Overgang & Werk: Checklist Overgangsvriendelijke Organisatie


Kerngezonde vrouwen die zich ziekmelden. Dat klinkt tegenstrijdig en dat ís ook zo. Het onderzoek van o.a. TNO, CBS en het RIVM laat zien dat ruim de helft van werkende vrouwen in de overgang vanwege overgangsklachten beperkingen ervaart op de werkvloer.

Datum

Leestijd

1 min

Type

Carrousel, Checklist

Van deze groep die vanwege overgangsklachten beperkingen ervaart in hun werk bespreekt minder dan de helft (48%) deze klachten op het werk. Dit terwijl vrouwen die veel last hebben van overgangsklachten zich vaker ziek melden, langer nodig hebben om te herstellen na een werkdag, en minder productief zijn.

Rol werkgever


Maar dat hoeft niet zo te zijn. Er is een hoop wat je als werkgever kunt doen om vrouwen in deze fase te ondersteunen. De onderstaande download en carrousel kunnen je daarbij helpen.

Carrousel Overgang & werk


NB De carrousel speelt vanzelf af nadat je op play drukt, je kunt deze pauzeren door in het beeld te klikken of op de play-knop linksonderaan. Of bekijk hem op YouTube.

Meer weten? Neem contact met ons op!


Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie en medewerkers kunnen betekenen? Neem gerust contact op, we staan je graag te woord.

Nataša Vučenić Loopbaanbegeleider & re-integratiecoach