9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Assertiviteitscoaching

Je zelfvertrouwen vergroten, stressbestendiger worden en je mening sterker overbrengen? Laat je coachen op assertiviteit. Bij Dijk & Van Emmerik bieden we coaching aan waardoor je assertiever wordt, zowel in je professionele als je persoonlijke omgeving. We onderzoeken welke gedachten ten grondslag liggen aan je assertieve gedragsstijl (van subassertief tot agressief) en we behandelen thema’s als het omgaan met kritiek en het aangeven van grenzen. Lees verder voor meer informatie of neem contact met ons op.

Bel 020 609 7700 Mail ons

Wat is assertiviteit?

Assertiviteit is een verzamelbegrip voor het omgaan met andere mensen op het werk, binnen een relatie, op school of in andere sociale situaties. Als je assertief reageert, dan kom je op voor jezelf en voor je eigen mening, rechten en standpunten zonder agressie naar je gesprekspartner. In de praktijk betekent assertiviteit vaak durf: het lef om risico’s te nemen. Verschillende factoren beïnvloeden hoe assertief je bent en durft te zijn. Onderliggende gevoelens van onzekerheid, een gebrek aan zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld zijn bepalende factoren.

Na de assertiviteitscoaching ben je zelfverzekerder, weet je wat assertief gedrag is en sta je sterker in je schoenen

Inhoud van de coaching op assertiviteit

De assertiviteitscoaching bij Dijk & Van Emmerik wordt in individueel verband gegeven. De coaching bestaat uit zes sessies en vindt plaats op ons kantoor in Amsterdam, onder begeleiding van een van onze adviseurs. Naast het volgen van de sessies maak je als onderdeel van de coaching opdrachten. De opdrachten houden verband met de volgende thema’s die we achtereenvolgens behandelen:

 1. Welke (assertieve) gedragsstijl en valkuilen heb je?
 2. Welke gedachten liggen ten grondslag aan je gedragsstijl?
 3. Omgaan met kritiek, fouten en feedback
 4. Grenzen en behoeften aangeven
 5. Roos van Leary; interpersoonlijke assertiviteit
 6. Assertieve conflicthantering

Resultaat van de coaching op assertiviteit

Na de assertiviteitscoaching ben je zelfverzekerder, weet je wat assertief gedrag betekent en sta je sterker in je schoenen. Je hebt een boost in zelfvertrouwen gekregen en wat betreft sociale situaties kun je nu:

 • duidelijk aangeven wat je wilt en wat je grenzen zijn
 • omgaan met factoren die spanning oproepen
 • problemen en conflicten aangaan
 • initiatieven nemen
 • actiever deelnemen aan de besluitvorming in jouw organisatie
 • kritiek en waardering uiten op een directe manier
 • kritiek en waardering ontvangen op een open manier

En tot slot: kom je duidelijk en daadkrachtig over op anderen.

Ben je geïnteresseerd in de assertiviteitscoaching of heb je andere vragen? Neem contact met ons op via 020 609 7700 of mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl.

Bel 020 609 7700 Contact