9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Interview deel II

21 November, 2006 10:59

Afgelopen maandag werd ik benaderd door een journalist die een artikel over loopbanen schrijft voor een landelijke krant. Het gaat erover of de aantrekkende economie er toe leidt dat een werknemer gemakkelijk betere voorwaarden kan bedingen. Ter voorbereiding op het interview, zette ik mijn gedachten hierover kort op een rij:

Door schaarste op de arbeidsmarkt veranderen de wetten van het onderhandelen niet, hoogstens de inzet en wie de bovenhand heeft. Als je als werknemer onderhandelt en je bent zelf het schaarse goed, dan kun je dus extra voordelen bedingen. Het is dan heel dom om voor voordelen te gaan die niets te maken hebben met jouw competenties of met de eisen van de baan. Als je bijvoorbeeld domweg een grotere auto eist, krijg je die misschien wel, maar als bonus krijg je het stempel van inhalig, protserig. Je kan beter een extra opleiding vragen “ je wordt gezien als leergierig, en je verrijkt je eigen cv. Extra vrije tijd kan maar zorg dat je dan niet alleen vraagt (ik wil over een jaar een sabbatical) maar ook de oplossing geeft (ik organiseer het zus en zo): anders ben je iemand die een probleem levert. Dus je onderhandelt verstandig als je extra dingen vraagt die de werkgever ook wat opleveren en waarbij ook de oplossing voor de investering aanlevert.

Je kunt ook onderhandelen over arbeidstijden en thuiswerken.
(bij Centraal Beheer werkt 1 op 3 leidinggevenden structureel een deel van de werktijd thuis)

Fout:

- grotere auto
- hoger salaris “ tenzij je dit koppelt aan specifieke doelstellingen
- dreigen met opstappen
- op een negatieve manier vergelijken met collega’s of de situatie de schuld geven: externe locus of control

Goed:
- opleiding die in verlengde ligt van wat je doet, zodat je werkgever er iets aan heeft.
- jouw waarde benadrukken en wat nodig is om die waarde optimaal in te zetten voor het bedrijf
- jouw persoonlijke kracht voorop stellen en van daaruit de touwtjes in handen nemen: interne locus of control

Het interview is inmiddels geweest en het ging natuurlijk op een heel andere manier dan ik had voorbereid. Zodra het artikel is verschenen, zal ik er naar verwijzen. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn tips vinden en of er nog goede aanvullingen mogelijk zijn?

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? I-therapie >