was echter van mening dat zij eerst moest herstellen; de huisarts raadde haar aan om eventjes helemaal thuis te blijven en hulp te zoeken bij de eerstelijnspsychologe. In haar plan van aanpak kwam te staan dat er naar externe mogelijkheden werd gezocht, daarmee in de hand heeft zij een advocaat ingeschakeld die op zijn beurt….Beste lezers, er kwamen ook nog een arbeidsdeskundige en een reintegratiebedrijf bij. In totaal waren er op een gegeven moment 9 adviseurs bezig.

Daarover gaat onze Eet & Weet sessie. En duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn onderwerpen die ook raken aan loopbaan- en ontwikkelvraagstukken. En soms aan bureaucratie. Beste lezer, ik zal via de linkedin groep ook bijdrages leveren over deze thema’s. Maar ook op deze plaats blijven we erover bloggen. Heeft iemand van jullie een bijzonder ervaring met externe reintegratie, vitaliteit en inzetbaarheid? Die mag je zeker met ons delen!

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Perfectionisme… een probleem? >