9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Kosteloos loopbaantraject voor 45-plussers

10 Januari, 2019 08:00

Ben je 45 jaar of ouder en zou je graag een loopbaantraject doen om je werk een nieuwe impuls te geven? Dan kun je momenteel gebruikmaken van het Ontwikkeladvies, een subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Lees er meer over in dit artikel.

Herken je dit?

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, taken waar je goed in bent, geschikte werktijden en een tevredenstemmend salaris. Kortom, een goede werkplek voor je. Vraag je je desondanks wel eens af hoe je huidige werk er over tien jaar uit zal zien? En of je dit werk wel tot de nieuwe AOW-leeftijd wilt doen? Bestaat het werk dan nog wel? Kun je wat tips gebruiken over hoe je werken interessant kunt houden? Of zou je misschien wel iets heel anders willen? En welke stappen moet je dan nemen?

Het Ontwikkeladvies voor 45-plussers biedt de mogelijkheid om over dit soort vragen na te denken en een plan te maken voor de toekomst, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen met een professionele loopbaanadviseur.

Is een Ontwikkeladvies iets voor jou?

Ben je 45 jaar of ouder en op dit moment gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam? Dan kun je gebruikmaken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens persoonlijke begeleiding van in totaal minimaal 4 uur, staan jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal. Na het volgen van het ontwikkeltraject heb je meer zicht op wat de toekomst je brengt en hoe je hier zelf invloed op kunt hebben. Je hebt een beter beeld van wat je wilt en kunt.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en de loopbaanadviseur. Je werkgever wordt dus niet geïnformeerd over je deelname of de resultaten van het Ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit later met je leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet je doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat je zelf een loopbaanadviseur zoekt die je een Ontwikkeladvies wil en mag geven. Wij zijn een van de partijen die dit traject aan kunnen bieden. Meer weten over het Ontwikkeladvies bij Dijk en Van Emmerik? Neem gerust contact met ons op via 020 609 7700 of stuur een e-mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl.

BRON: brochure Ontwikkeladvies werkenden 
Bekijk ook: Hoe werkt Nederland: persoonlijk Ontwikkeladvies

< Dijk & Van Emmerik opent vestiging in Roelofarendsveen Overstappen van beroep: de do's and don'ts >