Microkrediet en macrosalaris

21 September, 2011 00:00

Graag 1 cm opzij. Naar mij kijken, negeer de camera.………

‘Kun je het nog een keer zeggen? En nu…tja…iets van de passie die je van binnen voelt, ook in je stem laten doorklinken’. ‘bedoel je dat het saai was’? ‘Dat niet, maar, tja..iets van inspiratie…zojuist had je het wel te pakken’. En zo waren we drie kwartier aan het werk voor het maken van een promofilmpje voor Qredits.

Qredits is een organisatie waar mensen een kleine lening kunnen krijgen voor het starten van een onderneming. Tot € 50.000,-, dus zo klein is het nou ook weer niet. Qredits heeft een kleine bezetting van bedrijfsadviseurs die de binnengekomen plannen doorlichten op economische haalbaarheid. Als de lening wordt verstrekt, is dat altijd op voorwaarde van coaching door een externe coach. Dit coachen van de ondernemer wordt gedaan door vrijwilligers. Niet betaald dus.

Ik ben inmiddels een kleine twee jaar betrokken bij deze stichting en heb met veel plezier kennis gemaakt met heel uiteenlopende ondernemers en hun dromen. Toen Qredits vroeg of ik wilde meewerken aan een promotiefilmpje, zei ik dan ook bijna meteen ja. Men maakt van vijf coachens korte portretten van uiteindelijk 30 seconden. In deze tijd moeten we de vraag beantwoorden: waarom ben je qoach geworden? En eventueel: waarom je anderen aanbevelen qoach te worden?

Over deze vragen heb ik nagedacht en ik kwam tot het volgende statement:
Coaching bij Qredits is anders omdat het in de eerste plaats gaat om het succes van de ondernemer. Dat betekent: gedreven mensen ook succesvol laten zijn. Want een ondernemer hoef je eigenlijk niet meer te motiveren – maar goede ideeën en een sterke motivatie zijn niet altijd genoeg voor succes. En in dat verschil kan de coach een rol spelen. Dat is interessant en ook dankbaar.
Ik kan het anderen ook aanraden – mensen die het diepe inspringen met een lening kunnen goed wat hulp gebruiken. Als je iets te bieden hebt voor een ondernemer en daarnaast bereid bent om er tijd in te steken, moet je je zeker ook als coach aanmelden.

Beste lezers, als je bovenstaande zinnen razendsnel uitspreekt, kan het precies in 30 seconden. Maar dat was dus toch niet helemaal de bedoeling. En zo werd het toch nog een heel geschaaf om de boodschap precies goed te krijgen. Ik heb het eindresultaat nog niet gezien; maar Louise Verbree en Lotje Kerckhaert leggen er deze en volgende week de laatste hand aan.

Het gaat er heel anders aan toe bij het maken van een item voor televisie. Hier zie je een link naar een item voor Editie NL; dit item werd gemaakt naar aanleiding van de ophef rond mevrouw Albayrak, de directeur van COA. Ik weet verder niets van de kwestie zelf, maar kon wel mijn mening geven over wat een slechte leidinggevende is en vanuit welk motief je daartegen zou mogen optreden. Mijn quotes in dit filmpje zijn in ongeveer drie minuten geschoten en wat mij betreft erg goed geslaagd.

Mijn laatste opmerking, dat je tegen een slechte leidinggevende moet optreden in het belang van een hogere organisatiedoelstelling en niet vanuit je eigen ego, riep de vraag op wat dat dan wel precies is: een hogere organisatiedoelstelling. Heeft iemand hiervoor suggesties?

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? De tussenstand >