9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Executive assessment

Tijdens sollicitatieprocedures voor hogere functies geeft een executive assessment duidelijkheid voor zowel de werkgever als werknemer. Het is namelijk uitgebreider dan een regulier assessment en toetst zes tot acht verschillende competenties. Dit geeft een breed beeld van de benodigde capaciteiten voor een functie en de aanwezige capaciteiten bij de kandidaat. Hierdoor kunnen we gedetailleerd toetsen of er sprake is van een match.

Executive assessment
Informatie voor werkgevers

Dijk & Van Emmerik neemt al meer dan 27 jaar executieve assessments af bij (potentiële) managers. We richten voor je complexe functie een assessment op maat in dat je een compleet beeld geeft van de match met de capaciteiten en talenten van de kandidaat. Onze NIP-geregistreerde arbeidspsychologen gebruiken hiervoor wetenschappelijk bewezen instrumenten die naadloos aansluiten op de selectie- en ontwikkeleisen van de organisatie.

Ik ben werkgever

Executive assessment
Informatie voor kandidaten

Tijdens een executive assessment toetsen we of je capaciteiten en talenten aansluiten bij de leiderschapsfunctie die je voor ogen hebt. Na afloop van dit assessment stellen we een objectief adviesrapport op. Dit advies is bedoeld om inzichtelijk te maken of jouw competenties en ontwikkelmogelijkheden aansluiten bij de vaardigheden die een bestuurder of manager nodig heeft in de organisatie waar je hebt gesolliciteerd.

Ik ben kandidaat

Executive assessment – informatie voor werkgevers

Wanneer je sollicitaties hebt lopen voor een bestuursfunctie of een nieuwe topmanager, dan is een executive assessment zeer geschikt. Het helpt namelijk om helderheid te krijgen in sollicitatieprocedures voor hoge functies of in complexe ontwikkeltrajecten. Als je kiest voor Dijk & Van Emmerik, dan ben je altijd verzekerd van onze kwaliteitsgaranties:

 • We selecteren voor ieder assessment instrumenten die specifiek passen bij de vraag en de kandidaten
 • Onze NIP-geregistreerde psychologen nemen het executive assessment af op onze assessmentlocatie in Amsterdam – en/of online
 • We verhogen het draagvlak van onze uitkomsten door een deskundige en objectieve aanpak
 • Onze duidelijke rapportages bieden ook inzicht in ontwikkelperspectieven

Waarom een executive assessment?

De invulling van een bestuurs- of topmanagementfunctie is cruciaal voor een organisatie. Daarom is het belangrijk dat de visie en werkwijze van de nieuwe bestuurder goed aansluiten. De kandidaat zal te maken krijgen met uiteenlopende belanghebbenden, zowel binnen als buiten het bedrijf en vaak in een complex krachtenveld. Dit maakt het essentieel dat de nieuwe bestuurder vertrouwd is met de dynamiek van de bedrijfscultuur en de sector waarin deze zich bevindt. Tijdens een executive assessment toetsen we de kandidaten op al deze punten en meer.

Kosten van een executive assessment

Bij Dijk & Van Emmerik stellen we een executive assessment geheel op maat samen. Tijdens het intakegesprek bespreken we jullie visie en kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden. In de meeste gevallen kunnen we je binnen een week een assessment aanbieden en, indien dat praktisch is, ook op zaterdag. De kosten voor onze diverse assessments vind je op deze tarievenpagina.

Onze andere assessments

Naast het executive assessment, biedt Dijk & Van Emmerik ook andere soorten assessments aan. Zo hebben we een competentieassessment waarin we onderzoek doen naar de competenties van meerdere kandidaten. In ons assessment center gaan we dieper in op de talenten van de kandidaten.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over executive assessments of een van onze andere assessments? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Executive assessment aanvragen

Executive assessment – informatie voor kandidaten

Een executive assessment biedt een betrouwbaar inzicht in jouw competenties, talenten en persoonlijkheid als (toekomstig) topmanager of bestuurder. Door meetinstrumenten in te zetten die aansluiten bij je (potentiële nieuwe) functie, schetsen we een zo objectief mogelijk beeld. Tijdens het assessment brengen we de volgende zaken in kaart:

 • Karakterkenmerken
 • Interpersoonlijke vaardigheden
 • Vaardigheden op het gebied van adviseren en leiderschap
 • Leervermogen en de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling
 • Motivatie en drijfveren

De onderdelen van onze assessments

Een executive assessment duurt over het algemeen een hele werkdag. Het assessment vindt vaak volledig plaats op  onze assessmentlocatie in Amsterdam. Het is ook mogelijk delen van het assessment online op afstand in te vullen. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een interview
 • Meerdere intelligentietesten
 • Een schriftelijke opdracht
 • Minimaal twee gespreksopdrachten
 • Meerdere interessetesten en persoonlijkheidsvragenlijsten

Voorbereiden op een executive assessment

Het is voor een executive assessment belangrijk dat je je goed voorbereidt. Door je onder meer goed in te lezen in het bedrijf en zelf in te schatten welke competenties nodig zijn voor de functie. Zet vervolgens je vaardigheden op en rij en informeer bij collega’s en vrienden hoe zij tegen je aankijken. Reflecteer kritisch of de benodigde en aanwezige vaardigheden en competenties met elkaar overeenkomen. Wil je meer tips voor een gedegen voorbereiding? Lees dan onze assessmenttips goed door.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over onze executive assessments? Neem dan gerust contact met ons op.