9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Coaching en training

Effectiever en krachtiger functioneren op de werkvloer is meestal een gedeelde wens van werkgever en werknemer. Met coaching en training ondersteunen we medewerkers en leidinggevenden bij het bereiken van hun doelen.

Wat is het verschil tussen coaching en training?

Het doel van een training is het aanleren van vaardigheden en het verbreden van kennis. Meestal wordt de training door één trainer aan een groep deelnemers gegeven en staan het doel en het programma van de training al vast. Bij coaching breng je als deelnemer zelf doelstellingen in, waar je vervolgens samen met je coach mee aan de slag gaat. De focus ligt hierbij op gedragsverandering.

Coaching

  • Individuele begeleiding
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  • Coaching is maatwerk
  • Focus op gedragsverandering

Meer over coaching

Training

 • Individueel of in een groep
 • Aanleren van vaardigheden
 • Programma en onderwerp staan vast
 • Focus op uitbreiden van kennis en vaardigheden

Meer over training

Effectief functioneren in je werk en jezelf ontwikkelen leveren de meeste voldoening en de beste resultaten op.

Coaching

Met behulp van coaching helpen we deelnemers bij het bereiken van een duidelijk, persoonlijk doel. De begeleiding bestaat uit een gestructureerd en interactief proces, waarbij de deelnemer heel bewust bezig is met persoonlijke groei. Denk daarbij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het doorbreken van gedragspatronen die verdere ontwikkeling in de weg staan.

Hoe werkt coaching?

We formuleren tijdens de intake een duidelijke coachingsvraag. Tijdens individuele gesprekken gaan we aan de slag met het bereiken van jouw persoonlijke doel.

Voor wie is coaching?

Coaching is bedoeld voor werknemers die meer uit zichzelf willen halen en zich willen blijven ontwikkelen. Voor mensen die hun talenten en kernkwaliteiten optimaal willen benutten.

Hoelang duurt coaching?

Gemiddeld bestaat een volledig coachingstraject uit zes gesprekken. Het traject duurt maximaal een half jaar en kan ook op groepsbasis worden gevolgd.

Formuleer voorafgaand aan het coachingstraject een goede coachingsvraag: wat wil je bereikt hebben aan het einde van het traject?

De kosten van coaching

Omdat coaching maatwerk is, verschillen de prijzen per coachingstraject. Bekijk al onze tarieven.

Een coachingsvraag formuleren

Het belangrijkste onderdeel van de coaching is misschien wel het formuleren van een goede coachingsvraag. Deze vraag vormt namelijk het uitgangspunt van het gehele coachingstraject. Denk voordat je aan het traject begint dus goed na over het persoonlijke doel dat jij wilt bereiken met behulp van coaching. Veelgestelde coachingsvragen zijn bijvoorbeeld:

 • Op welke manieren kan ik me verder ontwikkelen?
 • Hoe kom ik hogerop in de organisatie waar ik werk?
 • Hoe kan ik bijdragen aan een betere samenwerking?
 • Op welke wijze(n) kan ik mijn vitaliteit vergroten?
 • Hoe kan ik goed omgaan met feedback en kritiek?
 • Hoe word ik assertiever?
 • Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?

Geïnteresseerd in coaching?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij beantwoorden graag je vragen en kunnen direct een intake inplannen. Bel 020 609 7700 of stuur een e-mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl.

Bij Dijk & Van Emmerik werken we met de laatste inzichten uit de positieve psychologie.

Trainingen

Een training is zeer geschikt om een groep werknemers tegelijkertijd vaardigheden aan te leren. Bij Dijk & Van Emmerik bieden we verschillende trainingen aan, die we zowel in-company als op onze locatie in Amsterdam verzorgen.

Hoe werkt een training?

Een trainer van Dijk & Van Emmerik geeft een training over een onderwerp aan een groep deelnemers. Het gaat hierbij om kennisoverdracht en het overbrengen van vaardigheden.

Voor wie is een training?

Een training is voor werknemers die een bepaalde vaardigheid willen leren of hun kennis over een bepaald onderwerp verder willen uitbreiden.

Hoelang duurt een training?

De duur verschilt per training. Een training kan één dagdeel duren, maar ook uitgebreider zijn en worden verspreid over meerdere trainingsdagen.

Ons aanbod trainingen

Bekijk hieronder ons aanbod en ontdek welke training interessant is voor jou en/of je team.

 • Sollicitatietraining

  In onze sollicitatietraining ontwikkelen deelnemers hun sollicitatie-vaardigheden. De training bestaat uit zes modules die apart afgenomen kunnen worden.

  Bekijk training

 • Loopbaanbegeleiding

  We bieden begeleiding bij persoonlijke loopbaan-vraagstukken, zoals het zetten van een volgende stap in je carrière. We stellen tijdens de training samen een persoonlijk ontwikkelingsplan op.

  Bekijk training

 • Assertiviteitstraining

  Tijdens deze assertiviteitstraining leer je voor jezelf opkomen en zelfbewuster op te treden, met respect voor een ander. Na de training ben je assertiever en maak je beter gebruik van jouw persoonlijke kracht.

  Bekijk training

 • Effectief communiceren

  Een resultaatgerichte, intensieve communicatie-training voor young professionals. Tijdens deze training gaan we op hoog niveau zowel theoretisch als praktisch aan de slag met je communicatievaardigheden.

  Bekijk training

 • Verzuimmanagement

  Deze training biedt inzicht, verhoogt je kennis en draagt bij aan het versterken van een effectieve aanspreek-cultuur. Hierdoor kun je met meer gemak en durf verzuimgesprekken voeren met je medewerkers.

  Bekijk training

Meer weten over Dijk & Van Emmerik?

Ben je geïnteresseerd in onze coaching- of trainingsprogramma's? Of wil je meer informatie over ons HR-adviesbureau? Neem contact met ons op via 020 609 7700 of stuur een e-mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl. Wij bieden naast coaching en training ook assessments en outplacement aan.