Psychologie voor managers – Eet&Weet dinsdag 23 oktober jl.

31 Oktober, 2012 17:33

Middenin de herfstvakantie organiseerden wij, in samenwerking met Focus Conferences, een bijeenkomst over psychologie.Psychologie voor managers was de titel. Dat is eigenlijk de naam van een lezingencyclus, georganiseerd door Focus Conferences (die ook de naam heeft bedacht). Toine Al heeft als voorbereiding deze lezingencyclus gevolgd en vervolgens een pakkend boek geschreven waarin hij laat zien dat de psychologie enorm veel te bieden heeft voor iedereen die in zijn werk anderen aanstuurt of leiding geeft.  Van alle onderwerpen die de psychologie te bieden heeft, hebben we in onze middag de nadruk gelegd op hoe mensen gemotiveerd kunnen blijven, vanzelfsprekend met de huidige economische moeilijke tijden in het achterhoofd.

Na een persoonlijke introductie van Toine, waarin hij onder meer vertelde dat hij al tijdens het studeren van Rechten gegrepen werd door de psychologie, was er een forumdiscussie tussen Karin SandersBart Kruyningen Lydia Schwab. Karin vertelde dat zij als wetenschapper zelf op verschillende manieren haar motivatie vasthoudt maar dat specifieke doelen en een gevoel van inhoudelijke verbondenheid (in haar geval aan het op zich wat abstracte ‘wetenschap bedrijven’) de belangrijkste zijn. Bart, manager bij Ballast Nedam, legde veel nadruk op hoe hij vanuit een positief  getint mensbeeld vaak meer uit mensen haalt dan je op voorhand zou denken. Wat hem betreft is psychologie waardevol, zelfs onmisbaar, maar heel duidelijk vanuit het perspectief: hoe stimuleer je ontwikkeling bij je medewerkers? Lydia, nu kantoordirecteur bij een advocatenkantoor en daarvoor HR manager bij verschillende grote professionele organisaties zoals KPMG en Eiffel, bracht naar voren dat het de kunst is om bezieling vast te houden. Wat haar betreft, is dat een essentieel punt als het gaat om motiveren. Natuurlijk fijn als psychologie kan helpen om  dat te stimuleren.

Hierna ontvouwde zich een boeiende discussie, waarin Karin met enige regelmaat mythes doorprikte (Maslow, Kolb, Herzberg, om er maar een paar te noemen), Bart liet zien hoe je vanuit een positief mensbeeld manager kunt zijn en Lydia op een bijzondere manier zowel wetenschappelijke stellingen (“De meeste mensen schatten hun werkprestaties te hoog in”) als praktijkgeluiden wist te vertalen naar de werkvloer met tips van hoe je er tegen aan kunt kijken.

Buiten deze drie forumleden bracht ook de zaal heel boeiende gezichtspunten naar voren (“is het  erg als iets als bijvoorbeeld Kolb niet wetenschappelijk onderbouwd is? Het is toch prima als het op individueel niveau werkt?”) waardoor het niveau hoog bleef en de uitwisseling boeiend. Specifieke tips voor de onzekere tijden bleven helaas wel wat buiten beeld. En ook hoorde ik mensen die graag nog wat langer naar Toine hadden geluisterd. Zijn boek, overigens, vond grif aftrek, mede dankzij de speciale korting van uitgeverij Van Gorcum.

Na het forum sloot ik af met een anekdote over dit beroemde experiment, om zo mensen mee te geven dat uitstel van behoeftebevrediging ook een eigenschap is die je succes kan vergroten. Hierna gingen we verder in het onvolprezen Vakzuid, voor een hapje en een drankje.

Ik wil met deze blog meer een impressie geven dan een samenvatting.  Ik hoop dat de aanwezigen mij misschien kunnen aanvullen door hier een reactie te geven. Wat is je bijgebleven en wat heb je kunnen meenemen? En…heeft er iemand foto’s gemaakt?

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Burn-out? Daar heb ik geen tijd voor! >