Van harte beterschap

8 Juni, 2012 10:44

Op 7 juni organiseerden wij een Eet en Weet sessie overpsychische klachten en werken. Ik zie dagelijks om me heen dat dit heel goed samengaat. Althans, er zijn soms heel vreemde mensen heel druk bezig. Maar soms zie je dat juist heel aangepaste mensen zichzelf niet staande houden. Netjes willen voldoen aan wat er gevraagd wordt, kan tot enorme stress leiden die niet altijd hanteerbaar blijkt .

In totaal waren we met 60 personen, dus met ruim voldoende om het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. We waren verzameld in The Ballroom van De Veranda, aan de rand van het Amsterdams Bos. Na een korte opening van mijzelf lieten Irene en Joanneke zien vanuit welke invalshoeken er vanuit de psychologie tegen gezond werken wordt aangekeken inclusief een quiz waaruit bleek hoeveel psychische klachten ook nog aan economisch leed veroorzaken.

En kun je er ook wat aan doen? Natuurlijk, zowel de medewerker zelf als zijn omgeving kunnen heel veel doen om klachten snel te verminderen. In de ideale situatie zijn er preventieve maatregelen en hulp als het onverhoopt toch niet gaat. Vanuit de deelnemers kwamen ook voorbeelden van organisaties naar voren (bijvoorbeeld Waterland ziekenhuis) waar uit bleek dat het organiseren van goede preventie en ondersteuning ook daadwerkelijk helpt: men scoorde veel lager op verzuim dan vergelijkbare branchegenoten.

Bedrijfsarts Gerard Hissink van 365 vertelde boeiend over hoe er door een bedrijfsarts tegen psychische klachten wordt gekeken. Ook hij stelde onomwonden dat er een gat is tussen een klacht en uiteindelijk gedrag. Gelukkig maar: dat betekent dat er voor werknemers en werkgevers nog veel invloed uit valt te oefenen op de manier waarop je met de moeilijke dingen van het leven omgaat.

Vervolgens was er nog tijd voor een korte intervisieronde. Sommigen bespraken een casus, anderen maakten gebruik van de gelegenheid om andere HR professionals te leren.

Rond 13:45 stopten we en deelden we nog snel materiaal uit waaruit hopelijk iedereen heeft opgemaakt dat Dijk & Van Emmerik altijd ingeschakeld kan worden als er beterschap gewenst is. Idealiter is er een goed samenspel tussen medewerker, leidinggevende, HR, organisatie en specialisten van buiten.

Ik hoop dat alle deelnemers het een boeiende lunchbijeenkomst vonden. Laat gerust reacties achter met ook suggesties voor vervolg!

EVALUATIE: Na afloop lieten de deelnemers op een inspiratiekaart van D&vE een noot achter, bekijk hier wat zij opschreven: Evaluatie Eet&Weet – psychisch verzuim

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Project EERSTE-DAG >