Training Verzuim- en burn-outpreventie


Als werkgever ken je de burn-outcijfers waarschijnlijk maar al te goed. Eind 2022 hadden 1,3 miljoen Nederlanders burn-out klachten: 1 op de 7 medewerkers. Dit zorgt voor totaal 11 miljoen dagen verzuim door werkstress en werkdruk. In onze plezierig werken- en burn-outpreventietrainingen voor leidinggevenden en HR gaan we daarom niet alleen in op preventie en herstel, maar ook op het creëren van een psychologisch gezond werkklimaat dat medewerkers versterkt.

Waarom deze training


Het is belangrijk dat leidinggevenden de vroege signalen van overbelasting herkennen en ook weten hoe hun medewerkers met stress omgaan. Op tijd met een collega in gesprek gaan over het hoe het werk wordt ervaren, of er voldoende energiebronnen zijn en ook voldoende hersteltijd naast werk, over leren begrenzen etc. Het zijn onmisbare onderwerpen bij burn-outpreventie. Daarnaast leer je in de training ook effectief om te gaan met je collega/medewerker als werken niet mogelijk is en er sprake is van verzuim.

Wat levert deze training op?


De volledige titel van deze training is: ‘Training Gezond en plezierig werken, voorkomen van burn-out en omgaan met verzuim’. Niet voor niets, want na het volgen van de training:

  • Weet je hoe je een gezonde en plezierige werkomgeving creëert waarin je de kans op burn-out verkleint.
  • Weet je hoe je vermijdbaar verzuim terug kunt brengen.
  • Heb je tools en kennis om vanuit je rol als leidinggevende succesvol om te gaan met medewerkers in verzuim.
  • Is je kennis van wet- en regelgeving opgefrist (o.a. wie is waar verantwoordelijk voor, rolverdeling met casemanager).
  • Heb je meer kennis over stress, herstel en burn-out en weet je hoe je medewerkers optimaal kunt ondersteunen in de verschillende fasen van herstel.

Opzet van de training


Deze training maakt deel uit van ons vaste aanbod; na de intake passen we de training aan op de behoeften, branche en situatie van je organisatie. De training bestaat uit twee sessies van 3,5 uur, die meestal incompany gegeven worden.

Onze visie op burn-out


Onze trainers zijn ook coach: ze begeleiden zelf ook mensen bij het herstel van burn-out bij re-integratie en outplacement. Ze werken daarbij vanuit de CSR Methode- een biopsychologische aanpak.

De voordelen van Dijk & Van Emmerik


  • Onze ervaren trainers zijn allen NIP-geregistreerd psycholoog
  • Ze hebben een brede blik doordat ze dagelijks re-integratiebegeleiding bieden aan medewerkers met burn-out, vanuit de CSR-methode en andere expertise.
  • We werken als bureau onder de kwaliteitsstandaarden van CSR, OVAL en CEREO.

Spreken met een specialist


We denken graag met je mee of deze training geschikt is voor jouw organisatie. Of neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina's


Naast deze training bieden we een aantal andere diensten die raken aan verzuimpreventie en herstel van burn-out.

Coaching bij burn-out


Met onze psychologische begeleiding/re-integratie bij burn-out helpen we medewerkers te herstellen en stap voor stap terug te keren naar werk.

Outplacement na burn-out


Samen met je medewerker werken we aan herstel en zoeken we naar een geschikte nieuwe werkplek. Een positief en poortwachterproof afscheid.

Ons vitaliteitsaanbod


Goed zorgen voor werknemers helpt uitval voorkomen. In onze korte, effectieve vitaliteitsprogramma’s zetten medewerkers stappen naar vitaler werken en leven.