9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Verjaardag

3 Augustus, 2007 09:58

Deze blog bestaat nu een jaar: op 3 augustus 2006 verscheen de eerste post. Hoe is ons het bloggen bevallen? Als eerste de cijfers. We hebben met zijn vieren in totaal 77 berichten geplaatst. Meer berichten dan reacties: in totaal 43 reacties (en 7109 spam reacties). Het aantal bezoekers schommelt tussen de 1000 en 3000 per maand. Dat vind ik dan weer enorm veel. En het is ook nog eens wereldwijd. Zo is er een lezer(es) in Willemstad, eentje in Tokyo en maar liefst drie uit California. Het bloggen zelf is heel snel een gewoonte geworden. Helaas betekent dit niet automatisch dat we er ook goed in zijn. Het geven van tips en weggevertjes wat volgens deze medeblogger een lokker is voor een blog, waardoor mensen steeds terugkomen en hopelijk ook een keer iets van de reguliere diensten afnemen, hebben we maar kort volgehouden. Mijn eerste posts bevatten steevast een aantal tips, maar jaop een gegeven moment was ik blijkbaar uitgetipt. Het komt wel vaak voor dat een opdrachtgever enof een kandidaat de blog heeft gelezen en er positief over is. Hierdoor heb ik dit jaar meer complimenten gekregen dan vorig jaar en dat voelt in ieder geval goed. Minder prettig aan het bloggen is dat sommige posts op een gegeven moment onherroepelijk tot het verleden behoren. Mijn favorieten zijn de tips voor hoe je zelf met je ontslaggesprek moet omgaan, mijn gesprek met de taxichauffeur en de tips voor Kerstmis. Hoe bewaar ik dat nou? Ze waren nou ook weer niet zo goed dat ze in een boek moeten komen. Ik heb een paar tips voor ons eigen blog bedacht.
1. Zorg dat je iedere maand in ieder geval een uitgebreide en goede post hebt met veel tips die verrassend zijn en aansluiten bij een dienst van Dijk & Van Emmerik
2. Verhoog de frequentie van de tussenliggende posts, speel vaker in op de actualiteit.
3. Stimuleer collega Annemiek Ritzen om vaker te schrijven, zij schrijft vlot en haar onderwerpkeuze is steevast boeiend.
4. Reageer zelf vaker op andere blogs, dat maakt de lezers van die andere blogs nieuwsgierig naar deze waardoor er meer bezoekers en reacties komen.
Ik hoop dat jullie dit rijtje van tips verder kunnen aanvullen!

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Diversiteit proloog >