Kennisbank solliciteren | Leren solliciteren


Je zoekt een baan. Een baan die je op het lijf geschreven is, waarin je je optimaal kunt ontwikkelen. Hoe vind je passende vacatures? Hoe zorg je ervoor dat je sollicitatie opvalt en jij straks op de juiste plek zit? Kortom: hoe werkt dat, solliciteren?

Datum

Leestijd

2 min

Type

Artikel

Bij Dijk & Van Emmerik weten we dat solliciteren anno nu veel meer inhoudt dan het omcirkelen van vacatures in de krant. Op internet of gewoon tijdens een gesprek met iemand uit je netwerk kan het ineens raak zijn: je vindt die veelbelovende vacature. Om kans te maken moet je je positief presenteren in een brief of gesprek. Wat straal je uit? Welke kwaliteiten noem je? Wat zegt je lichaamshouding over jou?

Solliciteren kun je leren. En wij helpen je daar graag bij. Zoals met onze zoektips, cv-tips en netwerktips of met onze sollicitatietrainingen. Voor al deze hulpmiddelen geldt: probeer ze en ervaar welke wel en welke niet bij je passen. Solliciteren is een persoonlijke zoektocht!

Solliciteren: just do it


Heb je je voldoende verdiept in de theorie? Dan wordt het tijd voor de praktijk. Solliciteren is uiteindelijk een kwestie van doen. Wat eerste praktische tips:

  • Neem de regie en toon lef. Alleen met een goede portie durf kun je je onderscheiden van de rest.
  • Blijf dichtbij jezelf. Hoe je je presenteert moet wel ‘van jou’ zijn.
  • Leef je in. De branche waarin je solliciteert heeft invloed op je keuzes.

Als je vragen hebt, bel of mail dan gerust even, we staan je graag te woord.

Team Dijk & Van Emmerik Psychologen, coaches & officemanagement