Outplacement

Na ontslag wil je zo snel mogelijk weer een nieuwe baan. Met outplacement van Dijk & van Emmerik word je op een actieve en professionele manier begeleid naar je nieuwe baan. Vanuit jouw kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden maken wij een outplacement of re-integratietraject op maat. Vervolgens zetten we ons én jouw netwerk in om een baan te vinden die bij je past.

 • Persoonlijke aanpak en benadering
 • Meer dan 20 jaar ervaring en succes op het gebied van outplacement
 • Drager van het Blik op Werk-keurmerk

Onze outplacement trajecten zijn gericht op een snelle en effectieve begeleiding naar nieuw werk, waarbij de kandidaat aan het roer blijft staan. Outplacement biedt uitkomst als je vastloopt op je huidige werk door conflicten, eigen ontwikkelingen of door boventalligheid.

Outplacement kosten

Wij maken ieder outplacementtraject op maat en daarom variëren de kosten voor outplacement. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naast een volledig outplacementtraject ook slechts onderdelen uit het outplacement af te nemen (tegen uurtarief). Het tarief is gemiddeld € 3.000,- ex BTW.

Soort outplacement

Tarief

Volledig outplacement

€ 3.000,- ex BTW

 

Onze outplacementmethode

Outplacement bij Dijk & Van Emmerik bestaat uit vier stappen. Eerst brengen we jouw huidige situatie in kaart. Dit doen wij op basis van een analyse van jouw mogelijkheden en uitdagingen. Vervolgens starten we met het trainings- en coachingtraject, waardoor jij als kandidaat zelf in beweging komt en gemotiveerd wilt werken aan je toekomst. Je leert (als het nodig is) een netwerk op te bouwen en te onderhouden, zodat je op zoek kunt naar de perfecte match voor een nieuwe baan.

Outplacement is maatwerk

Iedereen is verschillend en daardoor maken wij het outplacementtraject voor jou helemaal op maat. Tijdens het traject van outplacement maken we gebruik van de volgende instrumenten:

 • Rouwverwerking / acceptatie / werken aan zelfvertrouwen
 • Loopbaanbegeleiding
 • Beroepskeuzetest of Assessment Center
 • Sterkte- en zwakteanalyse
 • Oriëntatie op de arbeidsmarkt
 • Netwerken en online profilering
 • Sollicitatietraining
 • Netwerken en bemiddelen
 • Jobsearch (al willen we graag dat je in ieder geval dit onderdeel helemaal zelf onder de knie krijgt)

Wij hebben veel verschillende mogelijkheden op het gebied van outplacement, van gebruikelijke outplacementbegeleiding (naar een nieuw loondienstverband) tot het begeleiden naar de positie van zelfstandig ondernemer of zzp-er. Ook het afnemen van outplacementonderdelen, zoals bijvoorbeeld alleen sollicitatietraining of het leren aangaan van netwerkgesprekken, behoort tot de mogelijkheden.

Hoelang duurt outplacement?

Onze outplacementadviseurs zullen een op maat gemaakt programma voor jou samenstellen. Tijdens dit programma zullen er individuele gesprekken met de adviseur plaatsvinden. De duur is uiteenlopend. Soms vinden mensen binnen een maand werk, soms duurt het langer. Gemiddeld genomen duren onze begeleidingen voor outplacement zes maanden.

Veelgestelde vragen

Voor wie is outplacement?
Outplacement is geschikt voor:

 • Personen die op zoek zijn naar nieuw werk door conflicten met de werkgever
 • Personen die momenteel geen werk hebben en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging
 • Personen die dreigen ontslagen te worden en dit een stap voor willen zijn
 • Voor meerdere personen die op zoek zijn naar nieuw werk; onze groepsoutplacement is toereikend tot 50 personen

Ga ik nieuw werk vinden?

Dijk & Van Emmerik heeft outplacementadviseurs die op zoek gaan naar jou sterke en minder sterke kanten. Op deze manier wordt duidelijk in kaart gebracht welke baan en/of werkgever geschikt is voor jou. Vervolgens gaat één van onze werving- en selectiemedewerkers op zoek naar de perfecte match. Wij kunnen jou met een gerust hart zeggen dat de kans op een nieuwe baan erg groot is. Over de jaren heen vindt meer dan 90% van de outplacementkandidaten een nieuwe baan.

Ontwikkel ik mezelf tijdens jullie traject?

Gedurende ons outplacementtraject doe je mee met verschillende testen en trainingen. Eén van deze trainingen is de sollicitatietraining. Tijdens deze training zullen wij jou de kneepjes van het vak leren op het gebied van solliciteren. Denk daarbij aan presentatie, het leren schrijven van een sterke sollicitatiebrief en het correct opmaken van jouw cv. Tijdens onze trajecten ontwikkel jij jezelf dus op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Mijn werkgever weet nog niet dat ik weg wil, kan ik dan ook een outplacement doen?

Een outplacement is geschikt voor iedereen die op zoek is een nieuwe uitdaging. Het maakt dus niet uit of jouw werkgever hiervan op de hoogte is. De specialisten van Dijk & Van Emmerik gaan discreet te werk. Natuurlijk zullen we in dit geval niet de rekening naar je werkgever sturen! Zoek wel uit wat de mogelijkheden zijn rond de transitievergoeding.

Neem contact op

Neem voor meer informatie en vragen over ons outplacement contact op via 020 609 7700 of vul het contactformulier in.