9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Professionele beroepskeuzetest

Twijfel je welk beroep bij jou past of zit je niet meer op je plek bij je huidige werkgever? Ben je toe aan een carrièreswitch? De loopbaancoaches van Dijk & Van Emmerik helpen je bij het maken van loopbaankeuzes met behulp van een professionele beroepskeuzetest. Bel voor meer informatie 020 609 7700 of vul het contactformulier in.

We bieden je niet alleen een test voor je beroepskeuze, maar ook assessments om jouw talenten en capaciteiten te ontdekken, outplacement om de juiste baan te vinden, begeleiding bij (werkgerelateerde) psychologische problemen en coaching en trainingen om je verder te ontwikkelen op het gebied van assertiviteit, creatief denken, solliciteren en effectief werken.

Waarom een beroepskeuzetest?

Een beroepskeuzeonderzoek helpt bij het (her)oriënteren op je beroepsmogelijkheden. We kijken samen naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in werk. Denk aan: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen; het persoonlijk functioneren, aard en stijl; en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in werk. Aan de hand van de onderzoeksresultaten doen we realistische suggesties voor je beroepskeuze en -uitoefening.

Hoe ontdek jij welk beroep bij je past?

Met een potentieelbeoordeling ontdek je door middel van één of meer interviews, persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentie- en interessetests welk beroep bij je past. Laat met een beroepskeuzetest professioneel onderzoeken in welke functies jij kunt uitblinken. Het onderzoek vindt plaats op ons kantoor in Amsterdam.

Kom er dankzij een beroepskeuzetest achter in welke functies jij het beste uit de verf komt

Persoonlijkheidsprofiel

Bij een beroepentest brengen we je persoonlijkheid in kaart door middel van speciale vragenlijsten:

 • Sta je open voor nieuwe ontwikkelingen?
 • Ben je gericht op andere mensen of juist niet?
 • Hoe ga je om met stressvolle situaties en onverwachte problemen? Werk je gestructureerd of juist niet?
 • Hoe scoor je op stressbestendigheid en stabiliteit?

Capaciteitenprofiel

De intellectuele capaciteiten meten we tijdens het beroepskeuzeonderzoek door middel van een aantal intelligentietests:

 • In hoeverre ben je in staat abstracte informatie te hanteren?
 • Ben je praktisch of meer theoretisch ingesteld?
 • Kun je overzicht behouden in complexe situaties?
 • Neem je nieuwe informatie snel op of heb je daar wat tijd voor nodig?

Interesseprofiel

(Beroeps)interesses en drijfveren meten we bij de loopbaankeuzetest door vragenlijsten, die antwoord geven op de volgende vragen:

 • Waar gaat je interesse naar uit?
 • Voor welke functies en werkzaamheden heb je wel of geen belangstelling?
 • Wat vind je belangrijk in je werk en loopbaan?

Voor wie is de beroepskeuzetest?

De beroepentest is bedoeld voor mensen die een nieuwe keuze willen maken in hun loopbaan.

Wanneer doe je dit onderzoek?

Twijfel je over het beroep dat je uitoefent, weet je nog niet wat je nu eigenlijk leuk vindt om te doen, wil je een nieuwe studie volgen of heb je het gevoel dat je niet op je plek zit bij je huidige baan of in de huidige branche? Met het onderzoek bekijken we realistische beroepskeuzes. Dijk & Van Emmerik onderzoekt in welke branche, bij welk type bedrijf en in welke functie jij je prettig zult voelen.

Ontdek in welke branche, bij welk type bedrijf en in welke functie jij je prettig zult voelen.

Resultaat van de beroepskeuzetest

Met de profielen die we vormen op basis van de beroepskeuzetest is er een aantal beroepen te vinden dat bij jouw persoonlijkheid, capaciteiten en interesses past. Hierover adviseert een specialist van Dijk & Van Emmerik je.

Met de uitslag van het onderzoek kun je vervolgens stappen ondernemen. Er zijn vaak meerdere functies waar je geschikt voor bent, en na ons advies kun je met deze opties zelf bekijken wat er nu de beste keuze is. Verdiep je in de beroepen die er uitkomen: zoek op internet informatie op, bekijk vacatures en praat met mensen die deze beroepen uitoefenen. Of loop een tijdje mee op een werkervaringsplek of stage.

Adviezen en onderzoeken voor werknemers en werkgevers

Is de beroepskeuzetest niet helemaal wat je zoekt? Zowel werkgevers als werknemers kunnen bij Dijk & Van Emmerik terecht voor advies op het gebied van human resources, beroepskeuze en andere arbeidsvraagstukken. Bekijk enkele van onze oplossingen.

Assessments

Krijg inzicht in je kennis, talenten en karakter met behulp van een assessment. Met een wetenschappelijk onderbouwde methode ontdekken we snel of je momenteel een functie vervult die écht bij je past. Heb jij de potentie om door te groeien of past een andere functie beter bij je capaciteiten? Dan kom je daar achter met bijvoorbeeld een:

 • Competentieassessment
 • Assessment voor zzp’ers
 • Executive assessment

Ontdek onze assessments

Outplacement

Ben je ontslagen of dreigt er ontslag? Profiteer dan bij van Dijk & Van Emmerik van begeleiding en advies bij het vinden van een nieuwe baan. Met outplacement helpen we je bij het vinden van nieuw werk: met trainingen, professionele coaching en hulp bij het solliciteren. Elk outplacementtraject is op maat gemaakt en kan bestaan uit:

 • Beroepskeuzetesten en assessments
 • Loopbaanbegeleiding en coaching
 • Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Bekijk outplacementtrajecten

Psychologische coaching

Loop je tegen grenzen aan in je werk en leven? De psychologen van Dijk & Van Emmerik beschikken over verschillende werkvormen in om je te begeleiden en je gedachten en gedrag op een positieve manier te veranderen, zodat je beter in je vel komt te zitten. Bijvoorbeeld ACT, lichaamsgerichte coaching, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Dit type coaching helpt onder andere bij:

 • Stressgerelateerde klachten
 • Spanning door angst en onzekerheid
 • Frustraties door je eigen perfectionisme
 • Somberheid en depressieve gedachten

psychologische begeleiding

Coaching en training

Met coaching en trainingen tackel je arbeidsvraagstukken als ‘hoe kan ik me verder ontwikkelen?’, ‘hoe word ik assertiever?’ en ‘hoe leer ik omgaan met feedback en kritiek?’. Met individuele begeleiding of begeleiding in groepsverband leer je jezelf beter kennen en ontwikkel je zowel je persoonlijke als zakelijke vaardigheden. Een greep uit onze coachingsopties en trainingen die we verzorgen vanuit ons kantoor in Amsterdam:

 • Solliciteren
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Assertiviteit
 • Vitaliteit: o.a. werk-privébalans

Ontdek coaching en training

Neem contact op

Neem voor meer informatie en vragen over ons of de beroepskeuzetest contact op via 020 609 7700 of vul het contactformulier in.