9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Ondernemer, voorkom paniek in de tent

12 Juni, 2019 15:52

Via de vestiging in Roelofsarendsveen werken we nauw samen met STEM Bedrijfsadvies. Dit brengt voor onze klanten vele voordelen met zich mee. Het grootste: STEM is gespecialiseerd in het maken van goed personeelsbeleid. En, personeelsbeleid, dat is zeker niet alleen iets voor grote organisaties. Organisatieadviseur Ed Muller legt uit waarom goed personeelsbeleid van absoluut levensbelang is, ook voor je mkb-bedrijf.

Incidentje op de werkvloer

Stel, je hebt een bedrijf met een werknemer of 20 en het loopt allemaal op rolletjes. Je bent tevreden met iedere werknemer en je maakt je geen zorgen over hun werkzaamheden. Alles is koek en ei. Totdat de klad erin komt. Een incidentje op de werkvloer zorgt ervoor dat bepaalde medewerkers zich niet meer voor elkaar

willen inspannen. Belangrijk werk blijft liggen op de bureaus. Er is paniek in de tent.

Jij als werkgever moet het op gaan lossen, maar waar moet je beginnen? Je hebt immers nergens dossiers liggen met informatie over de werknemers dus je weet niet goed wie wat moet doen. En al helemaal of dat werk goed of fout gedaan wordt. Je kunt, met andere woorden, de werknemers niet goed beoordelen op hun functioneren.

Personeelsbeleid geeft helderheid en handvaten

Dat is een zorgwekkend probleem. Daarom willen we jullie in dit artikel duidelijk maken dat het ontwikkelen en behouden van een goed personeelsbeleid van levensbelang is voor je bedrijf. Het nut van hiervan is dat je precies de voortgang van werknemers kan zien. Wanneer je in een dossier hebt staan dat iemand niet goed functioneert, dan kun je hem op het matje roepen of zelfs ontslaan.

Positieve dossiervorming

Dit wil niet zeggen dat het bijhouden van een dossier alleen negatieve kanten heeft voor de werknemer. Goed personeelsbeleid zorgt namelijk ook voor duidelijkheid naar de werknemers toe. Tijdens een functioneringsgesprek of een beoordelingsgesprek kun je met ze bespreken wat er goed en fout gaat binnen het bedrijf. Zo heeft diegene een goed beeld van wat er moet veranderen om nog beter werk af te leveren.

En wellicht zijn er helemaal geen op- of aanmerkingen. Of juist concrete complimenten en doorgroeimogelijkheden. Dan geef je die werknemer alleen maar meer motivatie om op dezelfde manier door te werken of zich verder te ontwikkelen.

Dus zo zie je maar, je houdt alles beter op een rijtje als je het maar bespreekt met elkaar.

Totaalpakket STEM en Dijk & Van Emmerik

STEM Bedrijfsadvies is sterk in het helpen opstellen van functiebeschrijvingen en adviseert organisaties over het opzetten en bijhouden van dossiers. Dijk & Van Emmerik vult deze krachtige basis aan met tal van interventies, zoals tests en coaching als het gaat om ontwikkeling, of outplacement als je toch afscheid moet nemen van een werknemer.

Meer weten over personeelsbeleid, dossieropbouw of interventies? Neem contact met ons op via 020 – 6097700 of receptie@dijkenvanemmerik.nl.

Beeld: Unsplash

< Een gezonde werknemer is het halve werk Week van de loopbaan: loopbaanadvies voor iedereen! >