9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Het is maar een momentopname

11 Oktober, 2006 11:07

Als selectiepsychologen horen wij mensen voor, tijdens of na een rollenspel wel eens verzuchten dat zegt toch eigenlijk niets, zon toneelstukje of ach, het is maar een momentopname.

De kandidaat heeft daarmee een punt. Natuurlijk, een rollenspel is kort en de praktijk ziet er inderdaad anders uit. Je hebt minder houvast, want je kent de mensen en de organisatie niet en je wordt ook nog eens van alle kanten bekeken!

Waarom is het dan toch een vast onderdeel van een Assessment Center?

Juist omdat je zo weinig houvast hebt in een rollenspel, komt goed naar voren hoe jij het aanpakt, wat jouw persoonlijke stijl is. We kijken naar wat effectief is en wat niet, maar altijd in het kader van de functie en de specifieke vraagstelling.

Een rollenspel is geen exacte weergave van de werkelijkheid, maar het is wel een goede afspiegeling hiervan; zoals een video-opname van jezelf niet de werkelijkheid is, maar het er wel veel op lijkt. Je herkent jezelf goed als je jezelf op video terugziet: die maniertjes, gezichtsuitdrukkingen en uitspraken horen bij jou.

Bovendien kunnen we tijdens een rollenspel extra inzoomen op specifieke eigenschappen en vaardigheden, het levert een extra krachtig beeld. We hoeven natuurlijk niet alles van je te weten; hoe je bent als je s ochtends in de file staat, hoe je je partner verleidt, hoe je je kinderen opvoedt Maar we willen wel weten wat jij in je mars hebt voor de functie. Het idee achter een rollenspel is: zoveel mogelijk kansen creeren om dat te laten zien.

Bijvoorbeeld: Als initiatief een belangrijk criterium is voor de functie, dan krijg je in een rollenspel meerdere kansen om dat te tonen. Dit is een duidelijk voordeel van een rollenspel. In de praktijk krijg je vaak maar een kans: je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Met een rollenspel kan jouw gedrag direct waargenomen worden in plaats van dat het, zoals met een interview of vragenlijst, achterhaald wordt op grond van jouw eigen beleving of ideeen. Gebruik de feedback die eruit voortkomt voor jezelf: het Assessment als een inspirerend leermoment.

We horen graag je reactie op of je ervaringen met rollenspellen.

Voor antwoorden op veel voorkomende vragen over Assessments kun je de website van Intermediair raadplegen. Ook is het boek Assessment doen, hoe werkt het voor jou? van Bas Kok & Ferry de Jongh een aanrader.

Annemiek Ritzen & Irene Platteel

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Prestatie en moederschap >