9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Ontslag dreigt

4 September, 2006 11:18

In een van de vorige artikelen (ontslagen worden) beloofde ik tips om de signalen dat je er niet meer bij hoort op te vangen. Wanneer hoor je er niet meer bij? Dat is natuurlijk op het moment dat je in de ogen van de beslissers/leidinggevenden/directie geen toegevoegde waarde meer hebt. Er zijn twee dingen mogelijk: 1) zij hebben gelijk; 2) zij hebben ongelijk. Als zij gelijk hebben en je toch je baan wilt houden, moet je als eerste zorgen dat je weer wat oplevert (sales voor elkaar krijgt, declarabele uren draait, foutloos werkt, doelpunten scoort, whatever het doel van jouw functie is). Als zij ongelijk hebben, dan moet je vooral onterechte beeldvorming beinvloeden. Wat heel moeilijk is (reken op 7 tips, binnenkort!).

Deze tips gaan over kleine pietluttige signalen waar je een betekenis aan moet geven, wil je overleven. De DUIDELIJKE signalen vallen je zelf op, (zoals: elke fout wordt vastgelegd, zaken die niet helemaal lukken worden altijd met jou in verband gebracht, sterker nog, vooral met jouw intenties “in jouw situatie is het begrijpelijk dat je etc -, je direct leidinggevende kijkt je nooit meer aan). Voor de leesbaarheid heb ik de tips geschreven voor commerciele bedrijven. Maar ze gelden allemaal even goed voor non-profit, met iets andere terminologie.

1. Let op veranderingen bij mensen die jou eigenlijk neutraal moeten behandelen.
Als de receptionst(e) je opeens anders gaat begroeten, formeler of juist heel lief (medelijdend). Dit betekent altijd dat er over jou geroddeld is bij het verlaten van het pand. Wat zij kunnen, kun jij ook! Voer een gesprek met de persoon die zich anders gedraagt. Natuurlijk breng je je observatie niet ter sprake maar je weet te achterhalen welke opmerkingen het nieuwe gedrag hebben opgeroepen. En daardoor kun je handelen.

2. Geen of minder uitnodigingen
We kunnen tenslotte niet met een hele delegatie komen. Daar ben je het mee eens. Maar dat verklaart niet waarom juist jij er niet bij bent. Jij bent toch de topverkoper/inhoudsdeskundige, etc? Zorg dat je altijd precies weet waarom jij er niet bij bent. Zodat je kunt handelen als het nodig is.

3. Je wordt ontzien (waardoor je nieuwe ontwikkelingen mist). Als je eigen verhalen over hoe druk je het hebt worden gebruikt om jou uit stuurgroepen/innovatiegroepen/de projecten van de toekomst te houden, dan moet je handelen! Je wilt daar namelijk altijd bij zijn en je zult deelname aan een extra overleg over zon onderwerp dan ook nooit als teveel zien.

4. Je wordt gepushed om deel te nemen aan projecten die de interne bedrijfsvoering verbeteren. Met anderen woorden, je zou energie gaan steken in activiteiten waar het bedrijf het geld niet mee verdient (of voor de nonprofit: niet op afgerekend wordt). Niet doen. Als 3 en 4 tegelijk gebeuren, ben ik bang dat je al heel dicht bij de uitgang bent gekomen. Zorg dat je betrokken raakt bij projecten die met vernieuwing en/of met declarabiliteit te maken hebben.

5. Geen opleiding. Stel het is 1981. Je bent secretaresse. Twee collegas krijgen een opleiding tekstverwerken want dat zit er aan te komen. Jij niet. Wat zegt dat? Wie vliegt er uit bij de volgende automatiseringsgolf? Betrek dit simpele voorbeeld op je eigen werksituatie. Wees dit voor door te weten welke ontwikkelingen er zijn en komen.

6. Functioneringsgesprek wordt overgeslagen. Hoe vaak heb ik wel niet gehoord van outplacement kandidaten dat ze heeel goed beoordeeld waren (in 1998) en dan opeens (maar dat is dan in 2005) deugt er niets meer van. Die zes niet gehouden functioningsgesprekken waren alle zes een signaal dat de tevredenheid niet 100% was. In 1999 had je er meer aan kunnen doen dan in 2005.

7. Je wordt weggehouden bij het echte werk. Je hebt fee earners en mensen die de boel draaiende houden. En dat ben jij. Reken maar dat je dan voluit in de verkeerde categorie zit.

Er zijn natuurlijk nog veel meer signalen. Maar volgens mij zijn dit de belangrijkste. Als je hier ten onrechte mee te maken krijgt, lees dan boeken zoals “Hoe vang ik een rat“. Is het terecht, en heb je het even laten sloffen, dan moet je twee dingen tegelijk doen. Harder werken en beeldvorming bijstellen. Begin dan met dat harde werken. Misschien heb jij nog meer tips om vroege signalen te herkennen en er op te handelen?

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Generatiemanagement >