9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Wetenschap

12 Maart, 2007 10:37

Na de wereld van politiek (SER) en maatschappelijk middenveld (NGSZ) wilde ik ook wel eens weten hoe de echte wetenschap omgaat met praktische thema’s. Dus reisde ik 12 maart af naar de VU waar het 1e International Conference on Careers Research and Practice werd gehouden. We kregen een warm welkomstwoord van Professor Paul Jansen waarna Professor Herminia Ibarra van INSEAD uit Frankrijk het woord kreeg.

Ibarra


Herminia Ibarra

Zij ging spreken over ‘career myths and realities in the 21st century – Academic perspective’. Zij had onderzocht hoe een carrierestap vaak verloopt – en anders dan veel populaire literatuur ons wil doen geloven, is echte verandering niet een kwestie van zelfonderzoek en het dan uitvoeren (‘plan & implement’) maar veel vaker een kwestie van ‘test & learn’: veranderen gaat met kleine stapjes waarbij er langzamerhand een nieuw netwerk en een nieuw arsenaal van gedrag wordt ontwikkeld. Je verandert niet van de ene op de andere dag van optiehandelaar in onderwijzer, nee, dat gaat veel geleidelijker: je krijgt een keer een slechte beoordeling, je hebt een keertje gewetensnood, je praat eens met de leraren op de school van je kinderen, je doet eens mee met een schoolreisje, etc. Naarmate er meer opties worden onderzocht, is verandering duurzamer. Als je wilt veranderen, kun je het beste jezelf in nieuwe activiteiten storten, nieuwe kennissen opdoen en nieuwe verhalen vertellen over wie je wilt worden. Op die manier ontwikkel je een nieuwe identiteit en dat is het beste medicijn tegen stilstand en de beste remedie tegen remmende invloed van de eigen omgeving. Beste lezers, doet jullie dat niet ook aan mijn tips van ‘Kerstmis en je loopbaan’ denken? Ook lijkt het wel op wat er in oplossingsgerichte therapie wordt geprobeerd: in die therapie elke positieve stap, hoe klein dan ook, bekrachtigd. Uitgangspunt is dat een kleine gedragsverandering meer effect heeft dan een grote intentie. Fijn dat onze collega’s van INSEAD ook dit uitgangspunt delen.

De rest van de middag vond ik wat minder sprankelend. Een vertegenwoordiger van ABN AMRO vertelde over leeftijdsbewust personeelsbeleid bij die bank. Wel een goed verhaal, bevlogen verteld, maar toch ook wel een reclameverhaal. En dan zijn er ook altijd parallelsessies….lezers, ik zal het bekennen: die zijn nog aan de gang terwijl ik dit stukje typ. Dat ligt niet aan de VU, maar doordat ik naar huis werd geroepen vanwege een zieke dochter. Zij slaapt, ik typ. En helaas kan ik daardoor geen verslag doen van de parallel sessies en ook niet van het afsluitende debat. Misschien…heel misschien….is er onder de bezoekers wel een lezer van dit weblog en komt er nog een aanvulling. En anders, beste lezers, is mijn vraag of jullie het nou ook eens zijn met INSEAD dat veranderingen meer uitproberen dan plannen is. Niet gepland, zoals een architect, maar willekeuriger, zoals een dominospeler (hier het volledige citaat).

< De 50-plusser op de arbeidsmarkt. Hoe staat het er anno 2018 voor? Ouderen >