9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

I-therapie

10 November, 2006 11:00

De afgelopen maanden zijn we erg druk bezig geweest om een van onze begeleidingsvormen, de cognitieve gedragstherapie, te automatiseren. In een eerdere post vertelde Geerte al iets over wat wij zien als voordelen van therapie per internet. Nu is het bijna klaar..maar er zijn nog allerlei kleinere hobbels te nemen. De eerste hobbel was meteen bijzonder ingewikkeld. Wat wordt de naam van het produkt?

De meningen:

1) zeker geen therapie, want dat klinkt veel te beladen. Je gaat dan lijken op een Riagg of een GGZ-instelling, terwijl we ons juist daarvan onderscheiden. Onze therapeuten zijn weliswaar therapeut, maar nog veel meer telt dat ze mens zijn en de wereld van werk kennen. En daarmee het belang en de zingeving van werk niet verontachtzamen. Dus we gaan voor .e-counseling.

2) Juist wel therapie noemen. Het is immers wel duidelijk waar wij voor staan (werk is gezond, werk is plezierig, wij helpen om dit weer mogelijk te maken, te voelen, e.d.), dus we hoeven niet bang te zijn dat we geassocieerd worden met de Therapeutische Gemeenschap (het Weense genootschap, noemde Nabokov, een verklaard tegenstander van psychoanalyse, alles dat naar psychiatrie riekte). Door het woord therapie benadrukken we het serieuze gehalte. Tenslotte werken we met evicence-based interventies, alles wat we op dit gebied doen is op basis van cognitieve gedragstherapie, de therapie met de hoogst bewezen effectiviteit. Dus we gaan voor ..internettherapie.

3) Laten we vooral het vernieuwende karakter van therapie per computer benadrukken. Mensen zijn nog meer zelf verantwoordelijk voor hun proces, dus analoog aan web 2.0, noemen we het .therapie 2.0

4) Onze tekstschrijver, wiens naam we helaas nog even niet mogen noemen omdat hij ook nog in dienst van een Groot Concern is: op grond van deze hele discussie zou de naam i-therapie wel eens de beste kunnen zijn. Je kunt spelen met het beeld, het houdt het serieuze van therapie vast, maar ook het moderne van de computer.

Schoenmaker, blijf bij je leest: we volgen natuurlijk het advies van de professional. Dus voorlopig is de naam i-therapie. Op onze website kun je (in flash) een reclamefilmje zien (gemaakt door Machteld Wafelbakker) en de mogelijkheid om al heel kort iets te zien hoe het er uit zien (gemaakt door Tom Verhagen). Over ongeveer twee weken start er een pilot met enkele kandidaten om na te gaan of het technisch goed werkt.

Beste lezers, wat vinden jullie van de naam? Van het produkt? Over een paar weken starten we met de marketing ervan, als jullie input hebben voor ons, dan horen we dat heel graag. En zijn er misschien mensen die mee willen doen met de pilot?

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Anoniem solliciteren >