9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Veelgestelde vragen over outplacement

Lees hier de meest gestelde vragen over outplacement.

Voor wie is outplacement?

Een outplacementtraject is geschikt voor personen die:

  • Dreigen ontslagen te worden (bijvoorbeeld door reorganisatie) en nieuw werk zoeken
  • Niet op hun plek zitten op hun werk en een nieuwe baan zoeken
  • Op zoek zijn naar nieuw werk door conflicten met de werkgever
  • Momenteel geen werk hebben en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging
  • Om andere redenen op zoek zijn naar een nieuwe baan

Meer over outplacement

Hoe groot is de kans dat ik een nieuwe baan vind?

Het is onze ervaring dat het met outplacement vrijwel altijd lukt om een nieuwe baan te vinden. Wij begeleiden al ruim 27 jaar outplacementkandidaten en ook in crisisperioden hebben we steeds goede resultaten behaald.

Hoelang duurt outplacement?

Hoelang een outplacementtraject duurt, hangt af van verschillende factoren. Ons doel is om jou zo snel en effectief mogelijk aan een nieuwe baan te helpen, maar wij kunnen van tevoren niet precies zeggen hoelang dit traject gaat duren. Sommige mensen vinden binnen een maand werk, maar het kan ook veel langer duren. Het record voor de meeste sollicitaties is een persoon die 303 keer heeft gesolliciteerd voordat hij een nieuwe baan vond. De snelste kandidaat had binnen 1,5 uur na aanvang van het traject een nieuwe baan. De gemiddelde duur van een outplacementtraject bij Dijk & Van Emmerik is zes maanden.

Maak ik als vijftigplusser nog kans op de arbeidsmarkt?

Jazeker. We horen vaak verhalen over tegenwerking van vijftigplussers op de arbeidsmarkt en het is zeker waar dat je als vijftigplusser met andere uitdagingen wordt geconfronteerd dan de gemiddelde dertiger. Vanuit ons perspectief is leeftijd echter geen probleem, maar een feit. We helpen je om de kansen voor jou te ontdekken, ook op latere leeftijd.

Hebben jullie ervaring met begeleiding van mensen met een migratieachtergrond?

Ja, hier hebben we bij Dijk & Van Emmerik ervaring mee. We zien helaas dat discriminatie op onder andere huidskleur en etniciteit nog steeds voorkomt op de arbeidsmarkt. Bij outplacement gaat het om het aantonen van je meerwaarde voor een nieuwe werkgever. Wij helpen je om dat voor elkaar te krijgen, ongeacht wie je bent, hoe oud je bent en wat je achtergrond, gender, seksuele geaardheid en voorkeuren zijn.

Wat kost outplacement?

Omdat wij ieder outplacementtraject op maat maken, is er geen vaste prijs te noemen voor outplacement. Er is wel een inschatting te geven, hierover lees je meer op de pagina kosten outplacement.

Wie betaalt het outplacementtraject?

Over het algemeen wordt outplacement vergoed door de werkgever van de kandidaat. In sommige gevallen wordt er een eigen bijdrage gevraagd van de werknemer. Hiervoor kun je als werknemer je transitievergoeding inzetten. De vergoeding wordt door de werkgever uitgekeerd aan elke werknemer die minimaal twee jaar in dienst is geweest. Op deze manier kost het traject je meestal niets.

Waar vindt outplacement plaats?

Het outplacementtraject vindt plaats op ons outplacementbureau aan de Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West, maar de begeleiding kan ook (deels of geheel) digitaal. Samen met de kandidaat maken we hier afspraken over.

Contact met Dijk & Van Emmerik

Wordt jouw vraag hier niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op via 020 609 7700 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.